Uzun süredir bir “kırmızı çizgi” lafı dolaşıp duruyor herkesin her kesimin kendine göre bir kırmızı çizgisi var.
Bu kırmızı çizgiler bir anlam da sınır çizgileri oluyor. Bende bir engelli olarak Engellilerin kırmızı çizgilerini belirleyelim diyerek bu başlığı açtım.
Tabi tüm engelliler adına konuşamam. İlk etapta kendi kırmızı çizgilerimi yazayım. Sizde (varsa) kendi kırmızı çizgilerinizi yazın lütfen...
1: Engelli olduğum için acınası gözle bakılması
2: Ayrımcılığa tabi tutulup bir kenara itilmek
3: Engellilere her daim maddi yardım da bulunma anlayışının zekat sadaka vermeye dönüşmesi
4: Engellilerin TV programlarında “reyting” aracı olarak kullanılıp maddi yardım toplanması
5: İş vermek yerine sadaka mahiyetinde maaş bağlanıp bir kenara itilmesi...
Benim kırmızı çizgiler bu kadar.
Ya sizin?
Bu kırmızı çizgiler bir anlam da sınır çizgileri oluyor. Bende bir engelli olarak Engellilerin kırmızı çizgilerini belirleyelim diyerek bu başlığı açtım.
Tabi tüm engelliler adına konuşamam. İlk etapta kendi kırmızı çizgilerimi yazayım. Sizde (varsa) kendi kırmızı çizgilerinizi yazın lütfen...
1: Engelli olduğum için acınası gözle bakılması
2: Ayrımcılığa tabi tutulup bir kenara itilmek
3: Engellilere her daim maddi yardım da bulunma anlayışının zekat sadaka vermeye dönüşmesi
4: Engellilerin TV programlarında “reyting” aracı olarak kullanılıp maddi yardım toplanması
5: İş vermek yerine sadaka mahiyetinde maaş bağlanıp bir kenara itilmesi...
Benim kırmızı çizgiler bu kadar.
Ya sizin?