Evde bakım hizmetinde bakıcı değişikliği nasıl oluyor?

Merhaba ben 6 yıldır halama bakıyorum halamın kimsesi yok vasi benim ama evde bakım parasını eşim alıyor. Ama artık halama benim kardeşim bakacak ama kardeşim başka ilde ikamet ediyor şimdi bizim ne gibi işlemler yopmamız gerekiyor. dilekce filan verecekmiyiz biz bakmıyoruz kardeşim bakacak diye lütfen yardımcı olurmusunuz?

Başka ilde kalan kardeşiniz bakıcı olamaz önce onu belirteyim, bakıcı kimse hastanın yanında ikamet edecek sonra yeni bakıcı kuruma gidip müracat edecek bakıcı degiştirilecek, yani önce adresi taşıyacaksınız sonrada kuruma dilekçe verecek yada bizzat gidip bakıcıyı degiştirmek istediginiz belirtmeniz yeterli olacaktır.

Mehmet bey'in de söylediği gibi öncelikle bakıcı ve bakılan kişinin aynı adreste yaşadığını belgeleyeceksiniz.Kardeşinizin ikametini halanızın yanına alınca eski ve yeni bakıcı kuruma giderek değişikliği yapabilir.

biz kardeşimin değil halamın ikametini aldıracağız o şekilde nasıl olacak onu merak ediyorum bide vasilik var benden vasiliği kadeşim nasıl alacak

tahminen söylüyorumki eğer siz halanızın ikametini değiştirirseniz ilk önce şimdi yaşadığı ildeki veya nerdeyse ordaki shçk ya gidip halanızı bakamayacağınızı ve halanızın ikamet yerini kardeşinizin ikamet ettiği yere bakımını kardeşinize devredeceğinizi bildireceksiniz shçk ya ordanda size ne gibi başvuru yada belge neyse işte temin edip dolduracaksınız artık yenidenmi başvuru olur yoksa devirlemi hallolur sizi shçk dan bilgilendirirler zannımca, vasilik olayındaysa bakım parasını almanız için vasisi olmanıza gerek yok zaten sulh, mahkemesine başvurup vasiliği bıraktığınıza dair ilam alıcaksınız tahminim, benim aklım bana bunları söylüyor sizin durumunuz hakkında, yardımcı olabildiysem ne mutlu bana..

Geri