Evde bakım maaşı alacak kişiye eve gelen uzmanların soracagı sorular?

evde bakım maaşı için başvuru yaptık evrakları tam teslim ettik ancak eve gelecek bi uzman ekip olacağı evde olmamız gerektiğini söylediler bu ekip ne zaman gelmektedir ve gelince neler sormaktadır bu konuda deneyim sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum
 
[MENTION=333]AKARSU[/MENTION]

Eve gelecekleri doğrudur lakin nezaman gelirler bu konu hakkında net birşey söylemek zor. Bulunduğunuz ildeki yoğunluğa göre eve gelinmesi maaşın onaylanması alınmaya başlaması değişiklik gösterebilir. Geldikleri zaman bakıcının/bakılanın evde olması gerekir neler sorarlar tam birşey diyemesemde düzgün bakılıp bakılmayacağına ikna olmak isterler. Şayet olumlu geçerse zaten hesap açmanız söylenir.
 
Ayrıca gülümsenin cevabına ek olarak kişinin her ne kadar raporu olsada evde bakım hizmeti için uygun olup olmadığı degerlendirilir yani kişisel bakımlarını yerine getirebiliyormu tek başına neler yapabiliyor nelerde yardım alıyor bunları göreceklerdir neticesine göre karar verip maaşı neticelendirirler
 
aşağıdaki bilgilere istinaden buna benzer sorular sorabilirler, başka sorular da sorabilirler


..... “Günlük hayatın alışılmış, tekrar eden gerekleri” ifadesi:
a) Öz bakım ihtiyaçlarını giderebilmeyi (beden temizliğini yapabilmeyi, tuvalet ve beslenme ihtiyacını giderebilmeyi, tuvalet sonrası temizliğini yapabilmeyi)
b) Güvenlikte olmayı (kendisine ve çevresine zarar verme riskinin olmamasını, tehlike anında tehlikede olduğunu algılayabilmesini, tehlikeden kurtulmak için çaba sarf edebilmeyi)
c) Hareket edebilir olmayı (yürüyebilmek, giyinip-soyunabilmek, merdiven inip çıkabilmek gibi kaba motor aktivitelerini)
d) Ev işlerini ve idaresini yapabilmeyi (bir evde kendi başına yalnız ve başkasının yardımı olmadan yaşabilmeyi, alışveriş yapabilmeyi, yemek pişirebilmeyi, evi temizleyebilmeyi, bulaşık ve çamaşır yıkayabilmeyi, sobasını yakarak ısınabilmeyi)
hususlarını kapsar.
 
Geri
Üst