Evde bakım maaşı alanlar 6 ayda bir form dolduruyormu?

Evde bakım maaşı alan arkadaşlar 6 ayda bir herhangi bir form vs yazı yazıp durumunuzu sgk ya yada ilgili kuruma bildirip maaş uzatması falan yapıyormusunuz? Bu konuda bilgi verirmisiniz

valla benim bakım ücreti kesildi geçen ay tekrar baglattım o nedenle memurun guncel bana söylediklerini söylim gelir düşmesinde sıkıntı yok ama artarsa gelip muhakkak bildirin bide artık denetimler cok sıkı 6 ayda bir kontrole evinize gelirler.

İlden ile değişen bir durum. Bazı illerde "kişisel bakım planı" adı altında bir form doldurup veriliyor, bazı illerde her 6 ayda bir SHÇ yetkilileri bakıma muhtaç kişiyi hanesinde ziyaret ederek durumunu kontrol eder, bazı illerde ise bunların hiç biri yapılmaz.

ben 2008 de bağlandığımdan beri sadece 2 kere geldiler, gelmediklerinde ise kağıt yolluyolardıki ikamette değişiklik oldumu diye, birde benim yeğende 2 yıldır maaş alıyor ama sınırı geçmediği için bildirmedik shç ye acaba sorun olurmu, yeğenim ğustosta askere gidecek şimdi bildirsek nasıl sorunlar yaşarız, cevaplar için teşekkürler

Bakıcı olarak gösterilen kişi askere gidecekse askere gitmeden 1-2 ay önce bakıcı değişikliği için müracaat ediniz. Böylece maaşınız kesintiye uğramadan devam eder. Kesintiye uğrasa bile en fazla 1-2 ay uğrar.

yok bakıcı değilde aileden bir kişi eksilecek, yani maaş alıyorduya yeğenim işte onu limiti geçmediği için bildirmemiştik shçek ye, acaba diyorum şimdi bildirsek sorun olurmu
yada bildirmeyelim mi, askere gittiğini sadece söylesek olmazmı....

Geri