Evde bakim maaşi nasil hesaplaniyor?

MERHABA öncelikle herkesin yeni yılını kutluyorum sağlık diliyorum... evde bakım parasını hesaplarken aldığımız bakım ücretlerinide katıyorlarmı acaba?babam ssk emeklisi onun maaşını alıyorum eşim asgari ücretle çalışıyor bu paraya ek olarak evde bakım maaşını ekleyip mi bölecez kişi başına 5 kişiyiz evde yoksa sadece eşimin ve babamın emekli maaşımı oluyor bilemedim ilginiz için şimdiden tşk ederim.

Alınan yada alınacak olan evde bakım maaşını hesaplamaya dahil etmeyeceksiniz, babanızdan alınan maaş ve eşinizin maaşını evde yaşayan kişi sayısına böleceksiniz.

Evde bakım maaşına 2022 maaşının aylık ortalaması baz alınarak dahil edilmektedir. tam tersi durumda ise 2022 maaşı kişi başı hesaplamasına evde bakım maaşı dahil edilmemektedir.

benim %92 engelli raporum var.aylık 1500 tl toplam gelirimiz var.evde eşimle ben varım yalnız bebeğimiz olacak haziranda inşallah.3 kişi oluyoruz.hamileykende başvurulabiliyormu yoksa bebeğin dünyaya gelmesinimi bekliyeceğiz?

slm arkadaşlar evde 5 kişiyiz 2 engelli 1sağlıklı 21 yaşında kızım var.sağlıklı kızımın ikametgahını annanesinin oraya götürcek çalışıcak .onun geliri bizim eve dahil edilirmi cevap verirseniz sevinirim .teşekürler

Geri