EVDE BAKIM MAAŞI İÇİN YÖNETMELİK YAYIMLANDI
Evde bakım yardımı değerlendirmesi artık sadece belgeye değil, hane ziyareti + dosya içeriği birlikte dikkate alınarak yapılacak.
Tek başına engelli sağlık kurulu raporu yeterli olmayacak. Yani Engelli Bireyin Başkasının yardımı olmadan hayatını sürdüremeyeceği durumu bir heyet tarafından yerinde gözlemleyerek karara bağlanacak.
Evde bakım yardımı alan engelli birey, başka bir engelli bireyin bakımını üstlenip ayrıca bakım yardımı alamayacak.
Engelli bakımı için maaş almada aile geliri hesaplamasında kira geliri, araç varsa kasko bedelinin 120/1 tutarı gelir hesabında dikkate alınacak. Araç sahipleri için evde bakım yardımı almak zorlaşmış oldu.
Koruyucu aile yanında bulunan çocuklar ve Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) alan çocuklar, Evde bakım yardımından yararlanamayacak.
Adres değişikliğinde, 90 gün içinde nakil talebi yapılmaz Ya da sistem üzerinden nakil tamamlanmazsa yardım otomatik olarak sonlanacak.
Yersiz yapılan yardımlar yasal faizi ile birlikte alınacak.
Bu genelge Evde bakım yardımı şartları ağırlaşmış ve denetim ciddi oranda artmış oldu.
Bu genelge Evde bakım yardımı şartları ağırlaşmış ve denetim ciddi oranda artmış oldu.