Geçici İş Görememezlik Ödeneği

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
2018 yılında hastalık raporu, doğum raporu ya da iş kazası raporu alan asgari ücretlinin 2018 yılında SGK’dan günlük olarak alabileceği en düşük rapor ücreti hesaplaması da belli oldu. 2018 yılında hastalık, analık, iş kazası ve meslek hastalığından dolayı geçici iş göremezlik raporu alan kişilerin alabilecekleri en düşük rapor parasi hesaplama tutarları ile rapor parası şartları hakkında detaylı bilgiyi yazımızda bulabilirsiniz.


gecici-is-goremezlik-odenegi-odenebilmesinin-sartlari.jpg


Rapor parası nasıl hesaplanır, şartları nelerdir?

Hastalık raporlarına Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ssk rapor parası diğer ismi ile istirahat parası ödemesi yapılabilmesi için rapor alınan tarihten önceki son 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi olması gerekir. SGK 1 günlük ve 2 günlük hastalık raporlarına sgk rapor ödemesi ödemesi yapmaz. Yani rapor ücreti raporlu olunan üçüncü günden itibaren öder. İlk 2 günü işveren de ödemek zorunda değildir. Yani 10 günlük rapor aldıysanız SGK 8 günlük iş göremezlik rapor parası ödemesi yapar.
İş kazası rapor parası için rapor alınan tarihten önceki bir yılda 90 gün şartı aranmaz. İş kazalarında raporlu olunan gün sayısının tamamı kadar iş kazası parası ödenir.
Doğum rapor parası nasıl hesaplanır ? Analık doğum öncesi ve doğum sonrası raporlar için SGK’dan doğum rapor parası alınabilmesi için doğum öncesi tarihteki son 1 yıl içerisinde en az 90 gün prim gerekir. Analık raporlarında SGK 112 günlük ödeme yapar. Çoğul doğumlar için ise 126 günlük ödeme yapar

Rapor parası hesaplama 2018, iş göremezlik ödeneği hesaplama 2018

Hastalık raporlarında rapor hesaplaması rapor alınan tarihten önceki son 3 aylık brüt kazanç toplamının son 3 ayın toplam gün sayısına bölünmesi sonucu bulunan sonucun ayakta tedavilerde 2/3’ü, yatarak tedavilerde ise 1/2’si ödenir.
Analık raporlarında iş göremezlik hesaplama doğum tarihinden önceki son 3 aylık brüt kazanç toplamının son 3 ayın toplam gün sayısına bölünmesi sonucu bulunan sonucun ayakta tedavilerde 2/3’ü, yatarak tedavilerde ise 1/2’si ödenir.
İş kazalarında eğer son 3 aylık kazanç varsa yukarıdaki gibi hesap yapılır. 3 ay yoksa toplam kazancının toplam gün sayısına bölünmesi suretiyle bulunan sonuç üzerinden değerlendirme yapılır.


Rapor parası nezaman yatar 2018,rapor parası hangi tarihte alınır 2018 ?

Ssk rapor parasi ödeneği alabilmeniz için öncelikle rapor aldığınız hastane tarafından geçici iş göremezlik raporunuzun sisteme eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor. Hastane tarafından raporunuz sisteme girildikten sonra aynı anda hem işyerinize hem de SGK’ya düşer. Rapor bittikten sonra işvereninizin raporlu olduğunuz süreler için Sosyal Güvenlik Kurumu’na elektronik ortamda çalışmadığınıza dair bildirim yapması gerekiyor. İşveren SGK’ya bildirim yaptıktan sonra yaklaşık 15 gün içerisinde ödemeniz PTT’ye gönderilir. Eğer Sosyal Güvenlik Kurumu şahıs ödemeleri sisteminde tanımlı banka hesabınız varsa sgk rapor ödemesi banka hesabınıza gönderilir. Tanımlı hesabınız yoksa PTT’den iki ay içerisinde almanız gerekir.

3 günlük rapor parası nereden alınır ?

3 günlük rapor parası ne kadar sorusu konu hakkında bize en çok sorulan soruların başında gelmekte. Yukarıda da bahsettiğimiz üzere eğer hastalık sebebi ile rapor aldıysanız SGK bunun 2 günlük kısmına ödeme yapmaz, keser. Sadece 1 günlük kısmını öder. 2 günlük kısmı da işveren maaşınızdan kesebilir. Size ödemek zorunda değildir.
Geçici iş göremezlik ödeneği hesaplama 2018

2018 yılında asgari ücretliye ayakta tedabilerde ödenecek 1 günlük rapor parası 45,10, yatarak tedavilerde ise 33,82 TL dir.
2018 SGK 1 Günlük sigorta parası ne kadar, 10 günlük rapor parası nasıl hesaplanır ?

2018 yılında hastalık, analık ve iş kazası raporu için ödenecek bir günlük en düşük tutar ayakta tedavide 45,10 T.L., yatarak tedevilerde ise 33,82 T.L dir.

Buna göre;

2018 yılında hastalıktan dolayı ayakta tedavi ile 10 günlük rapor alan bir sigortalı (8 gün için ödeme yapılır) : 360,80 T.L.
iş kazası rapor parası hesaplama 2018: 2018 yılında iş kazasından dolayı iş kazası raporu almanız halinde ayakta tedavide 10 günlük rapor için alabileceğiniz ödeme: 451,00 T.L.
2018 dogum rapor parasi ne kadar?: Doğum öncesi ve doğum sonrası rapor alan ssk kapsamındaki anneler de 2018 yılında 112 günlük toplam istirahat süresi için 5051,20 T.L.

Alabilirsiniz.
Rapor parası sorgulama 2018 nasıl yapılır?

Sgk iş göremezlik parası sorgulamasını, rapor paranızın ödenip ödenmediğini, bankaya gönderilip gönderilmediğini E devlet sistemi aracılığı ile sorgulayabilirsiniz. Rapor parası online sorgulama için lütfen aşağıdaki aşamaları takip ediniz.

www.turkiye.gov.tr adresine T.C. Kimlik numaranız ve e devlet şifresi ile giriş yapın.
Giriş yaptıktan sonra aşağıdaki aşamaları takip edin.
E Hizmetler,
Sosyal Güvenlik Kurumu,
Ortak (4a/4b/4c) Hizmetler,
4A/4B İşgöremezlik ödemesi görme,

Geçici iş göremezlik online sorgulama sonucu;

Merkeze gönderildi diyorsa rapor paranız ile ilgili işlem tamamlanmıştır. Ödemenizi takip eden ayın 8-14 ‘ü arasında Ziraat Bankası’ndan alabilirsiniz.
Ödendi yazıyorsa ya parayı almışsınızdır ya da SGK sisteminde tanımlı banka hesabınıza ssk rapor paranız geçmiştir.
SSK iş göremezlik ödemesi emanete alındı şeklinde uyarı veriyorsa geçici iş göremezlik ödeneğinizin bankaya gönderildiği ancak siz 8-14 arası ödemenizi Ziraat Bankası’ndan almadığınız için SGK emanet hesaplarına alınmış olduğu anlaşılır. Emanete alınan SGK rapor parasının geri alınması başlıklı yazımızdan emanetteki sgk, bağkur rapor parasını nasıl alabileceğinizi öğrenebilirsiniz.

10 gün rapor maaş kesintisi ne kadar 2018?

Eğer asgari ücret ile çalışansanız almış olduğunuz 10 günlük rapor için işvereniniz sizden yaklaşık 535 TL keser. SGK da bunun 8 günlük kısmına ödeme yapar ve ödeme yapılırken brüt kazancınız esas alınır. 10 günlük rapor için alabileceğiniz en yüksek rapor parası da 360,80 TL olacaktır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst