Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-) Bu bakanlıkta çalışan memurlar takım elbise mi giyiyorlar yoksa takım elbise mi?
2-) Bir de bizim hangi ilçede memurluk yapcağımızı bulunduğumuz ilin tarım il müdürlüğü mü karar vercek yoksa Ankara'da bulunan genel merkez mi karar verecek?
akoğlan 1. soruna cevap olarak şunu söyleyebilirim. mayıs 15den ekim 15 e kadar yazlık informal giyim. yılın geri kalanında takım elbise giyebilirsin. yani bunun anlamı yazın kot ve benzer yakalı tshirt giyebilirsin. lakin yeni atanan birisinin bence öncelikle asaletini alana kadar en azından gömlek pantolon giymesinden yanayım. ilerleyen yıllarda yavaş yavaş kravatı yazları yok edebilirsin. ancak kışın kesinlikle bir zorunluluktur. zaten işe başladığında giyim mevzuatını dikkatlice okumanı tavsiye ederim.
2. sorunda ise sen tebliğin (bakanlıktan alacağın) ile il emrine verilmiş oluyorsun oradan il müdürlüğü seni gerekli gördüğü merkez veya ilce müdürlüklerinin emrine verecek.
akoğlan kendi çalışacağım yere sordum yaz döneminden sonra (15 ekim) takım elbise giyiliyormuş. Yaz dönemindede sen yine kot giyme kumaş yada koton bir pantolon kısakollu yada ince bir gömlek, kravatta yok.