Göz Nezlesi Tipleri ve Nedenleri

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Bazen bulaşıcı olabilen, farklı nedenlere dayalı ortaya çıkabilen , aynı zamanda mevsimsel değişikliklerinde büyük rol oynadığı Göz Nezlesi'nden bahsedeceğiz.

Göz nezlesi nasıl belirtiler verir?
Tedavisi nasıl yapılabilir?
Alerjik tip nedir?
Enfeksiyonel tip nedir?

Merak ediyor ve bu konu hakkında bir takım bilgiler edinmek istiyorsanız mutlaka incelemeniz gereken bir yazıyı sizlerle paylaşıyoruz.



1002269135291.jpg


Göz nezlesi nedenleri, belirtileri ve tedavisi

Göz nezlesi çok geniş bir kavram gözde kızarıklık, sulanma, kaşınma ve göz kapaklarının şişmesi gibi şikayetleri içerebilir. Bu şikayetlerin nedenleri birbirinden farklıdır ve viral enfeksiyonlar, bakteriyel enfeksiyonlar, herhangi bir duruma gösterdiği alerjik reaksiyonlar göz nezlesine neden olabilir. Göz nezlesinin bazı türleri bulaşıcı olabildiği gibi bazı türleri bulaşıcı değildir.

Göz nezlesi tipleri

Göz nezlesinin bazı tipleri vardır ve bu tipler viral, bakteriyel ve alerjik göz nezlesi tipleridir.

Alerjik tip göz nezlesi nedir? : Alerjik tip göz nezlesi bulaşıcı değildir. Alerjik tip göz nezlesi kişinin kendi özelliğine bağlı olduğu için sadece hastanın kendisini rahatsız eder.

Enfeksiyonel tip göz nezlesi nedir? : Bakteriyel ve viral olan göz nezlesi bulaşıcıdır ve temas yolu ya da havada uçuşan damlacıklar ile bulaşır. Bakteriyel ve viral göz nezlesi tipleri okul, ev içi, toplu taşıma araçları, iş yerleri ve kalabalık ortamlardan bulaşabilir. Bakteriyel ve viral tip göz nezlesi özel eşyalardan (makyaj malzemelerinden, gözlüklerden gibi) bulaşabilir.

Mevsim değişikliği göz nezlesini etkiler mi?

Sonbahar ve ilkbahar mevsimlerinde göz nezlesi daha fazla görülen bir göz hastalığıdır. Özellikle sonbaharda gribal enfeksiyonlar ile birlikte göz nezlesinde artış görülür. Bu mevsimde kalabalık ortamlar (otobüsler, tramvaylar, okullar, duraklar gibi) kalabalık ortamlarda dikkatli olmak önemlidir. Sonbaharda gözlerde en küçük bir kızarıklık, kaşıntı, çapaklanma, sulanma gibi şikayetler görüldüğünde mutlaka bir göz doktoruna başvurmak gerekir.

Göz nezlesi nasıl tedavi edilir?


Göz nezlesi adı altında toplanan farklı göz hastalıklarında farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

Alerjik göz nezlesi tedavisi : Alerjik göz nezlesinde tablet ilaç tedavisi ve damla şeklinde olan ilaç tedavileri verilir. Alerjik göz nezlesi genellikle tekrarlar. Kişinin çevresindeki alerji yapan faktörler devam ettiği sürece alerjik göz nezlesi tekrarlama özelliği gösterir.

Bakteriyel göz nezlesi tedavisi : Bakteriyel göz nezlesi ilaçlar ile tedavi edilebilir ve tedavi sonrası genellikle tekrarlama göstermez fakat bakterinin bulaştığı kişi ya da eşyalar ile temas sonrası tekrar oluşabilir. Bakteriyel göz nezlesi oluşur ise vücut direncinin düşük olduğu anlamına gelir.

Viral göz nezlesi tedavisi : Viral göz nezlesi ise çeşitli nedenler ile gelişir. Viral göz nezlesi bulaşıcıdır ve bakteriyel göz nezlesine göre daha fazla direnç düşüklüğü ile birlikte seyreder. Bu tip göz nezlesinde kesinlikle antiviral tedavi gerekir, bu nedenle mutlaka göz doktoruna gitmek önemlidir.

Mevsimsel göz nezlesinden korunmak için sonbahar ve yaz aylarında güneş gözlüğü takmak faydalı olur.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst