Hamilelik Döneminde İçilen ve İçilmemesi Gereken Bitki Çayları

Her bitki çayı fayda sağlayacak diye bir şart olmadığı gibi zarar verebilecek durumda olduklarınında altını çizerek sizlere hamilelerin hangi çayları tüketip hangilerini tüketemeyecekleri konusunda bilgiler paylaşacağız. Dediğimiz gibi yararını görelim derken zararıyla etkilenip düşüklere kadar gidebilen sonuçlar ortaya çıkabilir.


3072.jpg


Hamilelik döneminde her bitkisel çay ve içecek tüketilmemelidir, seçici olunmalıdır ve sık tüketilen güvenli olduğu bilinen çaylar tercih edilmelidir. Bitkisel çayların içerisinde çok çeşitli maddeler bulunabilir ve bunların gebelik ve bebek üzerinde zararlı etkileri olabilir.

İçilebilen bitki çayları
Zencefil, ıhlamur, papatya, rezene, kuşburnu, normal çay, yeşil çay elma portakal 2 fincan içilebilir.

İçilemeyen bitki çayları

Adaçayı, sinameki , fesleğen, keten tohumu, ahududu çayı, fesleğen, biberiye, lavanta, yaban mersini, sarı kantaron, melisa yaprağı, kedi otu, oğul otu, aloe vera, karahindiba, karanfil yağı, ardıç, ginseng, melek otu, kafuriye, kimyon, yasemin, safran, asla içilmemeli, düşük, kanama ve erken doğuma sebep olabilir.
 

Ekli dosyalar

  • 3072.jpg
    3072.jpg
    57.9 KB · Görüntüleme: 176
Geri
Üst