Bunlara çok dikkat edin
İnsanlık için büyük tehlike oluşturan toksinlerden büyük küçük hepimizin sakınması gerektiği gibi hamilelikte özellikle çok dikkat etmek gerek. Kadınların bu hassas dönemde toksinlerden korunmaları için dikkat etmeleri gereken hususlar şöyle:
Deniz ürünleri
Balık alırken dikkatli olun. Yüksek oranda cıva içeren; kılıçbalığı, kral uskumru, köpekbalığı, orkinos ve ton balığı yemeyin. Ancak faydalı bir besin olduğu tartışılmaz balıktan tamamen de vazgeçmeyin. Hamileyken; deniz somonu, sardalye, hamsi, ringa balığı, alabalık, çiftlik yayın balığı, tatlı su çipurası, istiridye ve midye tüketebilirsiniz.
Ambalajlı ürünler
Polikarbon plastiklerde, konserve kutuları ve meyve suyu kutuları gibi gıda ambalajlarının iç kısmında kaplama malzemesi olarak kullanılan Bisfenol A maddesine maruz kalmamak için konserve ve raf ömrü uzun ambalajlı hazır gıdalarla beslenmeyin.
Organik gıdalar
Mümkün olduğu kadar organik gıdalarla beslenin. Özellikle; şeftali, elma, biber, kereviz, nektarin, çilek, kiraz, armut, üzüm, ıspanak, marul ve patates gibi tarım ilaçlarının en çok kullanıldığı besinlerin organik olanlarını tüketin.
Plastik kaplı ürünler
PVC plastik ürünlerden uzak durun, çünkü bunlar fatalat içerir. Fatalat da hamilelerde düşük riskini arttırır.
Kişisel bakım ürünleri
Kokusuz kişisel bakım ürünlerini seçin, bu dönemde parfüm kullanmamaya bakın ve yine hamileyken zararlı kimyasallar içerebilen saç boyası, oje ve asetondan da kullanmayın.
İnsanlık için büyük tehlike oluşturan toksinlerden büyük küçük hepimizin sakınması gerektiği gibi hamilelikte özellikle çok dikkat etmek gerek. Kadınların bu hassas dönemde toksinlerden korunmaları için dikkat etmeleri gereken hususlar şöyle:
Deniz ürünleri
Balık alırken dikkatli olun. Yüksek oranda cıva içeren; kılıçbalığı, kral uskumru, köpekbalığı, orkinos ve ton balığı yemeyin. Ancak faydalı bir besin olduğu tartışılmaz balıktan tamamen de vazgeçmeyin. Hamileyken; deniz somonu, sardalye, hamsi, ringa balığı, alabalık, çiftlik yayın balığı, tatlı su çipurası, istiridye ve midye tüketebilirsiniz.
Ambalajlı ürünler
Polikarbon plastiklerde, konserve kutuları ve meyve suyu kutuları gibi gıda ambalajlarının iç kısmında kaplama malzemesi olarak kullanılan Bisfenol A maddesine maruz kalmamak için konserve ve raf ömrü uzun ambalajlı hazır gıdalarla beslenmeyin.
Organik gıdalar
Mümkün olduğu kadar organik gıdalarla beslenin. Özellikle; şeftali, elma, biber, kereviz, nektarin, çilek, kiraz, armut, üzüm, ıspanak, marul ve patates gibi tarım ilaçlarının en çok kullanıldığı besinlerin organik olanlarını tüketin.
Plastik kaplı ürünler
PVC plastik ürünlerden uzak durun, çünkü bunlar fatalat içerir. Fatalat da hamilelerde düşük riskini arttırır.
Kişisel bakım ürünleri
Kokusuz kişisel bakım ürünlerini seçin, bu dönemde parfüm kullanmamaya bakın ve yine hamileyken zararlı kimyasallar içerebilen saç boyası, oje ve asetondan da kullanmayın.