Hastane Anıları

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Değerli üyelerimiz

Hepimizin yolu zaman zaman hastanelere uğruyor ve bu hastaneler bizlere bir çok anı hatıra miras bırakıyor. Şimdi sizler için oluşturduğumuz bu Hastane Anıları başlığımızda başınızdan geçen acı ,tatlı anıları bizlerle paylaşmak istermisiniz? Bizler anılarınızı okumaktan ve hayatın insanları hangi zorluklarla sınav ettiğini öğrenmekten onur duyarız. Bilirizki her yaşanmışlıktan çıkartılacak bir ders vardır.



hastane.jpg
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Hastanedeki Yaşadığım Bir Gün

İlk olarak ben bir hastane anımı anlatayım gülermisin ağlarmısın artık takdir sizlerin:)

Ameliyat olmadan önce aynı rahatsızlıktan dolayı 10 gün kadar hastanede yattım ve ameliyat olmam gerektiği o dönemlerde söylenmişti. Yattığım hastane odası 4 yataklı nöroloji bölümü ve yatanların yaş ortalaması 60-70 arası beyin foksiyonları neredeyse durmuş burundan beslenen yaşlı hastalardı. Yanlarındaki refakatçileri sürekli kuran okuyup dualar ediyorlardı.

Benim refakatçim yoktu iyiydim kendi ihtiyaçlarımı giderir halde olduğumdan refaktçi istemedim. Bir gün bana yapılan bir işlem sonrası yaşadığım acıdan olsa gerek fenalaşmışım tansiyon falan almış başını gitmiş. Tamamiyle kendimden geçmişim tabi diğer hasta yakınları hemşireyi çağırmış müdahale edilmiş bir müddet sonra kendime geldiğimde gözlerimi bir açtım diğer hasta yakınları benim etrafımda biri başımı ovuyor 2 si benim için kuran okuyor o an ne yapacağımı ne diyeceğimi şaşırmıştım.

Hastanedeki o gönül birliği kelimelere satırlara sığmayacak büyüklükte olduğunu ozaman çok iyi anladım. Hiç tanımadığım insanlar benim için çabalıyorlardı. Bu anlatılamaz bir duyguydu. İşin komik tarafı baş ucumda kuran okuyanları görünce eyvah dedim sanırım ölüyorum :)
 

Murat.Y

Üye
Üye
Katılım
Eyl 9, 2014
Mesajlar
1,998
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Tebessüm..

Bir hastane anısıda benden :) yıllar önce ayak damarlarımdaki problemlerden dolayı 2 ay hastanede yatarak tedavi görmem gerekti Dr. bavulunu hazırla gel dedi, bende öyle yaptım :) serum ve iğne tedavisi günde 2 adet 2000 ml serumu akşama kadar bitiriyordum hemşire serumun akış hızını öyle ayarlamıştı.. 8 kişilik odada gülümse_hayata nın anlattığı gibi en genci bendim yaşım 25 ti diğer hastalar 65-70 neyse sıkılmıştım artık akşama kadar serumların bitmesini beklemekten 1 hafta geçti hiç dışarı çıkmamıştım kafaya koymuştum artık, takılan serumun hızını son seviyeye getirdim musluk gibi akıyordu her serum 5 saat te bitmesi gerekirken ben 15-20 dk da bitiriyordum ve sonrası hastanenin kafeteryasında çay, kahve içiyordum ardından da bahçede bankta oturuyordum serum saatim geldiğinde yukarı odama çıkıyordum, yatağımda hemşirenin gelip serumu takmasını bekliyordum ve artık formülü bulmuştum 15-20 dakikada bitirip hoop aşağıya bahçeye :) neyse karşımdaki yatakta yatan Cüneyt abi vardı adı gibi kendide Cüneyt Arkın a benziyordu hemşire geldi ona 250 ml küçük poşet serumu taktı gitti Cüneyt abi bana Murat gelde şu serumun hızını senin yaptığın gibi ayarlada çabucak bitsin dedi, ben abi olmaz kalp çarpıntısı vs olur boş ver dedim. Yahu sana yap diyorum senin gibi çocuk yapıyorsa ben hayli hayli yaparım dedi bende peki dedim açtım serumun hızını 5 dk dolmadan bitti Cüneyt abi gülerek bak bişey olmadı gel şu serumu çıkar yerinden ben wc ye gidip gelecem dedi neyse ben çıkarttım serumun bağlantı yerini kolundan bu gitti gülerek mutlu birşekilde wc ye sonra yine gülerek bak birşey olmadı der gibilerinden derken Cüneyt abi hooopp gümmm yere yıkıldı neyse ben kalktım bir kaç kişi daha geldi hemşire çağrıldı tansiyonu düşmüş :) Cüneyt abi gözlerini açtığında ilk söylediği şey ne oldu bana :) ( tabi hemşire Cüneyt abiyle uğraşırken ben olanı biteni anlatmıştım hemşireye ) Hemşire Cüneyt abiye yahu kocaman adamsın Murat öyle yapıyor diye sendemi yapacaksın vs herkesin bünyesi farklı! güzel bir kalay yedi .. Bende abi ne oldu dedim yüzümde muzip bir gülümsemeyle:) o gece öyle geçti ertesi gün ben tekrar bitirdim hızlıca serumu Cüneyt abi' de minnacık poşet serum takılı abi dedim gelip hızını yükselteyim mi :) yok yok kalsın bir dahamı tövbeee :) işte böyle bir anıydı..

Kıssadan hisse: Siz siz olun hemşire' nin ayarladığı serum hızını yükseltmeyin..

Hoş kalın..
 

bukalemun1976

Üye
Üye
Katılım
Mar 19, 2013
Mesajlar
98
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Ben 2012 de hastaneye ameliyat olmak için yattığımda iki oda yan tarafta 18 yaşında bir kız vardı hastaneye gittiğim gün ameliyat olacaktı ama acilde gelen hasta yüzde olmadık beraber iki güzeli gün geçirdik şehir dişin dan gelmişti kanlarımız aynıydı ben kan bulamamıştım şakalaşıyor beraber kanları kullanırız diyorduk iste açıkladı O İLK OLACAKTI BENDE İKİCİ HATTA NARKOZ ALMAYACAĞIMIZ İÇİN YANAN YAPSALARDI MUHABBET ETSEK DEMİŞTİM. Arkadaşım ameliyat oldu dizleri çok kötüydü her iki dizine birde protez takıldı onun kalçasında alınan kemik bana takıldı doktorum ama söylediğin bazen insanla bir yerde üzülürken bazıları da mutlu olur doğa kanunu bu demişti yoksa ben 2 yıl yatağa bağımlı kalacaktım Benim için bir mucizeydi ama arkadaşım ömür boyu bastona muhtaç kaldı........
BENDE HASTANE ANISI ÇOK 8 AMELİYAT 4 DE TEDAVİ İÇİM YATIM OL ARIDA DAHA SONRA PAYLAŞIRIM
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
bukalemun1976


Bizlerde diğerlerini bekliyoruz paylaşımınız için teşekkür ederim.
 

septik

Editör
Editör
Katılım
Şub 9, 2012
Mesajlar
3,367
Tepkime Puanı
431
Puanları
83
Belki sitede hastahane kelimesinden benim gibi bıkmış, hatta benim gibi yatılı dönemleri hatırlamak dahi istemeyenlerde vardır,

Elbette iyi kötü, acı tatlı, birçok hatıralar ister istemez kalıyor hafızamızda, konuya karamsar başladığımın farkındayım,

Ciddi rahatsızlıklardı benim yaşadıklarım, açıkçası bugünüme şu anki halimle gelebileceğim imkanız bir hayal gibi gelirdi o dönemlerde.

Fakat şükürler olsun bugünüme, ve keşke son hastahane yatılı dönemimdeki parça parça 8 aylık bir dönemdi, tanıdığım arkadaş hatta dost olduğum bir çok dünya iyisi dünya tatlısı insanlardan bazılarıda benim gibi bugün halen var olabilselerdi,

Allahım, dermani olmayan hastalıklardan cümlemizi korusun inş. Konu başlığını görünce o dönemlerden birinde hatırladığım esprili olayları birkaç cümle ile geçiştirsemmi diye uzun uzun düşündüm, fakat o günlere dönmeme sebeb olunca şu an hayatta olmayan güzel dostlarımı anmak istedim.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Şuan siteye bakınırken eski günler aklıma geldi ve bir çok anı canlandı zihnimde yine bir hastane yatışı ve yine evden uzak kalış kafada bir sürü soru işaretleri,merak ,endişe ve tabiki korku tüm bunlar yine bir hastane odasında kendini göstermişti. Evden uzak kalış geride bırakılan çocuklar varsa ne yapacakları hatta ne yiyecekleri gibi bir sürü düşünce ve üzüntü sebebidir. Merak akibetinin ne olacağı endişe ve korku ameliyatın iyi geçip geçemeyeceği gibi huzursuz eden bunaltan düşünceler hastane odalarının her birinde ve tüm hastalarda sıklıkla beyinleri yoran duygular bendede hasıl olmuştu.

Yine böyle bir gündü işte hastanedeki yatağıma uzanmış ağrı kesicilerin etkisiyle rahatlamış fakat kafamda binbir soruyla bel fıtığı için ameliyat günümü bekliyordum. O anda hemşirenin baş ucuma asmak için getirdiği bir yazıyı gördüm AÇ KALACAK yazıyordu bu küçük tabelada ve tam baş ucuma asıldı çok komik gelmişti gördüğüm an hemşire gece 12 den sonra hiç birşey yeme yarın ameliyatın olacak dedi.

Tabiki söylenilen yapıldı gece 12 den sonra birşey yemedim sabah ameliyata gireceğim diye düşünceler içinde uyudum sabah oldu ne gelen var nede giden açımda ölüyorum açlıktan:) öğle oldu yanımdaki hastaların yemekleri geldi ben hala aç bana ne yemek var nede ameliyata götürmeye gelen. Dayanamadım gidip sordum acil ameliyat olayları çıkmış o yüzden beni en son alacaklarmış sakın birşey yeme diyede tekrar tembihlendim. Çaresiz aç susuz bekliyorum bu arada saat 4 oldu ve yanıma bir hemşire geldi hemşireyi kapıdan girerken görünce elim ayağım titremeye başladı vakit geldi beni götürecekler diye birde hemşire ne dese ameliyatınız yarına kaldı o yüzden birşeyler yiyebilirsin bu gece 12 den sonra birşey yeme dedi ve gitti. Şaka gibiydi yaşadığım endişeyemi yanayım onca saat aç kalışımamı bilemedim:) Tabiki bütün yakınlarım hastane koridorlarında dolanmaktan helak olmuş benim ameliyata girişimi bekler haldeler yanlarına gittim ameliyat iptal bana yemek getirin dedim . Annem e be kızım hangi işin doğru ki bu olsun dedi hiç unutmuyorum çabuk gidip şuna birşeyler alın açlıktan bütün hıncını bizden çıkartmadan dedi hepsi halime gülüyorlar ben sinirden deliriyorum. Onlar gülüyor diye ben daha çok sinirleniyorum. İşte buda hastanede yaşadığım böyle bir gündü:)
 

Hataylı_72

Üye
Üye
Katılım
May 29, 2014
Mesajlar
151
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Bakırköy Ruh Sinir Hast. de yatmıştım, hastanın biri gelip beni oturduğum sandalyeden kaldırmak istedi ve bana saldırmaya başladı.
Ben biliyordum ki ona karşılık versem kural gereği ikimiz de gözetim odasına alınacaktık, ertesi gün de beynimize elektro şok vereceklerdi..Ruhunuzda olumsuz derin izler bırakır bu işlem.
Sadece sabır dedim hiç sesimi çıkarmadım.
Sonra ne mi oldu, adam bir ara sıcak su makinasından (şu üzerinde damacana olan çay-kahve makinasından)
bardağına sıcak su doldurup salonda yürümeye başladı, birden ayağı tökezledi ve önünde yürüyen hastanın ensesine sıcak suyu döküverdi..
Sonrası bağırtı, kavga, hemşireler doktorlar hepsi koşup geldi..
Ertesi gün bana sataşan ve akabinde kazayla da olsa bir hastayı ensesinden haşlayan bu zalim arkadaşı 'elektriklemişler' ve kuzu gibi olmuş geziyordu ortalıkta. Etme bulma dünyası işte, sabrın sonu buydu..:eek:
 

DORLION

Üye
Üye
Katılım
Kas 19, 2014
Mesajlar
81
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
Kısa süreliğine devlet hastanesı psk bölümüne misafir oldum .DR sabah muayenesı yaparken bir hasta geldi odaya .. doktor bey kafamı yıkayınca gözüm acıyor dedi .. doktor sordu ... NASIL YIKANIYORSUN ... hastada suyu açıyorum şampuanı döküyom bu gözüm acıyor ..doktor sordu nıye tek gözünü de kapatmıyon ... hasta ise 2 gözümü açınca ikiside acıyor ...dedi.:)
 

bukalemun1976

Üye
Üye
Katılım
Mar 19, 2013
Mesajlar
98
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Ben8 defa ameliyat olmuş bir insanolarak her seferide günlerce hep aç günlerolmuştur
Şuan siteye bakınırken eski günler aklıma geldi ve bir çok anı canlandı zihnimde yine bir hastane yatışı ve yine evden uzak kalış kafada bir sürü soru işaretleri,merak ,endişe ve tabiki korku tüm bunlar yine bir hastane odasında kendini göstermişti. Evden uzak kalış geride bırakılan çocuklar varsa ne yapacakları hatta ne yiyecekleri gibi bir sürü düşünce ve üzüntü sebebidir. Merak akibetinin ne olacağı endişe ve korku ameliyatın iyi geçip geçemeyeceği gibi huzursuz eden bunaltan düşünceler hastane odalarının her birinde ve tüm hastalarda sıklıkla beyinleri yoran duygular bendede hasıl olmuştu.

Yine böyle bir gündü işte hastanedeki yatağıma uzanmış ağrı kesicilerin etkisiyle rahatlamış fakat kafamda binbir soruyla bel fıtığı için ameliyat günümü bekliyordum. O anda hemşirenin baş ucuma asmak için getirdiği bir yazıyı gördüm AÇ KALACAK yazıyordu bu küçük tabelada ve tam baş ucuma asıldı çok komik gelmişti gördüğüm an hemşire gece 12 den sonra hiç birşey yeme yarın ameliyatın olacak dedi.

Tabiki söylenilen yapıldı gece 12 den sonra birşey yemedim sabah ameliyata gireceğim diye düşünceler içinde uyudum sabah oldu ne gelen var nede giden açımda ölüyorum açlıktan:) öğle oldu yanımdaki hastaların yemekleri geldi ben hala aç bana ne yemek var nede ameliyata götürmeye gelen. Dayanamadım gidip sordum acil ameliyat olayları çıkmış o yüzden beni en son alacaklarmış sakın birşey yeme diyede tekrar tembihlendim. Çaresiz aç susuz bekliyorum bu arada saat 4 oldu ve yanıma bir hemşire geldi hemşireyi kapıdan girerken görünce elim ayağım titremeye başladı vakit geldi beni götürecekler diye birde hemşire ne dese ameliyatınız yarına kaldı o yüzden birşeyler yiyebilirsin bu gece 12 den sonra birşey yeme dedi ve gitti. Şaka gibiydi yaşadığım endişeyemi yanayım onca saat aç kalışımamı bilemedim:) Tabiki bütün yakınlarım hastane koridorlarında dolanmaktan helak olmuş benim ameliyata girişimi bekler haldeler yanlarına gittim ameliyat iptal bana yemek getirin dedim . Annem e be kızım hangi işin doğru ki bu olsun dedi hiç unutmuyorum çabuk gidip şuna birşeyler alın açlıktan bütün hıncını bizden çıkartmadan dedi hepsi halime gülüyorlar ben sinirden deliriyorum. Onlar gülüyor diye ben daha çok sinirleniyorum. İşte buda hastanede yaşadığım böyle bir gündü:)
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
5 ameliyat geçirmiş olan bende aynen dediğiniz gibi bukalemun bu açlık sendromlarını çok fazla yaşadım:) ameliyat öncesi aç ameliyat sonrası yine aç ee birde yemek yemeyi biraz fazla seven insan olunca bu durum sinir bozucu oluyor. Şimdilerde gülüyorum o hallerime ama yaşanıldığı anlarda çok gergin oluyordum.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst