Heyet raporunda yapılan yanlışlık

Ötvsiz araç almak için doktora gidip heyete girdim, heyetten olumlu sonuç aldım fakat ehliyetime 10.02 ibaresi yerine 10.01 ibaresi koyulmuş. Araç alacağım firma 10.02 olması gerekiyor diyor. Tekrar doktora gittim ekleme yapılmadığını itiraz etmem gerektiğini söyledi. İl Sağlık müdürlüğünden itiraz edip sonra bursa ve istanbula gitmem gerektiği söyleniyor. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor aklım çok karıştı yol gösterilir misiniz?

Merhaba ,
İzlemen gereken yol

Raporuna İtiraz Et

Heyet raporuna "sürücü belgesi özel tertibatlı araç kullanabilir" ibaresi işlenmediyse ya da yanlış işlendiyse, 5 iş günü içinde İl Sağlık Müdürlüğü’ne itiraz dilekçesi vermelisin.
İtiraz gerekçesi: "Verilen kod (10.01), aracın tipine uygun değildir. Fiziksel engelim özel tertibat gerektiriyor ve heyet raporumda bu durum belirtilmiş olmasına rağmen ehliyet kodu yanlış işlenmiştir. 10.02 kodunun eklenmesini talep ediyorum."
Mevcut sağlık kurulu raporu (aslı)
Ehliyet fotokopisi
Araç alım belgeleri (bayinin red gerekçesi olabilir)
Varsa eski sağlık raporların
Nüfus cüzdanı fotokopisi
Dilekçe

İl Sağlık Müdürlüğü, itirazını aldıktan sonra seni üst kurul olan başka bir hastaneye yönlendirir. Bu çoğunlukla Bursa veya İstanbul'daki özel yetkilendirilmiş hastaneler olur. Örneğin:

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastaneleri
Bursa Şehir Hastanesi

Orada tekrar heyete girersin. Raporun güncellenir ve doğru kod (10.02) verilirse, bu kodla birlikte yeni ehliyet başvurusu yaparsın.

Yeni raporu aldıktan sonra:

• Nüfus Müdürlüğü’ne (Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü) gidip
  • “Sürücü Belgesi Değişiklik” başvurusu yapman gerekir.

Yeni ehliyette artık 10.02 kodu yer alacak.

Benim engelim sol ayağımda otomatik araç için pedalların yeri değişmeyecek yani,yine de 10.02 olması gerekiyor mu peki? Yoksa 10.01 kodu ile de ötvsiz araç almak mümkün mü?

Eğer sol ayağındaki engelin araç kullanmanı etkilemeyecek düzeydeyse ve sadece otomatik vitesle araç kullanabiliyorsan, ehliyetinde 10.01 kodu varsa:

➡️ ÖTV'siz araç alabilirsin.
➡️ Tertibatsız (standart otomatik vitesli) araç alımına uygunsundur.
➡️ 10.02 kodu şart değildir.

Pedalların yeri değişmeyecek, engelim sol ayağımda ve otomatik araç kullanabiliyorum. İlk defa böyle bir şey alacağım için prosedürü bilmiyorum. Sanırım evraklar maliyeye gidiyormuş o yüzden 10.01 barkodu ile olan evrakları teslim etsem red cevabı alır mıyım ya da o sırada rapora itiraz sürem dolar mı bilmediğim için emin olmak istiyorum

Pedalların yeri değişmeyecek, engelim sol ayağımda ve otomatik araç kullanabiliyorum. İlk defa böyle bir şey alacağım için prosedürü bilmiyorum. Sanırım evraklar maliyeye gidiyormuş o yüzden 10.01 barkodu ile olan evrakları teslim etsem red cevabı alır mıyım ya da o sırada rapora itiraz sürem dolar mı bilmediğim için emin olmak istiyorum
Sağlık raporun “özel tertibat gerekmez” şeklindeyse bir ibare var mı ?

Geri