İş Hayatınızdaki Anılarınız

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Sevgili Üyelerimiz


Çalışan engelli ve engelsiz arkadaşlarımız bu başlık altında iş hayatınızda yaşadığınız sizi üzen veya mutlu eden her türlü olumlu, olumsuz anıları paylaşabilirsiniz. Çalışan bir engellinin yaşadığı zorlukları bir çoğumuz biliriz fakat birinci ağızdan dinlemek belkide bir çok çalışmayı isteyen engelli arkadaşımıza yol gösterebilir.

İş hayatı ve engellilik sizde nasıl anılar bıraktı?


iş.jpg
 
Son düzenleme:

DORLION

Üye
Üye
Katılım
Kas 19, 2014
Mesajlar
81
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
49
10356012_733604776676602_7436118985715206592_n.jpg 10698508_733604753343271_3811570484169077314_n.jpg Fabrikada ağır sanaayi de çalışırken patronum çok iyidi . Serbest bırakırdı dilediği gibi çalışsın üstüne gitmeyin derdi . Her sabah çim sular gülleri budar çimleri keser çay içer işe öyle başlardım .. Çalışma saatlerim yüksekti sabah 08- gece 23 . yıpranma oluyordu ama zevkliydi işim .:)
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Dolandırıldım

Çalıştığım dönemlerdeki bir anımıda ben paylaşmak istedim.

Yaklaşık bundan 15 yıl önceydi küçük bir dükkan kiralamış ve orada iğneden, ipliğe giyimden, oyuncağa kadar bir çok ürün satabileceğim bir mağaza haline getirdim. Adını bile kendi ismimi koymuştum:) oldukca hevesli ve birşeyler başarabilmenin mutluluğu içindeydim. Bir bayram arifesi oldukca yoğun bir gündü bir erkek müşteri geldi ve yurt dışından bayram için geldiğini anne baba ve kardeşlerine hediye bakmak istediğini söyledi. Düşününce yurt dışından gelmiş epeycede birşeyler alacak bu durum beni sevindirdi. Hani bir tabir vardır ya yağlı müşteri işte aynen öyle.

Adam bir çok şey seçti kasaya geldi ve türk parası olmadığını ve dolar vereceğini söyledi hemen dolar hesabı yapıp parasının üzerini verdim adam iyi bayramlar diledi ve gitti. Güzel satış yapmıştım dükkanı kapadım evime gittim zaten ertesi günde bayramdı. Bayram tatili bittikten sonra dükkan için toptancıya gittim alacaklarımı seçtim ödeme yapacağım zamanda toptancıya bir kısmını dolar olarak ödeyeceğim sorun olurmu dedim.Sorun olmaz çocuğu yollayalım dövizciye halledip gelsin dedi banada bir çay söyledi çocuğun gelmesini bekliyorum. Nihayetinde çocuk geldi patronunun yanına geçti birşeyler söyledi doları verdi ve çıktı ne olduğunu anlamamıştım merakla bakıyordum. Toptancı bana dönüp hanımefendi bu dolar sahteymiş dediği an başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Nasıl olur ben onu müşteriden aldım birde üzerine para verdim dedim. Orada sanki dolandırıcı gibi kendimi hissetmememi yanayım yoksa giden mallarımamı birde üzerine verdiğim parayamı bilemedim. Şuan yazarken gülümsüyorum ama o an ki gözyaşlarımı sanırım hepiniz tahmin edebiliyorsunuzdur.

O günden sonra yaptığım işten öyle soğudum ki pes ettim ve dükkanı devrettim böyleliklede hayal ettiğim o kocaman bir mağaza yapma planlarımda neredeyse başlamadan bitti:)
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Hayatta bir çok iş dalında böylesi dolandırıcılık yapanlarla karşı karşıya kalabiliyoruz. Ne yazıkki insanlar bunu meslek haline getirmiş bir başkasının züntüsü onların geçim kaynağı olmuş. Benim gibi niceleri ve daha büyük zararlara maruz kalanlar vardır. İnsanlar dürüstce kazanmak yerine kolay yolu seçişleri helal, haram tanımamaları bu dolandırıcılık olaylarıyla bir çok insanın canını yakıyor olmaları ne yazık ki hiç mi hiç umurlarında olmuyor. Dilerim ki hiç biriniz bu tarz olaylarla karşılaşmayasınız.
 

sivasli1

Üye
Üye
Katılım
Mar 13, 2012
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bende büyük bir şirketin güvenlik kontrol merkezinde gece monitöring yapıyordum bi aralar, odayı terk etmek yasak olduğu için yemeğimiz güvenlik arkadaşlar tarafından getiriliyordu, yine böyle bir gece uykulu uykulu telsizden bi ses güvenlik arkadaş ekürisine anons cekiyo oturanboğanın yemeğini getiriyonmu, düşünüyom kim bu diye meğerse benden bahsediyolarmış, biraz iri kıyım olup bide sürekli oturunca, sonra ne mi oldu koca şirkette o lakap kaldı üzerimize. :)
 
Tekerlekli Sandalye
Üst