İşitme Cihazlarının Temizliğinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Bakımına ve temizliğine özen gösterilen cihazların ömrünün daha uzun olacağı aynı zamanda ses kalitesinin daha yüksek olacağını hatırlatarak dikkat etmemiz gereken temizlik detaylarından örnekler vermek istiyorum. Öncelikle işitme cihazı bakımı için dikkat etmemiz gereken noktalar.


isitme-cihazi-konya-b21338ea599-ctkymz.jpg

1- İşitme cihazınızın kirlenmesinden kaçının. İşitme cihazınızı ellemeden önce her zaman ellerinizin kuru ve temiz olduğuna emin olun. Mikrofon girişi milimetreden küçük genişlikte olup kolayca tıkanabilir.

2- Keskin ve pürüzlü darbelerden ve etkilerden sakının. İşitme cihazınızı yumuşak bir yüzey üzerinde takın ya da çıkarın. (koltuk, yatak)

3-İşitme cihazınızı sıcaktan koruyun. İşitme cihazınızı hiçbir zaman aşırı ısıya maruz bırakmayın. Direkt güneş ışığından koruyun evde ya da otomobilde ya da benzeri bir yerde) – asla kalorifer yakınında bırakmayın.

4-Cihazı rutubetten ve nemden koruyunuz. Duş almadan, yıkanmadan ya da yüzmeden önce cihazı kulağınızdan çıkarınız. Cihazı banyoda veya daha başka nemli bir ortamda bırakmayınız. Kulağınızın içinde ve çevresinde terleme olursa düzenli olarak terinizi kurulayın. Nem ve buğu cihazın içindeki devreye zarar verebilir. Gece pil kapağını açık bırakmanızı ve cihazlara özel kurutma kitini kullanmanızı öneririz.

5- İşitme cihazınızı çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutunuz. Köpekler geri besleme (ıslık gibi) sesiyle irkilirler ancak cihaz üzerinde sahibinin kokusunu hissederek cihaza yanaşırlar ve sonuç tahmin edeceğiniz gibi çiğnenmiş bir işitme cihazı olarak size geri döner. İşitme cihazı pili yutulacak olursa tehlikeli olabilir. Kaza sonucu bir pil yutulması söz konusu olursa derhal tıbbi yardım alınız.

6- Cihazın makyaj malzemeleri veya saç spreyleri ile temasını engelleyiniz. Bu ürünlerin ince partikülleri cihazın mikrofon girişini kolayca tıkayabilir. Bu ürünleri kullanmadan cihazınızı çıkarınız.

7-Cihazınızı dikkatlice temizleyiniz. Cihazınızı yumuşak ve kuru bir bezle temizleyiniz. Alkol, solventler ve diğer temizleme sıvıları elektronik devrelere zarar verebilir.

8- Kulağınızın temiz olduğuna emin olun. Eğer cihazınızın sesi zayıf çıkıyorsa, bu ses çıkışının veya kulak kiri filtresinin tıkanmasından olabilir. İşitme uzmanından özel temizleme ürünleri isteyebilirsiniz.

9-Cihazınızı korunaklı bir yerde muhafaza ediniz. Cihazınızı kullanmadığınızda kutusunda muhafaza ediniz. Bir süre kullanılmayacaksa cihazın pillerini çıkarınız.

Her zaman cihaz tamirini yetkili teknik servis görevlisine yaptırınız. Tornavidalar ya da yağlama cihazınız için ölümcül olabilir. Hatta elektronik ya da mikro mekanik parçalara dokunmak bile tamiri imkansız zararlara yol açabilir.


Kulak İçi Cihazların Temizlik ve Bakımı



1- İşitme uzmanınız size işitme cihazınızı temizlerken nasıl hareket edeceğinizi anlatacak ve size özel bir temizleme kiti tavsiye edecektir.

2- Su ve solvent içeren çözeltiler elektronik devrelere zarar verebilir. Cihazınızı kulağınızdan çıkardığınız her zaman yumuşak ve kuru bir bezle temizleyiniz.

3- Birikmiş olası kulak kirini her gün temizleyiniz. Kulak temizleme çubuğu kullanırken cihazı aşağıdan yukarı temizleyiniz. Bu sayede kir partiküllerinin cihazın için girmesini engellemiş olursunuz.

4-Eğer cihazınızın sesi zayıf çıkıyorsa, bu ses çıkışının veya kulak kiri filtresinin tıkanmasından olabilir. Ya filtreyi değiştirin ya da işitme uzmanına danışın.

Not : Kulak içi işitme cihazları özellikle kulaktan kaynaklanan kirlenmeye ve neme karşı çok hassastırlar. Zira elektronikler kabuğa entegre edilmiştir.


Kulak Arkası İşitme Cihazlarının Temizlik


Kalıp ağrı yapıyor veya rahatsız ediyorsa,
Kalıptan kulak kiri temizlenemiyorsa,
Tüp sararırsa veya kırılmışsa,
İşitme cihazı düzgün ses ayarını engelleyecek şekilde ötüyorsa, işitme cihazı uzmanınıza (servis ) başvurunuz.

DOĞRU
res4.jpg


YANLIŞ
res5.jpg

Önemli not:
Temizlemeden önce kalıp ile işitme cihazını birbirinden daima ayırın. İşitme cihazınız hiç bir zaman suyla temas etmemelidir. Kalıp ve işitme cihazını birbirine monte ederken her ikisinin de kuru olduğuna emin olunuz. Kulak kalıbını işitme cihazına takarken:
Kalıp kıvrımı ile işitme cihazı kıvrımının birbirine uyumlu olmasına dikkat ediniz (Resme bakınız)
 

alpdumn

Üye
Üye
Katılım
Nis 4, 2021
Mesajlar
31
Tepkime Puanı
0
Puanları
6
İşitme rahatsızlığı ve işitme cihazları ile ilgili önemli bilgi ve detaylara ulaşmak için "izmir işitme cihazları" linkine tıklayarak web sitemizi ziyaret edebilir, bilgi ve fırsatlardan en iyi şekilde yararlanabilirsiniz.
 
Moderatörün son düzenlenenleri:
Tekerlekli Sandalye
Üst