İşletmecinin El Deseni

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,484
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Telden her sabah yaptığı gibi alınan sparişleri kontrol ediyor, ani bir hareketle not kağıtlarına uzanıyor ve kömür karası çayını yudumluyordu. Birazdan bitirdiği işlemelerini rafa yerleştirecek daha sonra iplik rulolarını mukavva kartona dolduracaktı. Rutinler…
Telden’in hayatı karıştırılıp ortaya atılmış bir lastik topu gibiydi. Fakat o, bu karışıklığa hiçbir zaman aldırış etmezdi. Onun biricik dileği sağ elinin olmasıydı. Telden bir işlemeciydi. Birazdan onun sıradan bir işlemeci olmadığına hepiniz tanık olacaksınız.
Çay fincanını sağ eliyle kavramak isterdi ya da Mahir Bey’in önüne küllüğü sağ eliyle koymak, Kardeşi Esma’nın sütünü sağ eliyle hazırlamak… Ne de burukmuş Telden…
Bizler için “Bey” Telden’imiz için “Amca” olan Mahir işleme atölyesinin sahibidir. Boş zamanlarında gazi* babasının harp kıssalarını bire bin katarak anlatır durur. Atölyenin çevresindeki dükkanlar Mahir Bey’in yaşlandığını sık sık dile getirirler. Telden ve Ekrem ona söz geçiremeyeceklerini bildikleri için dükkânı devretme konusunda hiç konuşmazlar. Konuşurken ince dudaklarını sürekli eğen, radyosunun yanından biraz olsun ayrılmak istemeyen, yüzünden bütün bir tarihi okuyabildiğimiz Mahir Bey Telden için önemli bir yerdedir.
Ekrem, Mahir Bey’in yeğenidir. Küçük yaşta atölyeye alınmıştır. Telden’in göz dolduran işlemelerinin sırrından nasiplenecek olanlardan biri de, odur. Mahir’in yeğeni* Ekrem, ehl-i keyfin başını çeken, gözünü dünyaya çevirmiş deyyus herifin tekiydi. Sorup sorabileceğiniz bütün esnaf ondan muzdaripti.
4 Haziran 1997
Mahir Bey köye ıhlamur toplamaya gitmişti. Aslında toplayanları izlemeye ve birkaç torba alıp şehre getirmeye niyetliydi. Belki fazla olursa bir kısmını satabilirdi de…
Kafası dingindi ve birazdan gelecek olan köy servisini bekliyordu.
Ekrem için ne büyük fırsattı. Her zamanki saatinde dükkâna gelmiş Telden’i kafaya almaya başlamıştı. DEVAMI İÇİN TIKLAYIN
 
Tekerlekli Sandalye
Üst