İstanbul Üniversitesi’nde uzaktan eğitim sayesinde engellilerde mezun olabilecek

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Uzaktan Eğitim, geleneksel öğrenme-öğretme yöntemlerindeki sınırlılıklar nedeniyle sınıf içi etkinliklerin yürütülme olanağı bulunmadığı durumlarda eğitim çalışmalarını planlayanlar ve uygulayanlar ile öğrenenler arasında iletişim ve etkileşimin özel olarak hazırlanmış öğretim üniteleri ve çeşitli ortamlar yoluyla belli bir merkezden sağlandığı bir öğretim yöntemidir. Yine uzaktan eğitimi şu şekilde tanımlayabiliriz; Farklı mekânlardaki öğrenci, öğretmen ve öğretim materyallerinin iletişim teknolojileri aracılığıyla bir araya getirildiği kurumsal bir eğitim

Uzaktan eğitim programı sunan üniversitelerden biri olan İstanbul Üniversitesi uzaktan eğitim müdürü Prof. Dr. Alper Cihan " Uzaktan eğitim programı öğretim üyesi ve öğrencilerin aynı anda yayında olduğu, öğrencilerin anlamadığı noktaları hocalarına hemen sorabildiği canlı dersleri kapsayan bir programdır" dedi.

2009-2010 eğitim yılında 7 bölümle faaliyete geçen İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin, önümüzdeki yıl için bu sayıyı 18'e çıkarttığını belirten Cihan, bu sayıya beş bölümün daha eklenmesi için çalışmaların devam ettiğini, eğitim alanındaki maliyetlerin azalmasını sağlayan uzaktan eğitimin gün geçtikçe daha önemli bir alternatif haline geleceğini dile getirdi.

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinin beş programda hizmet verdiğine dikkat çeken Cihan, bu programların 'Yüksek Lisans, Lisans, Lisans tamamlama, Ön Lisans ve Sertifika' programlarından oluştuğunu söyledi.
Uzaktan Eğitim Merkezi’nde Eğitimin nasıl verildiği konusunda ise Cihan, "2009-2010 döneminde İktisat, İşletme, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Türk Dili ve Edebiyatı Bölümleri ile Adalet Meslek Yüksekokulu olmak üzere 7 bölüm faaliyete geçti.

2010-2011 Dış Ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans programları ile Maliye, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri lisans programları ve İlahiyat Lisans tamamlama (İLİTAM) programları ile birlikte, Enformatik, Sermaye Piyasası Uzmanlığı ve Finansal Ekonometri alanlarında da yüksek lisans eğitimleri verilmektedir" dedi. Bununla birlikte 'Hastalıkların Moleküler Metabolizması' Sertifika programı da yürütülmekte olduğunu ve toplam 2410 öğrenciye hizmet sunulduğunu da ifade eden cihan, "Ayrıca herkese açık kişisel öğrenim setlerimizle de hizmet sunmaktayız. Bunlar arasında F Klavye Öğrenim seti ile Temel İngilizce Öğrenim Seti mevcuttur" diye konuştu.

"100 BİN ÖĞRENCİYE ULAŞACAĞIZ"
Yakın gelecekteki hedeflerden de bahseden Cihan "Ön Lisans, Lisan ve Lisansüstü eğitim programlarımızın sayılarını artırmanın yanı sıra lisans tamamlama programları, informal eğitim programları (NLP, Zaman Yönetimi, Çatışma Yönetimi vb.) ve kısa süreli kurslar (Hızlı Okuma, Motivasyon v.s.) açmak için de yoğun bir hazırlık içindeyiz. Üç yılsonunda 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi kapsamında eğitim almak isteyen öğrencilerin başvuru yapma biçimleri hakkında bilgi veren Cihan, lisans programlarına ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite sınavıyla yerleştirme yapılabildiğini ayrıca liseyi bitirmiş olan öğrencilerin sınavda aldıkları puanlarla programlara başvurabildiğini, lisansüstü programlara başvuru yapmak isteyenlerin ise ALES'e girip, aldıkları puana göre istedikleri bölüme başvuru yaptıklarını da dile getirdi.

Cihan, "Başka bir bölümde okumakta olan üniversite öğrencileri aynı zamanda uzaktan eğitim öğrencisi olabilir. Herhangi bir üniversitenin lisans programında okuyan bir öğrenci çift anadal veya yandal kapsamında İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Merkezi’ndeki bir bölümde eğitim alabilir" dedi.

Uzaktan Eğitim Merkezi aracılığıyla alınan diplomaların, örgün eğitim alanların diplomalardan hiçbir statü farkı bulunmadığını ifade eden Cihan, "Öğrencilerimiz uzaktan eğitim danışma merkezimize telefonla veya mail atarak eğitimleriyle ilgili her türlü konuda danışma ve yardım hizmeti alabilmektedirler. Ayrıca, öğrenciler canlı derslere girdikleri anda platform üzerinde birbirleriyle iletişim kurabiliyor. Dersin öğretim üyesi izin verirse bile konuşma bile yapabiliyorlar. Onun dışında sosyal paylaşım sitelerinde öğrenciler birbirleri ile iletişim kurabiliyorlar" diye konuştu.

HOCALAR BİREBİR DİNLENİYOR
Uzaktan eğitim, maliyetlerin düşmesinde ve eğitimin önündeki sınırları kaldırmada büyük bir adım olduğunu ve böylelikle öğrencinin ister evde ister ofiste dilediği zaman eğitim sürecinin içine dâhil olabildiğini söyledi. Bu durumun uzaktan eğitimin gelecek yıllarda daha etkin ve yaygın olarak uygulanmasını sağlayacağının da altını çizen Cemal, "Uzaktan eğitimde öğrenciler ders içeriklerine kolaylıkla ulaşabiliyor, hocaları birebir dinleyebilme ve onlarla birebir iletişim kurabilme imkânı bulabiliyorlar. Özellikle üniversite eğitimi alarak iş hayatına atılmayı planlayan, hâlihazırda bir üniversitede okurken başka bir alanda daha çift anadal ya da yandal yaparak eğitim almak isteyen, zaman ve mekân problemleri nedeniyle eğitim almayı ertelemek zorunda kalan kişiler için uzaktan eğitim önemli bir fırsat olarak ortaya çıkıyor." diye ifade etti.

Uzaktan Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Doç. Dr Seda Çakar Mengü ise "Öğretim üyelerimiz, önceden belirlenmiş gün ve saatte dersini anlatıyor. Ders, canlı olarak internette yayınlanıyor. Derse, yine internet üzerinden katılan öğrenciler, anlamadıkları noktaları hemen o anda öğretim üyesine yöneltiyor. Öğretim üyesi de bu sorulara sesli veya yazılı olarak cevap veriyor.

Aynı ortamı paylaşmamalarına rağmen karşılıklı görüş-alışverişinde bulunabiliyorlar" diyerek Karadeniz'in dağ köyünden, hapishanelere kadar hatta Küba'dan bile birçok öğrenciye bu programda yer verildiğini vurguladı. Mengü ayrıca, İstanbul Üniversitesi'nde okumak isteyip de gerek maddi sıkıntılar yüzünden gelemeyenler gerekse de bedensel engelli olan öğrencilere İstanbul Üniversitesinden mezun olma imkânı verdiklerini de belirtti.

gazeteport
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Bartın Üniversitesi uzaktan eğitime başlıyor

Bartın Üniversitesi, mesai saatleri içinde çalışmak zorunda olanların, ev hanımların ve engellilerin yararlanabildiği, "uzaktan eğitim" faaliyetlerine başlıyor.

Önlisans ve lisans programlarıyla birlikte yüksek lisans programlarının da açılması için çalışmalara devam edildiğini bildiren Bartın Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, yüksek öğrenim görmek isteyen gençler, yoğun iş temposundan dolayı üniversiteye gitme zamanı bulamayan çalışanlar ve kişisel gelişim sağlayarak kariyerini ilerletmek isteyenler için hazırlanmış, zaman ve mekândan bağımsız bir eğitim programı sunmayı amaçladıklarını söyledi

Öğrencilerin derslerini, 7 gün 24 saat açık olan öğrenme yönetim sistemi üzerinden takip edebildiklerini ifade eden Rektör Kaplan, "Bu programda öğrenciler, ders içeriklerini kendi çalışma takvimlerine göre takip edebilecek, haftalık sesli ve görüntülü sohbetler sayesinde öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile sanal ortamda bir araya gelebilecekler. Dersleri metin, grafik, animasyon, video ve ses desteği ile alabilecek olan öğrenciler, öğretim elemanları ve sınıf arkadaşları ile gerek mesaj gerekse forum ve sohbet ortamları sayesinde sürekli iletişim halinde bulunabileceklerdir." dedi.

Ayrıca İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesine bağlı olan İktisat, İşletme, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ile Yönetim ve Bilişim Sistemleri alanlarında lisans ve yüksek lisans; Bartın Meslek Yüksekokulu'na bağlı olan Bilgisayar Programcılığı alanında ise ön lisans programlarının faaliyete geçmesi planlanıyor.

2011-2012 akademik yılı güz döneminde öğrenci almayı hedefleyen Bartın Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (BU-UZEM) bünyesinde, akademik birimlere bağlı olarak yürütülecek programlarda dersler, bireysel e-öğrenme paketleri, video konferans, sohbet oturumları, podcast yayınları, ders notları, sesli anlatımlar ve alıştırma-uygulama paketleri gibi eğitim materyalleri desteğiyle internet üzerinden işlenecek. Dönem sonu sınavı, staj ve uygulama gibi etkinlikler gözetim altında yapılacak.

BÜ Rektörü Prof. Dr. Ramazan Kaplan, BÜ-UZEM bünyesinde kullanılacak 'Akıllı Sınıf'ın ses yalıtımının, ışıklandırma araçlarının, görsel donanımlarının ve mobilyalarının temin edilmesinin ardından çok yakında faaliyete geçeceğini sözlerine ekledi.

Cihan Haber Ajansı
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Açık öğretimde kayıt yenileme işlemi başlıyor

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi (AÖF) Uzaktan Eğitim Ön Lisans Programları'nda 'Bahar Dönemi' kayıt yenileme işlemlerinin 7-10 Şubat 2011 tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

AÖF Mersin Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre; Anadolu Üniversitesi AÖF Uzaktan Eğitim Sistemi'ne göre öğretim yapan; 'Eczane Hizmetleri', 'Gıda Kalite Kontrolü ve Analizi', 'Kimya Teknolojisi', 'Tıbbi ve Aromatik Bitkiler', 'Tıbbi Laboratuvar Teknikleri' ile 'İlahiyat' ön lisans programlarına kayıtlı öğrencilerin, 2010-2011 Öğretim Yılı Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemlerini 7-10 Şubat 2011 tarihleri arasında yaptırmaları istendi. 10 Şubat'a kadar kayıt yeniletmeyen öğrencilerin, 11 Şubat Cuma günü

mazeretli olarak kayıtlarını yeniletebilecekleri vurgulandı.

2010-2011 Öğretim Yılı Bahar Dönemi'nde kayıt yeniletmek isteyen öğrencilerin, öğretim gideri ve cari hizmet maliyetlerine öğrenci katkı payı ikinci taksit ödemelerini, göz döneminde kayıt yeniletmeyen öğrencilerinse birinci ve ikinci taksit ödemelerinin her ikisi birlikte yatırmaları gerektiği belirtildi. Öğrencilerin taksit ödemelerini Vakıfbank şubelerinin yanı sıra internet ve ATM'lerle birlikte telefon bankacılığıyla da yapabileceği ifade edilen açıklamada; geçmiş öğretim yılıyla 2010-2011 Güz

Dönemi'ne ait borcu olup, sadece bu borçlarını ödeyen öğrencilerin 2010-2011 Öğretim Yılı Bahar Dönemi'ne kaydı yenilenmeyeceği uyarısı yapıldı.

Bahar Dönemi kayıt yenileme tarihleri içerisinde ödeme yapıldıktan sonra; 'http://kayit.anadolu.edu.tr' adresine girilerek; 'Bilgi Formunun Güncellenmesi' ve 'Ders Ekle-Sil' işlemleri yapılabileceği kaydedildi. Kayıt yenileme, program ve öğrenci kılavuzlarınaysa kurumun resmi internet sitesi olan: 'anadolu.edu.tr' adresi üzerinden ulaşılabileceği ifade edilirken, 11 Şubat 2011 tarihinden sonra da Bahar Dönemi kayıt yenileme işlemleri yapılmayacağı ve mazeret de kabul edilmeyeceğinin altı çizildi.

İhlas Haber Ajansı
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
SDÜ, uzaktan lisans eğitimi hizmeti başlattı

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi(SDÜ) Sosyal Bilimler Enstitüsü teknolojik imkânlardan faydalanarak öğrencilerine zaman ve mekandan bağımsız olarak eğitim imkanları sunuyor.


SDÜ Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. İlker Hüseyin Çarıkçı, 'uzaktan eğitim' sistemi sayesinde yüksek lisans eğitimi yapma fırsatı bulamayanlar için bir imkan sunduklarını söyledi. Çarıkçı, lisans programının zaman ve mekândan bağımsız bir yapıda, kurumların her düzeyinde görev yapan ve bilgilerini yenilemek, güncelleştirmek isteyen profesyonellerle, kariyerini geliştirme çabasında olan ve yöneticilik vasfı kazanmak isteyen pek çok kişi için uygun bir alternatif sunduğuna dikkat çekti. Çarıkçı, "Okula gitme ve belli saatlerde ders takip etme zorunluluğu bulunmayan programda öğrenciler kendileri için en uygun olan gün ve saatlerde derslerini alabilmektedir. Öğrenciler sanal sınıf uygulamalarında, daha önceden belirlenmiş günlerde, dersin öğretim görevlisi ile internet üzerinden gerçek zamanlı olarak ders yapmakta; sinerji yaratan bu uygulamada öğrenci hocasına soru yöneltebilmekte, çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunabilmektedir." dedi.

Çarıkçı, programın yarı dönem eğitim ücretinin bin 200 lira olduğunu, Türkiye'deki uzaktan eğitim programlarının ücretlerinin 17 bin ile 3 bin 500 lira arasında değişiklik gösterdiğini kaydetti.

(CİHAN)
 
E

Erdem Uygar

Guest
Uzaktan eğitimin, müfredatta geniş yer bulması gerekir...
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
100 bin öğrenci internetten diploma alacak

İstanbul Üniversitesi, uzaktan eğitim sisteminde 2 bin 500 öğrenciye ulaştı. Hedef, sayıyı 100 bine çıkarmak. ‘İnternet öğrencilerinin’ ve okula gidenlerin aldığı diplomalar arasında ise statü farkı yok

ŞÜKRAN PAKKAN

İstanbul Üniversitesi, üniversite eğitimini öğrencilerin bulunduğu mekânlara taşıyan uzaktan eğitim sistemiyle, 7 bölümde yaklaşık 2 bin 500 öğrenciye ulaştı. Önümüzdeki eğitim yılında 18 farklı bölümde uzaktan eğitim verecek İstanbul Üniversitesi 3 yıl içinde 100 bin öğrenci sayısına ulaşmayı hedefliyor. ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite sınavıyla uzaktan eğitim programına yerleşen öğrencilerin diplomaları ile okula devam eden öğrencilerin diplomaları arasında ise hiçbir statü farkı bulunmuyor.

İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi, 2009-2010 eğitim yılında İktisat, İşletme, Gazetecilik, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Radyo Televizyon ve Sinema, Türk Dili ve Edebiyatı bölümleri ile Adalet Meslek Yüksekokulu olmak üzere yedi bölümle faaliyete geçti. Önümüzdeki yıl için bu sayı 18’e çıkarıldı. Merkez, Dış Ticaret, Bankacılık ve Sigortacılık ön lisans programları; Maliye, Ekonometri, Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri, Bilgisayar ve Öğretim teknolojileri lisans programları ve İlahiyat Lisans tamamlama (İLİTAM) programlarıyla birlikte Enformatik, Sermaye Piyasası Uzmanlığı ve Finansal Ekonometri alanlarında da yüksek lisans eğitimleri verecek.

Merkezde halen 2500’e yakın öğrencinin kayıtlı olduğunu söyleyen İstanbul Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan, eğitim alanındaki maliyetlerin azalmasını sağlayan uzaktan eğitimin gün geçtikçe daha önemli bir alternatif haline geleceğini dile getirdi. NLP, Zaman Yönetimi, Çatışma Yönetimi, Hızlı Okuma, Motivasyon gibi kurs programları da açacaklarını belirten Cihan, “Üç yıl sonunda 100 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

‘Maliyetleri azaltıyor’

Uzaktan Eğitim Merkezi aracılığıyla alınan diplomaların, örgün eğitim alanların diplomalarından hiçbir statü farkı bulunmadığını da söyleyen Cihan, “Özellikle üniversite eğitimi alarak iş hayatına atılmayı planlayan, halihazırda bir üniversitede okurken başka bir alanda daha çift anadal ya da yandal yaparak eğitim almak isteyen, zaman ve mekân problemleri nedeniyle eğitim almayı ertelemek zorunda kalan kişiler için uzaktan eğitim önemli bir fırsat olarak ortaya çıkıyor. Bu olanağı değerlendirmelerini tavsiye ederim” dedi.

Nasıl giriliyor?

Uzak eğitim sisteminin lisans programlarına, ÖSYM tarafından gerçekleştirilen üniversite sınavıyla yerleştirme yapılıyor. Liseyi bitirmiş olan öğrenciler, sınavda aldıkları puanlarla programlara başvurabiliyor. Lisansüstü programlara başvuru yapmak isteyenler ise ALES sınavına girip, aldıkları puana göre istedikleri bölüme başvuru yapabiliyor.

İnternet bağlantısı yeter

Prof. Dr. Alper Cihan, derslerin nasıl yapıldığını şöyle anlatı:

* Eşzamanlı yani canlı olarak yayınlanan eğitimlere ‘senkronize eğitim’ deniyor. Bu yöntemde öğretim üyesi, önceden belirlenmiş gün ve saatte dersini anlatıyor.

* Ders, canlı olarak internette yayınlanıyor.

* Derse, yine internet üzerinden katılan öğrenciler, anlamadıkları noktaları hemen o anda öğretim üyesine yöneltiyor. Öğretim üyesi de bu sorulara sesli veya yazılı olarak cevap veriyor.

* Aynı anda öğrenciler kendi aralarında da görüş alışverişinde bulunabiliyor.

‘Masaüstü’ sınav

* Bir de asenkron denilen, içeriğin önceden hazırlandığı ve öğrencinin istediği yerde, istediği zamanda internet sitesine girerek ders içeriğine erişebildiği eğitim türü var.

* Ara sınav ve final olmak üzere iki sınav bulunuyor.

* Ara sınavlarda öğrenciler dilediği yerden internete bağlanarak sınava girebiliyor.

* Final sınavında ise tüm öğrenciler aynı anda, belli bir merkeze gelerek sınava katılıyor.

* Öğrenciler her yerde satılan standart bir bilgisayarla derslere katılabiliyor. Yalnızca kesintisiz internet bağlantısına sahip olunması gerekiyor.

Milli Gazete
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Turkcell okul açtı, eğitim web ve cep’te

Turkcell, “www.okul.com.tr” adını verdiği yeni hizmetiyle uzaktan eğitim programını başlattı. Öğrenci, öğretmen ve velileri online platformda buluşturmayı hedefleyen bu girişimle Turkcell’in hedefi 3 yılda 1 milyon kişiye ulaşmak

İnternet üzerinden ve mobil platform aracılığıyla 3G üzerinden cep’ten içeriği kullanıcılara ulaştırmayı hedefleyen okul.com.tr’den yararlanmak için Turkcell abonesi olmak şart değil. İlk etapta 7-18 yaş arasında öğrencilere hitap eden ve müfredata uygun eğitim platformu olarak hazırlanan okul.com.tr’ye ücretsiz olarak üye olmak mümkün. İlgili eğitim programları, dersler ve testler ise 2 TL’den başlayan fiyatlarla alınabiliyor. İlk etapta içerik mobil ödeme ile satılacak, önümüzdeki ay başından itibaren de kredi kartı ve havale sistemi devreye alınacak. Proje gelecekte 7’den 70’e tüm yaş gruplarına hitap edecek. Sertifika programları, dil eğitimleri de bu platform üzerinden hizmet olarak sunulacak.

İçerik sağlayıcılara açık

Turkcell Ürün ve Servis Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Cenk Bayrakdar, bu bireysel eğitim platformuyla eğitimin dijitalleşmesine destek olmayı, uygun fiyatlarla eğitim imkanı sunarak fırsat eşitliği sağlamayı ve 3G’nin yardımıyla mobil eğitimi hayatın parçası haline getirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bayrakdar, “4 farklı içerik sağlayıcının sunduğu MEB müfredatına paralel derslerin yanı sıra Türkiye’nin ilk ve tek online liderlik eğitimi programı YGA Yıldızlar Liderlik Programı sayesinde öğrencilerimizin bireysel gelişimine de katkıda bulunacağız” dedi. Bayrakdar, platformlarının diğer içerik sağlayıcı şirketlere de açık olduğunu, içeriğin büyümesi adına önemli anlaşmaların altına imza atmaya hazır olduklarını bildirdi.

Müzik de var oyun da

Cenk Bayrakdar’ın verdiği bilgilere göre, okul.com.tr’de yaratılan puan sistemi sayesinde öğrenciler derslerde gösterdiği performansı, sosyalliği ve platforma davet ettiği arkadaşları sayesinde puanlar kazanacak.

Bu puanlarla, iş ortağı Pixofun ile birlikte “okul”a özel geliştirilen ve eğlendirerek öğretmeyi amaçlayan Mucit Köy oyununu oynayabilecek. Öğrenciler, siteye entegre çalışan gncPlay modülü ile müzik dinleyerek ders çalışabilecek.

Öğrencinin testlerde gösterdiği performans, zayıf ve güçlü yönleri ile yoğunlaşılması gereken konular hakkında bilgiler, velilerin cep telefonlarına iletilecek. Böylece aileler gerekli yönlendirmeleri yapabilecek. Öğrenciler cep telefonu üzerinde de ders videolarını izleyebilecek ya da testleri çözebilecek.

Milliyet
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
İü, Eğitimde Mekan Engelini Kaldırıyor

İstanbul Üniversitesi (İÜ) Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (İSUZEM), "Yeryüzünde Bir Okul Yapmak" sloganıyla,

zaman, mekan ve fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, internet üzerinden eğitim vermek suretiyle öğrenimi hızlandırmayı hedefliyor.

İÜ Baltalimanı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen İSUZEM'in tanıtım toplantısında konuşan Rektör Yardımcısı ve İSUZEM Müdürü Prof. Dr. Alper Cihan, merkezin, yaklaşık iki yıl önce faaliyete girdiğini, ancak bugüne kadar tanıtım yapılmadığı için programın yeterince bilinmediğini ifade etti.

Cihan, İSUZEM'in misyonunun, zaman, mekan ve öğrenme hızı esnekliğine sahip, rafine edilmiş ders materyalini yüksek etkileşimli bir yöntemle sunmaya çalıştığını belirtti. Cihan, hedefleri arasında kurumsal harcamaları minimize etmek, evrensel bilgi ve teknoloji üretmek, araştırmacı, katılımcı, paylaşımcı, özgün ve estetik değerlere sahip, çağdaş ve her kesime ulaşabilen bir öğretim ve bilimsel kültürü oluşturmak olduğunu anlattı..

İSUZEM'in senkron eğitimi ile 18.00-23.00 saatleri arasında öğretim üyelerinin internet üzerinden canlı anlatımıyla 2 bin 409 öğrenciye eğitim verdiklerini anlatan Cihan, mekan ve fiziksel engelleri ortadan kaldırarak, internetin olduğu her yerde öğrencilerin bu programdan yararlanabildiğini ifade etti.

Uzaktan eğitim gören öğrenciler arasında, evli, çocuklu, mahkum, engelli, yurt dışında yaşayan ve çalışanların da bulunduğunu belirten Cihan, İÜ olarak eğitim hakkını her bireye ulaştırmayı hedeflediklerini anlattı.

Geçen yıl İSUZEM'i 10 bin kişinin tercih ettiğini, ancak bunlardan 2 bininin girebildiğini ifade eden Cihan, giriş taban puanının yıl içinde belirleneceğini söyledi.

Cihan, İSUZEM'i bitiren öğrencilerin diplomalarında uzaktan eğitim gördüklerine dair bir ibare olmayacağını belirtti.

İÜ Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fahrettin Arslan da eğitim almanın herkesin hakkı olduğunu ifade ederek,kurdukları sistem ile okumanın ve eğitimin daha çok yaygınlaştırılmasını sağlamayı hedeflediklerini kaydetti.

Arslan, 17 bölümde, haftada 130 farklı derste, 130 saat eğitim verildiğini bildirerek, bu sistemin çok geniş öğrenci kitlesine hizmet sunabildiğini, ayrıca bilgi ve becerilerin artırılarak değişmesinin ve çeşitlenmesinin sağlandığını anlattı.

İleride 4 yıllık mezunlara yüksek lisans ve doktora yaptırmayı da hedeflediklerini aktaran Arslan, ayrıca uzaktan eğitimden mobil sistemle de yararlanmanın mümkün olduğunu belirtti.

Arslan, öğrencilerin istedikleri zaman bilgisayarlarından sisteme girerek ders çalışabilme ve önceki dersleri tekrar izleme imkanı elde edebildiklerini kaydederek, öğrencilerin anlamadığı noktaları öğretim üyelerine hemen sorabildiğini ve öğrencilerin, öğretim üyelerinin izin vermesiyle kendi aralarında da konuşabildiklerini bildirdi.

İSUZEM öğrencilerinin, internet üzerinden 2 vize ve üniversitede 2 final sınavına girdiklerini anlatan Arslan, öğrencilerin derslere devam zorunluluğunun olduğunu ancak katılamadıkları dersleri tekrar alabildiklerini ifade etti.

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydemir Okay, kaliteli eğitim vermek amacıyla, İÜ olarak yeniliklere imza attıklarını belirterek, İÜ Radyosu ve Televizyonunu ayırdıklarını, burada hazırladıkları dokümanter yayınları ve haberleri çözünürlüğü düşük olarak yayınladıklarını ifade etti.

Tanıtım toplantısının ardından uygulamalı olarak aralarında mahkumların da bulunduğu
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Uzaktan eğitimde tereddüde düşülen hususlar

Öğretmen Yetiştirme Genel Müdürlüğü tarafından Temel eğitim öğretmenleri 3-7 Eylül tarihleri arasında okullarda hazırlanan salonlarda uzaktan eğitime katılacaklar.

Bu konuda tereddüde düşülen huşlarla ilgili MEB açıklamada bulundu.
uzegitim.jpg
 
Tekerlekli Sandalye
Üst