Kalbimde pil var hangi oranda engelli raporu alırım?

Merhaba,

2 sene önce öksürürken kalp durması sonucu kalp pili takılmasına karar verildi ve ameliyat oldum. Kullanım sıklığından dolayı 3.senede değişecek.

Kontroller, sıkıntılar ameliyat ve sonrası için harcanan süre yüzünden iş konusunda sıkıntı çektim araştırmam sonucunda erken emeklilik hakkım olduğunu ama bunun için %40 engelli raporu almam gerektiğini öğrendim. Şu anda 3800 ödenmiş günüm var ve 15 senedir askerlik dahil sigortalıyım.

• Sormak istediğim böyle bir hakkım varmı?
  • İlk başvuru nereye ve nasıl yapılmalı?
  • %40 rapor alma neye göre belirleniyor?

İstanbul'da ikamet ediyorum. Halen sigortalı bir şirkette çalışıyorum bu ay sonu çıkacağım.

Şimdiden cevaplar için teşekkürler

17 yıl sonunda emeklilik talep edebilirsin...
Çalıştığınız işlerinden ilgili makama diye yazı alacaksın. Yazıda halen o isyerinde çalıştığını belirteceksin. O yazı ile birlikte bulunduğunuz ilde defterdarlığa gideceksiniz. Onlar seni hastaneye sevk edecek. Hastane seçeceksiniz tabii ki... Sonrası heyetten sonra yani bir ila uc ay bekleme sürecine gireceksin..
Maliye'den yazı gelecek isyerinize; kabul edilirse erken emeklilik hakkınız olacak. 17 yıl sonunda emeklilik talep edersiniz. Bu arada sizin durumda olan bı çalışan ne kadar çok prim yatarsa o kadar çok emekli maaşı alır.

On bilgi için isterseniz defterdarlık özürlüler birimine bir uğrayın. Danışın onlar sana yol gösterirler.

Geri