Kamunun En Çok Tercih Ettiği Engelli Grubu!!!

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Engelli personelin kamu kurumlarında istihdamlarına ilişkin açıklanan istatistiklere göre en çok istihdam edilen engelli grubu ve en çok istihdam yaşanan memur sınıfı belli oldu.

Kamu kurum ve kuruluşları mevcut dolu kadrolarının % 3' ü oranında engelli personel istihdam etmek zorunda bulunuyorlar.

Bu kapsamda son yıllarda artan bir şekilde devam eden engelli istihdamında, istatistiklere göre en fazla ortopedik engelliler istihdam imkanına kavuşuyor. En düşük istihdam imkanı bulan engelliler ise, dil ve konuşma ile ruhsal ve duygusal engel taşıyanlar oldu.


KAMUNUN EN ÇOK TERCİH ETTİĞİ ENGELLİ GRUBU


Sevgili Arkadaşlar,

Aslında bu istatistiksel sonucun böyle olmasına üzgünüm yani tam olarak sizlere söylemek istediğim şu;

Özel sektörde de engelli personel çalıştırma zorunluluğu var ama adı üstünde yani ÖZEL ve bana göre bu bir zorunluluk olduktan sonra özellikle kamuda yani bizzat devletin kendi kadrolarında engelli çalıştırma zorunluluğunu yerine getirirken ( bugüne kadar yeterince yerine getirmediğini hepimiz biliyoruz) tercih etme gibi bir lüksünün olmaması gerekmez mi? En çok tercih edilen engelli grubunun ortopedik olmasını özel sektörde bir nebzede olsa hoşgörüyle karşılayabilirken ki bende ortopedik engelliyim ama kamunun engelli personel arasında bile bu kadar gözle görülür bir ayrıştırma yapmasına akıl sır erdiremiyorum. Biliyorum ki adil olmayan bu ülkede yapılan EKPSS bile yeterince pozitif sonuçlar doğurmasa da şimdi bu linkte ki tablo çok düşündürücü değil mi?
 
Tekerlekli Sandalye
Üst