Kararda 1.6 motor hacmi yaziyor 1.8 almak istiyoruz toyota chr

Merhaba Güzel insanlar,

biz 1.8 toyota chr almak istiyoruz fakat karar ekte bayi herhangi bir sorun yaşanmayacagini iletti fakat sorun yaşiyoruz vergi dairesinden bir evrak doldurmamizi istemişler
evrakta olusabilecek tüm sorunlardan sorumlu olacagimiz faiz ile geri ödeyecegimizi beyan edip notor tastikli vermemizi istiyorlar

siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz yanliş bir karar mi var ortada araçı aldıktan sonra bir problem yaşarmiyiz?

Ekli dosyalar

• resim_2025-03-21_004316191.png
    resim_2025-03-21_004316191.png
    118.6 KB · Görüntüleme: 14
Merhaba ,
Vergi dairesine Taahütname vermeniz gerekiyor. Ek'te ki belge doldurulup , bağlı bulunduğunuz vergi dairesine vereceksiniz.

Ekli dosyalar

• 6.jpg
    6.jpg
    145.8 KB · Görüntüleme: 11
Özel Tüketim Vergisi Kanununun 7 nci maddesinin birinci fıkrasının (2) numaralı bendinin (c) alt bendi uyarınca, (II) sayılı listedeki kayıt ve tescile tabi mallardan, Türk Gümrük Tarife Cetvelinin,
  • 87.03 tarife pozisyonunda yer alan, 1600 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip binek otomobil, panelvan, pick-up, arazi taşıtı, ATV, jeep, steyşın vagon, vb. taşıtların,
  • 87.04 tarife pozisyonunda yer alan, eşya taşımaya mahsus, 2800 cm³ veya altında motor silindir hacmine sahip van, panelvan, kamyonet, pick-up, vb. taşıtların,
  • 87.11 tarife pozisyonunda yer alan, motor silindir hacmine bakılmaksızın, motosikletler.
Daha anlaşılır olması adına 1.6 motora kadar olan binek otomobiller ve eşya taşımacılığında kullanılan ve motor hacmi 2.8 i geçmeyen araçları engelliler ÖTV muafiyetli alabilir.

Toyota CHR 1.8 motor artık alamazsınız. Oradaki oto bayisi yetkililer bilir.
Araç alımında işlemleri yapan muameleci; işi biliyorsa sizden gerekli evraklar isteyecektir. Ankara'da TOYOTA EFELER şubesindeki eleman ile irtibat halinde olunuz yardımcı olurlar.

Daha anlaşılır olması adına 1.6 motora kadar olan binek otomobiller ve eşya taşımacılığında kullanılan ve motor hacmi 2.8 i geçmeyen araçları engelliler ÖTV muafiyetli alabilir.

Toyota CHR 1.8 motor artık alamazsınız. Oradaki oto bayisi yetkililer bilir.
Araç alımında işlemleri yapan muameleci; işi biliyorsa sizden gerekli evraklar isteyecektir. Ankara'da TOYOTA EFELER şubesindeki eleman ile irtibat halinde olunuz yardımcı olurlar.
benim faturam kesildi fark eden birşey olurmu ?
neden alamiyorum 1.8

benim faturam kesildi fark eden birşey olurmu ?
neden alamiyorum 1.8
Aslında güzel bir macera olacak gibi.

2025 yasa 1.6 motor sınırlamasını geri getirdi. Yasa yeni sistem yeni dikkat eden olmamış demekki. (yada ben de yanlış mevzuat okumuş olabilir miyim acaba ).
Her halükarda 1.6 motor sınırlaması varken neden 1.8 motor hacmi satıldı diyordum. Ayrıca Her araç alınmıyor %40 yerli olma zorunluğu da var: CHR yerli diye uygun görülmüş olabilir. Toyota yetkilisi ile görüş isterseniz sağlıklı bir bilgi alalım.

baştan diyim; bagaj hacmi hariç CHR hoşuma gitti sevdim arabayı..

merhaba,
simdi benim kafamdaki soru su satiş yapan temsilci bizden aşagidaki ekteki belgeyi istemekte bunu doldurugumuzda
tüm sorumluluk tarafimizda olacak vergi dairesi ile görüştügümde bu araçin 1.6 uygun olmadigi fakat satiş yapilabilir statütde oldugunu söylüyor suan ne yapacagimizi bilmiyorum bi yol gösterirseniz cok mutlu olacagim.

işlemleri buna göre ilerliyecegim
noter tastikli istedigi belgeyi onaylayip gönderelim mi şaticiya?
1742561386838.png

Ekli dosyalar

• istenilen noter (3).pdf
    412.7 KB · Görüntüleme: 9
Son düzenleme:
Merhaba Güzel insanlar,

biz 1.8 toyota chr almak istiyoruz fakat karar ekte bayi herhangi bir sorun yaşanmayacagini iletti fakat sorun yaşiyoruz vergi dairesinden bir evrak doldurmamizi istemişler
evrakta olusabilecek tüm sorunlardan sorumlu olacagimiz faiz ile geri ödeyecegimizi beyan edip notor tastikli vermemizi istiyorlar

siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz yanliş bir karar mi var ortada araçı aldıktan sonra bir problem yaşarmiyiz?
buradaki mevzuat hangi tarihli?

bir kez daha okudum mevzuatta 1.6 motor sınırlaması göremedim. Oruçlu oruçlu yanlış mı bakıyorum...
Heryerde bilgi kirliliği var sanırım..

merhaba,
simdi benim kafamdaki soru su satiş yapan temsilci bizden aşagidaki ekteki belgeyi istemekte bunu doldurugumuzda
tüm sorumluluk tarafimizda olacak vergi dairesi ile görüştügümde bu araçin 1.6 uygun olmadigi fakat satiş yapilabilir statütde oldugunu söylüyor suan ne yapacagimizi bilmiyorum bi yol gösterirseniz cok mutlu olacagim.

işlemleri buna göre ilerliyecegim
noter tastikli istedigi belgeyi onaylayip gönderelim mi şaticiya?
Ekli dosyayı görüntüle 10473
Merhaba

Geri