Kayısı ve elma maskesiyle cildinizi koruyun

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
Birçok bitkinin olduğu gibi kayısının faydaları da saymakla bitmiyor. Şifalı bitki olarak kayısı maskesi ve kayısı kürü yaparak cildinizi dış etkenlerden koruyabileceğinizi ve daha pürüzsüz, yumuşak ve güzel bir cilde kavuşabileceğinizi biliyor musunuz?

Ayrıca kayısı, sivilce ve siyah noktalar için de vazgeçilmezlerin başında geliyor. Uzmanlar, taptaze, pırıl pırıl ve pürüzsüz bir cilt için kayısı tüketip kayısı ile yapılan cilt bakım kürlerini ve güzellik maskelerini tavsiye ediyor.

Kayısı (Prunus armeniaca), Gülgiller familyasından gelir. Şekerpare, Şam, Tokaloğlu, Darende, İmrahor, Hacıkız, Hasanbey, Muhittinbey, Canino, J Foulon, Precoce de Colomer ve Screare gibi pek çok çeşiti vardır. Kayısının kendiliğinden yetişen yabanisine zerdali adı verilir.

Kayısı; yaş kayısı, kuru kayısı, kayısı suyu, kayısı hoşafı, kayısı çekirdeği olarak tüketilmektedir. Kayısı’nın ana vatanı tarihi olarak Türkistan yani Orta Asya’dır. Kayısı; 5000 yıldır Türkistan yani Orta Asya bölgesinde bilinmekte ve tarımı yapılmaktadır.

Kayısı ve elma maskesi

Kayısı ve elma maskesi için gerekli malzemeler;

-1 adet taze kırmızı sert sulu tatlı elma

-4 adet taze kayısı

-5-6 kaşık su

Kayısı ve elma maskesinin yapılışı;

Elmanın kabuğunu çok ince bir tabaka halinde soyun. Çekirdeğini çıkarın fakat çekirdeğin etrafındaki ince beyaz yumuşak kısmı çıkarmayın.

Bir tencerenin içinde soyulmuş elma ile çekirdeklerini çıkardığınız kayısıları (kayısıların kabuklarını soymayın) ve 5-6 kaşık suyu kısık ateşte 6-7 dakika ağır ağır kaynatın.

Daha sonra blenderden geçirip ılınınca yüz ve dekolte bölümlerine sürün.

Yarım saat sonra normal su ile yıkayın.

Bu kürü uyguladıktan sonra cildinizde ilk 10 dakika içinde gözle görülür olumlu değişimlerin olduğunu siz de fark edeceksiniz.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst