Kaymakamlık Yardımları Nelerdir?

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Kaymakamlık tarafından geçim sıkıntısı çeken, herhangi bir mal varlığı bulunmayan, yaşamını devam ettirebilmesi için gerekli olan ihtiyaçlarını karşılayamayacak durumda olan ve sigortalı bir işi olmayıp düzenli bir gelir sağlayamayan kişilere; para yardımı, kira yardımı, erzak yardımı, çocuk yardımı gibi pek çok deste bulunulur. Kaymakamlık tarafından durumu yetersiz olan kişiler tespit edilir, araştırılır ve bir insanın temel ihtiyaçları olan hususları karşılayamadığı anlaşıldığında, uygun görülen yardımlar yapılır. Kaymakamlık tarafından;

Aile,
Eğitim,
Sağlık harcamalarında meydana gelecek harcamalar için,
Engelli vatandaşlara özel olarak verilmesi için,
Sosyal destek amaçlı ve
Proje kapsamında yardımlar yapılmaktadır.

Kişilerin, kaymakamlık tarafından verilen yardımlardan faydalanmaları için durumlarının fazlası ile yetersiz olması, müşkül ve muhtaç durumda olmaları gereklidir.

Erzak Yardımı Kapsamında;

Bu yardım kapsamında bölgede bulunan ve kaymakamlığa başvuruda bulunan muhtaç durumdaki kişilere gıda, yakacak, giyim gibi yardımlar yapılmaktadır. Bazı durumlarda kaymakamlıklar tarafından bu kişiler başvuru yapmasa da tespit edilir ve gerekli yardımlar yapılır. Bu sebeple muhtarlıklara durumunuzu bildirin. Çünkü genel anlamda kaymakamlıklar muhtarlıkta bulunan listelere itimat ederler.

Çocuk Yardımı Kapsamında;

Kaymakamlık tarafından 0-5, 5, 6 ve 6+ çocuklara kaymakamlık tarafından yardım yapılır. Mesela; 0-5 ve 5,5 yaş aralığında olan çocuklara yapılan dönem yardımı okul öncesi eğitim dönemine denk gelmektedir. Bu dönemde çocuklara bez, mama, giyinme, beslenme gibi yardımlar yapılmaktadır.

Kira Yardımı Kapsamında;

Yaşamını kirada sürdüren ancak aylık ödenmesi gereken kirasını ödeyemeyen kişilere Kaymakamlık tarafından kira yardımı yapılmaktadır. Verilen kira yardımları kendi içerisinde ikiye ayrılmakta olup hem işyerleri için hem de konutlar için yardım yapılmaktadır. Örneğin kişi ikamet ettiği konut için yardım başvurusunda bulunur ise ev kirasına destek verilir. İşyeri için kira yardımı talebinde bulunmuş ise işyeri yardımından faydalanabilir.

Nakdi Yardım Kapsamında;

Kaymakamlık tarafından yardıma ihtiyacı olan vatandaşlar belirlenir. Para yardımından faydalanmak için bazı koşullar bulunmaktadır. Bu şartları karşılayan kişilere Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde kişilerin ihtiyaçlarına göre para yardımı yapılır. Bu maaş yardımlarının tutarları değişiklik gösterirken, aylık veya 3 aylık dönemler olarak da çeşitlilik göstermektedir.

Kaymakamlık veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından verilen yardımlara başvuruda bulunabilirsiniz.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst