KIDEM TAZMİNATI BOŞANMADA MAL PAYLAŞIMINA GİRER Mİ?

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
Evlilik sürecinde elde edilen tüm menkul ve gayrimenkullerde çiftlerin eşit hakkı bulunmaktadır. 1 Ocak 2002 tarihinden itibaren uygulamaya başlanan ve halen günümüzde geçerli olan yasal mal rejimi her iki tarafından çıkarlarının eşit şekilde gözetilmesini sağlar. Yasa ile sadece çalışan tarafın değil, ev hanımlarının da hakları koruma altına alınmıştır.

Burada önemli olan, mal varlıklarının evlilik süresince edinilmesidir. Edinilmiş tüm mallarda tarafların hakkı vardır. Paylaşıma konu olan mallara ise sadece gayrimenkul ve taşıtlar değil, sosyal güvenlik yasası çerçevesinde edinilen değerler de girer.

Örneğin, eşlerin evlilik süresi içerisinde çalışarak sahip oldukları ücretler edinilmiş mallar olarak geçer. Buna göre, çalışma hayatında elde edilen maaş, prim, kazanç gibi gelirlerin hepsi birer edinilmiş maldır.

Yine Sosyal Güvenlik Kurumu gelirleri, yaşlılık aylıkları, emeklilik ikramiyeleri, malul maaşları gibi gelirler de edinilmiş mallar kapsamına girmektedir. Çalışma gücünün kaybedilmesi sebebiyle alınan tazminatlar, miras yoluyla elde edilen gayrimenkullerden gelen kira gibi kişisel mallar da edinilmiş mal olarak nitelendiriliyor. Dolaysıyla kıdem tazminatı ve kıdem tazminatı ile alınan menkul ile gayrimenkuller de mal paylaşımına girmektedir.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst