Kronik ürtiker, hipertansiyon, beyin kanaması, stentd'e verilen düşük rapor?

huvementa

Üye
Üye
Katılım
Şub 13, 2016
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
Bursa Devlet hast.bu hastalıklara %35 oran verdi.Tansiyona bağlı olarak 2013 yılında Beyin kanaması geçirdim.2014 yılında sağ tarafa baloncuklar büyük olduğundan 3 adet stend takıldı.Ameliyat ve tedaviler Uludağ üniversite hastanesinde yapıldı.Üniversite hast.aldığımız Epikiriz raporlarına Devlet hast.hiç bakmadan rapor hazırladılar.bu yüzden beyin kanaması ve stendlere sıfır oran verildi.Üniversite hocaların söylediği büyük tansiyon 16 olduğunda stendlerin atıp beyin kanaması tekrar başlama riski yüksek olduğundan en yakın sağlık kurumuna gitmem özellikle söylendi bunu devlet hastanesinde kurulda söylememize izin verilmedi.
Kronik Ürtiker: ani hava değişimi,çok sıcaklarda,vücutta ani sıkıntılarda vücut ve yüzde şişmeler oluyor ve tansiyon yükseliyor. Devlet hast. oran %10
Tip II Glikoz : Beyin kanaması sonrasında oluşan rahatsızlık,Şeker yükseldiğinde tansiyonumda yükseliyor. Devlet hast.oran %18
Hipertansiyon : Tansiyon 16 olduğunda kafadaki stendlerın atarak beyin kanaması tekrar başlama riski yüksek,Ameliyat yapan hocaların söylediği acilen en yakın sağlık kurumuna gidilmesi.Devlet Hastanesinde verilen oran : %10
Beyin kanaması sol taraf : 2013 yılı iş çıkışı evde sol taraf beyin kanaması,sol taraf 2 adet aneverizma temizlenmesi.2014 yılında sağ taraf 3 adet aneverizma büyük olduğundan temizlenemeden stend takarak tedavi sürecine gidilmesi.Devlet hastanesi verilen oran %0 .malesef kalıcı hasar olmadı denerek beyne yapılan müdahale ve takılan stendlere değerlendirme yapılmadı.bu hastalıkların bir çoğu kanama sonrasında oluştu.üç vardiya olarak çalıştığımdan,ilaçları düzenli kullanamadığımdan rahatsızlık ilerliyor bunu hastane kurulunda belirtemediğimiz için mi oran düşük olabilir.
Sağlık il müdürlüğüne itirazda bulunsam oran değişirmi? ve sizce bu rahatsızlıklar için daha yüksek bir oran alma şansım varmıdır.hergün düzenli olarak 6 ilaç kullanıyorum.

Forumdaki konuları tek tek okudum,yazdığım problem ile alakalı yazı denk gelmediğinden sizden bilgi almak istiyorum.Şimdiden alakanıza TEŞEKKÜR EDİYORUM.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Sakatlık oranı cetvelinde hipertansiyona şu oranların verileceği yazılmış;

HİPERTANSİYON
Klas 1:
Antihipertansif tedavi kullanan ve komplikasyonu olamayan kişiler 10
Klas 2:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden birisi varsa 20
1. Proteinüri d) Hipertansif retinopati (Gunn belirtileri)
2. Hipertansif serebrovasküler hastalık e) Sol ventrikül hipertrofisi
Klas 3:
Kişi antihipertansif tedavi alıyor ve aşağıdakilerden iki veya daha fazlası varsa 50
1. Diyastolik kan basıncı > 120mmHg (maksimal tedaviye rağmen)
2. Proteinüri ve böbrek fonksiyon bozukluğu (serum kreatin ve BUN düzeylerinde artış veya kreatin klerensi <%50 olması)
3. Hipertansif serebrovasküler hastalık ve kalıcı nörolojik defisit
4. Sol ventrikül hipertrofisi
5. Hipertansif retinopati (evre 3-4)

Diabet içinse;

1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış
Tip II Diabetes mellitus 20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mg’ın altında tutulabilen,
ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus 30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mg’ın altında tutulamayan, komplikasyon yapmış
ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus 40

Oran verileceği söylenmiş. Diğer saydığınız hastalıklar için hastalığın vucutta bıraktığı etkiye bakılarak oran verilir. Buna göre yukarda verilen oranlarıda göz önüne alınıp tarafınıza haksızlık yapıldığını düşünüyorsanız (ki bana göre %40'ın üzerinde rapor alma ihtimaliniz var) rapora ivedilikle itiraz ediniz.
 

huvementa

Üye
Üye
Katılım
Şub 13, 2016
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
Yakın zamanda cevap yazarak bilgilendirdiğiniz için Teşekkürler Halil bey ve diğer yönetici arkadaşlar.
Öncelikle Ay'ın 22 veya 23 unde il sağlık müdürlüğüne itirazda bulunarak heyete Uludağ Üniversite hastanesinde girmek istediğimi belirteceğim.Umarım kabul edilir çünki Ameliyat ve sonrasındaki tedavilerin doktorları üniversitede bulunuyorlar.
Ürtikiter rahatsızlığım olduğunda vücut sıcaklığım ani değişim yüzünden tansiyonumun artmasına neden oluyor.malesef hastalıklarımın hepsi birbirine bağlı olarak reaksiyon gösteriyor ama bunu Devlet hastanesinde anlatma imkanı bulamadım.ürtikier için ( DUACT )ilacı sabah akşam 1 adet kullanıyorum.Evde şeker ölçüm cihazı olduğundan aç karınına şeker 170 civarı ,tokluk şekeri bazı günler 350 civarına çıkarak tansiyonu yükseltiyor.şeker için sabah akşam 1 er adet 1000mg ( DİAFORMİN ) kullanıyorum.Tansiyon için sabah akşam 1'er adet 5mg ( VASOXEN ) kullanıyorum.Beyinde stendler için her akşam 1 adet 300mg ( CORASPİN ) kullanıyorum.Kullandığım ilaçlar yüzünden sürekli uyku halinde dolaşarak çalışmaya gayret gösteriyorum.işyeri hekimi bile bu hastalıklar ile üstelik vardiyalı çalışmamı doğru bulmadığını söylerken,Üniversite hast.doktorlarıda bendeki rahatsızlıklar ile çalışarak kendimi hırpalamamı doğru bulmuyorlarken Devlet hastanesinde bu oranı almak insanı yoruyor malesef.
Sizleride gelişmeler hakkında bilgilendireceğim mutlaka.
 

Gazoz Agacı

Moderatör
Moderatör
Katılım
Nis 23, 2012
Mesajlar
9,302
Tepkime Puanı
64
Puanları
48
Yaş
54
''Kullandığım ilaçlar yüzünden sürekli uyku halinde dolaşarak çalışmaya gayret gösteriyorum. İşyeri hekimi bile bu hastalıklar ile üstelik vardiyalı çalışmamı doğru bulmadığını söylerken,Üniversite hast.doktorlarıda bendeki rahatsızlıklar ile çalışarak kendimi hırpalamamı doğru bulmuyorlarken Devlet hastanesinde bu oranı almak insanı yoruyor malesef.
Sizleride gelişmeler hakkında bilgilendireceğim mutlaka.''


Çok merak ediyorum acaba devlet hastanelerinde, kendilerine engelli raporu almak için başvuran hastalara bu raporu vermemekte direnen, hakettiği engel oranını mümkün olduğunca aşağı çeken heyet doktorlarının yapmış oldukları bu eziyetten ne gibi bir menfaatleri var??? Bunu uzun zamandır gerçekten çok merak ediyorum hani engelli başına verilen oran sayesinde ki bu oranın en az % 40 olması gerektiği konusunda saçmasapan bir uygulama mevcutken düşünüyorum da engelliliğini devletine ispat etmek yükümlülüğü getirilmiş, hasta, güçsüz, yoksun, yoksul vatandaşa karşı bunca merhametsizliği reva gören bir devleti nereye şikayet edebiliriz? Hakem heyeti hastanesi denilen bir kurum var ama devletin içindeki derin devletten başka bir şey değil ki hem tabiri caizse ki çok içimden geldiği için ayıpsa da yazmak istiyorum :( bizim çok anlamlı atasözlerimiz var ve yine onlardan birisine göre; ''İt, iti ısırmaz ki!?**'' kimi kime şikayet edeceksin ki acaba bu devlet hastanesinde heyet doktorları neye göre karar veriyor? yaşatmadan yoketmeye mi yokederek yaşatmaya mı?

Akıl tutulması yaşatan öyle engelli raporları var ki aramızda dolaşan, hepimizden bin kat daha sağlıklı olduğunu bildiğim kişilerin elinde dolaşan o raporları gördükçe diyorum ki acaba bunlar engelliyse biz neyiz? Biz hangi ülkenin vatandaşıyız? Acaba biz bu ülkenin engelli vatandaşı olmamalıyız mı bu kadar engelli düşünceli doktorlar dururken bizler neye göre, kime göre engelli oranı almalıyız?
 

huvementa

Üye
Üye
Katılım
Şub 13, 2016
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
Sanırım benim hatam bilinçsizce davranarak,araştırma yapmadan Bursa'da Üniversite Hast.ameliyat ve tedavi sürecim olmasına rağmen bilinçsizce yönlendirme ile Devlet Hast. heyet için başvurmam oldu.Elimde Epikiriz raporlarım olmasına rağmen Devlet hastanesinde hiç bir onaylı evraklara bakılmadan oran vermeleri oldu.
Gazoz Ağacı sizinde dediğiniz gibi çevremizde doğru düzgün rahatsızlığı olmadan heyetten %60-70 puan alarak emekli olanları görünce insan şaşırıyor gerçekten.Bizlerde belki dürüstlükten ve hak yemekten korktuğumuz için doğruları söyleyerek Heyete girmeye çalışıyoruz.En basitinden Devlet hastanesinde Dahiliyede Şeker ölçümü yaptıranlar kan vermeden önce yemek yiyerek şekerlerinin yüksek çıkmasını sağlayarak oranlarını yükseltiyorlarmış,biz ise geçmiş oranlarımızın listesini doktora göstererek hak yenmesin diyoruz.Umarım ay'ın 23 ünde İl Sağlık Müdürlüğüne yapacağımız itiraz sonunda bizi Üniversite hastanesine yönlendirirler.En azından oradaki doktorlar neyimiz olduğunu daha iyi bildiklerinden ona göre oran verirler.
Şayet itiraz ettiğimizde Üniversite hastanesine yönlendirilmezse 6 ay sonra kendimiz Üniversite hastanesinde heyete girmek için başvurabilirmiyiz? Teşekkürler.
 

huvementa

Üye
Üye
Katılım
Şub 13, 2016
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
Daha öncede söylediğim gibi 23.02.2016 tarihinde il sağlık müdürlüğü'ne itirazda bulundum ve ilk defa Bursa'da ki İl Sağlık Müdürlüğü'ndeki kadar ilgili ve alakadar bir devlet çalışanlarına rastlamamıştım.orada çalışanlara teşekkürler.Sonrasında 1 hafta geçmeden Üniversite hastanesinden aradılar ve Üniversite hastanesinde beyin ameliyatlarım ve diyabet,tansiyon,ürtiker rahatsızlıklarım için ameliyat ve tedavilerim olmasına karşın 2 aydır hepsinden tek tek yeniden,yeniden,yeniden randevular alarak testler için ayrı randevu,doktorlarla konuşmak için ayrı randevu alarak 2 aydır anca Ürtiker hocasından puan alabıldım,diğerleri ile tüm bilgilerimiz ve sürekli kullandığımız ilaçlar oradan almamıza rağmen hala testlere girmeğe devam ediyoruz malesef.Sizlere konu ile alakalı en kısa zamanda cevap yazacağım dediğim için bunları yazıyorum şu anda.
Yeminle bezdirme politikası anca bu kadar güzel yapılabilir.ne kadar tüm tedavilerimiz Üniversite hastanesinde olsa bile buralardan Devlet hastanesinden aldığımız puanı almamız çok zor oluyormuş bunu burada heyete giren bi kaç hasta söylediler.gene sonuçlar açıklandıktan sonra bilgilendirme yapacağım.
Yalnız konu ile alakalı olmayabilir ama birşey öğrenmek istiyorum.son dönemde sürekli hastaneye test ler ve doktorlarla görüşmek için gittiğimden işyerinde izin konusunda problem yaşanmaya başladı,şayet raporlar çıkmadan önce işyerinden ayrılmak zorunda kalırsak çalışmadığımız dönemde rapor alarak vergiden muhafiyetten faydalanabilirmıyım ?
1996 sigorta başlangıç yılım. 4600 küsür çalışma gün sayım.Teşekkür ediyorum şimdiden.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Vergi indirimi aktif çalışan kişilere verilir. İnşallah bu sıkıntıların sonunda iyi haberler alır, iyi haberler verirsiniz.
 

huvementa

Üye
Üye
Katılım
Şub 13, 2016
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
Merhaba'lar,en sonunda üniversite hastanesinde sonuçlar açıklandı.İl sağlık müdürlüğüne 2. ayda müracat etmiştim anca 8.ayda sonuç alabildim.Devlet hastanesinde %35 oran surekli olarak yazılmıştı,Üniversite hastanesinde %44 oran 1 yıl süreli olarak oran verildi.Raporun aslını İl sağlık müdürlüğüne itirazda bulunduğum için oradan 10 gün sonra alabileceğim söylendi.gene forumlarda diğer konuları okudum ama soracağım sual ile alakalı bır konu bulamadığımdan sizlere sorumu sorarak bilgi almak istiyorum. sigorta başlangıcım 1996 yılı çalışma gün sayım 5000 gün uzerinde normalde vergi muhafiyetınden emeklilik hakkım oluyor sanırım ama 1 yıl süreli rapor olduğundan sanırım her yıl heyete girmem gerekecek buda ilerki yıllarda rapor oranının düşük olma ihtimali olabilir sanırım o zaman yeniden işe girme şansımda olmayabılır herhalde bu yüzden emeklilik talebinde bulunmadan yalnızca vergi muhafiyetınden faydalanmak istiyorum diyerek istekde bulunabilirmiyiz?
2.sualim ise il sağlık müdürlüğünden raporun aslını aldıktan sonra vergi muhafiyetinden faydalanmak için nerelere başvurarak hangi yolu izlemem gerekiyor acaba?
heyet raporu almak için şu ana kadar iş yerime herhangi bir bilgi vermedim henüz ve hastane haricinde vergi dairelerinede bir müracatım olmadı.
Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkürler
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,524
Tepkime Puanı
196
Puanları
63
Yaş
50
Merhaba,
Emeklilik başvurusu yapmadan sadece vergi indirimden faydalanabilirsiniz. Ve evet bu oranla kademeli engelli emekliliğinden faydalanabilirsiniz, ancak sizinde dediğiniz gibi süreli raporla emekli olmanın riskleri var. karar size ait. Vergi indirimi başvurusu için şu konuya göz atınız http://engelliler.gen.tr/f12/vergi-indirimi-almak-icin-gerekli-belgeler-212/
 

huvementa

Üye
Üye
Katılım
Şub 13, 2016
Mesajlar
11
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yaş
50
kısa surede cevabınız için teşekkürler halil bey bir sual daha sormak istıyorum.
SSK lı çalıştığımız için vergi muhafiyetınden faydalandığımızda anladığım kadarıyla maaşımıza vergi kesintisi olmıyacak bunun haricinde ne gibi faydaları olacaktır bize kısaca bilgi alabilirmiyim ?
 
Tekerlekli Sandalye
Üst