Malulen emekli olan evde bakım maaşı alabilirmi

Evde tek başınıza yaşıyorsanız bakıcı kimi göstereceksiniz. Bakıcı olmadan evde bakım maaşı alamazsınız. Bakıcı olması durumunda ağır özürlü ibaresi bulunan sağlık raporu ve tüm gelir kişi başına bölündüğü zaman 510 tl geçmeme şartı vardır. Malulen emekli olmanız bakım maaşına engel değil çünkü bu maaşı engelli kişi değil bakıcısı almaktadır.

teşekkürler verdiğiniz cevap için peki annem emekli aylığı 1150 nenemin geliri yok benim aldığım malul emekli parası bu gelire dahil ediliyor mu yani 1150 3 e mi böleceğiz

Hepsini bir birine kattın be kardeşim. :)
Soruyu biraz daha açık sor. Anne, nine sen aynı evdemi oturuyorsun. Kim bakıcı olacak, bakıma muhtaç kişi kim olacak gibi gibi...

kusura bakmayın bakıcı annem olacak 1150 tl maaş almakta bende malul emeklisiyim nenemin geliri yok 3 kişi oturmaktayız 1150 tl mi 3 e bölünecek yoksa benim malul paramda bu hesaba dahil edilip 3 e bölünecek orasını algılayamadım

Eve giren toplam gelir sizin aldığınız maaş ve annenizin aldığı maaş evde yaşayan kişi sayısına bölünecek. Yani hanedeki tüm gelir emekli maaşı vb gibi hepsi dikkate alınacak.

Geri