Mart ayında kamuya 20 bin engelli alınacak

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Mart ayında yapılacak sınavla kamuda 20 bin engellinin işe alınacağını açıkladı. Şahin, Mart ayında yapılacak söz konusu sınavın engelli vatandaşların talebi üzerine, engelli kişilerin engellerine göre ayrı ayrı sınıflandırılarak yapılacağını söyledi.


Konuşmasında ayrıca, engelli vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Şahin, Eylül ayı itibariyle 339 bin 386 kişiye evinde özel bakım hizmeti verildiğini kaydetti. Şahin, 6 bin 147 engelli vatandaşın asgari ücret tutarında bakım ücretinin karşılandığını belirterek, 11 ilde de 124 yaşam evinin engellilere hizmet verdiğini kaydetti.

-Gören Göz Projesi-

Görme engellilere yönelik Gören Göz Projesi hakkında bilgi veren Yıldırım, ''Başbakanımız göreve başladıktan sonra bunu da Ankara, İstanbul ve İzmir gibi büyük kentlerden başlayarak dağıtımını gerçekleştireceğiz. Gören Göz Projesiyle görme engelli vatandaşlarımızı hayata bağlayacak onların günlük ihtiyacını yapabileceği yanlarındaki, hayat arkadaşını cihaz onlara teslim edeceğiz'' dedi.

Engellilere yönelik çalışmalarının angarya olarak görmekten vazgeçme zamanının geldiğini ifade eden Yıldırım, yol, bina, demiryolu, havaalanı yapımında mutlaka engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak mecburiyetinde olduklarını kaydetti.

Engelli vatandaşlara uygun yapılan havaalanının ödül aldığını anımsatan Yıldırım, ''Bizim yapmamız gereken iş, ödüllük iş haline gelmiş. Düşünün işin ne kadar ihmal edildiğini buradan anlaşılıyor'' diye konuştu.

Bakan Yıldırım, operatörlerin reklamlardan yapacakları yüzde 10 tasarruftan artan paranın, engelliler için yapılacak projelere aktarılmasını istedi.

-''2012'de kentler engelliler için yeniden yapılandırılacak''-

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, engelsizlerin engelini aşmak için büyük bir gayret gösterdiğini belirterek, herkes adına Bakan Yıldırım'a teşekkür etti.

Engellileri dışlayan, eve hapseden, toplumdan dışlayan her türlü anlayışı reddettiklerini ifade eden Şahin, Cumhuriyet tarihinde ilk kez Özürlü Yasası'nı çıkartıklarını ve eğitim, sağlık, istihdamdaki fırsat eşitliğindeki engelleri kaldırmaya çalıştıklarını söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın yeniden yapılandığını anımsatan Şahin, bakanlıkla ilgili düzenlemeyi anlattı.

Son 10 yılda yakaladıkları rakamları vermek istediğini belirten Şahin, evde bakım hizmetlerinde 2011 Eylül itibariyle 339 bin 186 kişinin faydalanmasını sağladıklarını, 95 özel bakım merkezinde 6 bin 147 özürlünün asgari ücret tutarında bakım ücretinin karşılandığını söyledi.

Evde bakım yapılamayan 4 bin 634 özürlünün, 1 Ekim itibariyle 83 merkezde yatılı hizmet almasını sağladıklarını bildiren Şahin, şöyle konuştu:

''Umut Evi Projesiyle engelsiz yaşam merkezinde 11 ilde 124 yaşam evinde engellilere hizmet sunmaktayız. 7 Aile Danışma ve Rehabilitasyon Merkezi'nde 445 özürlüye ve ailelerine gündüzlü bakım, rehabilitasyon ve danışmanlık hizmeti vermekteyiz. 2002 yılı sonunda 262 bin 378 vatandaşımız maaş alırken bugün bu sayı iki katına çıkmıştır ve 527 bin 525 vatandaşımız bu maaştan istifade etmektedir. Engellilere ödenen toplam miktar 19 kat arttırılmıştır ; 2010 sonu itibariyle 1 milyar 495 milyon liraya ulaştı.''

Kamu ve özel sektörde istihdam edilen özürlü işçi sayısının 2002'de 10 bin 883'ten, 2011 Eylül ayında 30 bine ulaştığını ifade eden Şahin, kamu kurumlarının özürlü kadrolarında istihdam edilen özürlü sayısının 2002'de 5 bin 777 iken, bu sayının 20 bin 829'a ulaştığını, ama bunun da yeterli olmadığını anlattı.

Mart ayında özürlüleri işe yerleştirmek için yeni bir sınav yapacaklarını bildiren Şahin, engelli ailelerin isteği üzerine sınav sistemini değiştirdiklerini söyledi.

Şahin, ''Aileler, 'görme, işitme ve bedensel engelliler aynı sınava girince başarılı olması mümkün değil' dedi. Biz de bu sorunu çözmek için ÖSYM ve Sağlık Bakanlığı ile bir çalışma başladık. Yeni bir yönetmelik çıkardık ve artık her biri kendi içinde sınava girecek. Haksız rekabetin önlendiği yeni bir sınav modelini hayata geçiriyoruz. İstihdamda boş olan işçi ve memur kadrolarına bu sınavdan sonra yerleşme olacak. Yaklaşık 20 bin boş kadromuz vardı. Bu sınavdan sonra bu sorunları çözeceğiz ve istihdamın da artık sorun olmadığı Türkiye için mücadele edeceğiz'' diye konuştu.

Şahin, 2012'de engelli vatandaşların hizmete ulaşmadaki engelleri çözecek şekilde şehirleri yeniden yapılandıracaklarını söyledi.

-Diğer konuşmacılar-

Avea Genel Müdürü Erkan Akdemir de, ''hayır projesi'' olarak gördükleri bu proje için yaptıklarıyla umut inşa ettiklerini ifade ederek, umudunu kaybetmiş insanların tekrar hayata katılması için mücadele ettiklerini söyledi.

Türkiye nüfusunun yüzde 12'sinin engelli olduğunu anımsatan Akdemir, engellilerle ilgili yürüttükleri projeleri anlattı.

Yaptıkları işleri anlatan engelli gençlerden İpek İpek ve Özkan Er, Başbakan Erdoğan'ı görmek istediklerini belirterek, Bakanlar Yıldırım ve Şahin'e yaptıkları çantaları hediye ettiler.

Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv de, engellilerin çok büyük yetenekleri olduğunu ifade ederek, teknolojiyi ve sevgiyi kullanarak onların ulaşacakları en yüksek potansiyeli yakalamalarını sağlamanın gerektiğini bildirdi.

Ciliv, Turkcell olarak engelli vatandaşlar için yaptıkları çalışmaları anlatarak, daha büyük bir enerjiyle engelliler için çalışmalar yapacaklarını kaydetti.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da, engellilerin istihdam sorununun aşılmasında katkı sağlamaktan onur duyduklarını belirterek, ticari sorumluluk yanı sıra kurumsal ve toplumsal sorunlara önem vermek olduğunu söyledi.

Engelliler için yaptıkları projelere değinen Timuray, iletişim ürünleri ve hizmetleriyle engellilerin hayata entegrasyonuna önem verdiklerini söyledi.

İletişimin hayatın içinde daha fazla yer alması için bir proje başlattıklarını bildiren Timuray, ''Düşler Akademisi'' projesine devam edeceklerini kaydetti. Timuray, ''Sosyal yatırımlarımızı Türkiye Vodafone Vakfı aracılığıyla yürütüyoruz. 2008 yılından bu yana Düşler Akademisi projesiyle engelli vatandaşlarımızın yaşamlarında engelleri aşabilmeleri, onları sosyal hayata kazandırmak en büyük amacımız. Şu ana kadar 620 mezun veren projemizle birçok engelli gencimiz aktif iş yaşamına katıldı. Bakış açımızı değiştirirsek onların hayatı da değişecek'' diye konuştu.

Sempozyomun açılışında Vodafone'da çağrı merkezine evden destek veren 25 yaşındaki engelli Esra Kılıç, piyona çaldı. Kılıç, uzun süre iş aradığını ancak bulamadığı için çok üzülüğünü ifade ederek, proje kapsamında Vodafone'da çalışmaya başladıktan sonra ''Hayatta ben de varım'' dediğini, bunun içinde tüm yetkililere teşekkür ettiğini söyledi.

Türksat Çağrı Merkezinde çalışan bir kızın yazdığı ''Yüzmeyi Sonradan Öğrenen Balığın Teşekkür Mektubu'' okundu.

Türk Telekom Genel Müdürü Gökhan Bozkurt da müşterilerine değer katmak için var güçleriyle çalıştıklarına dikkati çekerek, engellilerle ilgili yaptıkları projeleri anlatarak, en önemli projenin ''Ben de varım'' projesi olduğunu kaydetti.

Engellilere evlerinde çalışma imkanı veren bu projeye dahil olmaktan gurur duyduklarını bildiren Bozkurt, engelliler için gece gündüz çalışacaklarını ifade etti.

Türk Telekom tarafından oluşturulan spor merkezine giden engelli Betül Özen ile ilgili hazırlanan film gösterildi.

Konuşmaların ardından iş yaşamında başarı olan engellilere ödülleri verildi.

Anadolu Ajansı
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
22 EKİM 2011 Tarihinde Bakan Fatma ŞAHİN'İN Açıklamaları aşağıdaki gibidir :

ÖMSS (Özürlü memur seçme sınavı) 2012 nisan ayında yapılacak!
Ne zaman yapılacağı bir muammaya dönen ÖMSS'nin (özürlü memur seçme sınavı) tarihi nihayet Bakan Fatma Şahin tarafından açıklandı. Bakan şahin yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Özellikle sınavlardaki alım sisteminde bedensel engellilerle görme engellilerin, işitme engellilerin aynı sınavda başarılı olmasını beklememizin haksız bin rekabet olduğunu gördük. Yeni yaptığımız düzenleme ile 2012 Nisan’ında yapılacak olan sınavda artık işitme engellilerimiz kendi içinde sınava girecek. Bedensel engellilerimiz kendi içinde sınava girecek. Görme engellilerimiz kendi içinde sınava girecek.”
Aşağıdaki linkten haberin detaylarına ulaşabilirsiniz:

Dünya Engellileri İstanbulda Buluştu 22 Ekim 2011 13:21

2 ARALIK 2011 Tarihinde Bakan Fatma ŞAHİN'İN Açıklamaları aşağıdaki gibidir

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Mart ayında yapılacak sınavla kamuda 20 bin engellinin işe alınacağını açıkladı. Şahin, Mart ayında yapılacak söz konusu sınavın engelli vatandaşların talebi üzerine, engelli kişilerin engellerine göre ayrı ayrı sınıflandırılarak yapılacağını söyledi.

Konuşmasında ayrıca, engelli vatandaşlara sunulan hizmetler hakkında bilgi veren Şahin, Eylül ayı itibariyle 339 bin 386 kişiye evinde özel bakım hizmeti verildiğini kaydetti. Şahin, 6 bin 147 engelli vatandaşın asgari ücret tutarında bakım ücretinin karşılandığını belirterek, 11 ilde de 124 yaşam evinin engellilere hizmet verdiğini kaydetti.
Açıklamanın İçeriği Şu linktedir : 2012 Mart’ta 20 Bin Engelli Memur Alımı İçin Sınav Yapılacak | Memurum.biz

Arkadaşlar benim anlamadığım iki açıklamanın da aynı Bakana yani Fatma Şahin'e ait olmasıdır. Daha Sınav Klavuzu yayınlanmadı, her kafadan bir ses cıkıyor.

10 KASIM 2011 de yapılan açıklama: : Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürü Aylin Çiftçi,

kamu kurum ve kuruluşlarına alınacak özürlü memurların atamasının, Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) ya da kurayla yapılacağını söyledi.
Lise ve üniversite mezunlarının memurluk için KPSS gibi sınava tabi tutulacağını, ilkokul mezunlarının ise kura ile atanacağını ifade eden Çiftçi, şöyle konuştu: Türkiye'nin her yerinde, KPSS hazırlık kursları gibi ÖMSS hazırlık kursları düzenleyeceğiz. Mutlaka bu kurslara katılsınlar ve sınava hazırlansınlar. Ocak ayında başlamak üzere Nisan'a kadar 3 aylık sürede kurs olacak'' dedi. Bu açıklamaya da şu link'ten ulaşabilirsiniz : Kamuya

Yani Sınav Mart 2012'de , ÖMSS Kursu Nisan 2012 ye kadar sürecek. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu ..
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,483
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Ben söylemiştim demeyi hiç sevmiyorum ama Fatma Şahin'in önceki açıklamasındaki ÖMSS tarih açıklamasının net bir tarih olmadığını bir kaç kere söylemiştim. Bu son açıklama net tarihmi? Kuvvetle muhtemel bu tarihtede bi revizyon yapılabilir. :)
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Evet Halil yukarıdaki yazıları kopyalarken senin yazdığın, bakan Fatma Şahin'in ÖMSS tarih açıklamasının net bir tarih olmadığını söylediğin yazını da gördüm. Bu son açıklama bence yine net bir tarih değil. Revizyon yapılması olasılığı çok yüksek. Hayırlısı Olsun demekten başka bir şey gelmiyor elimizden. Top şu anda Devlet Personel Başkanlığı'nın elinde. Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) nu bir an önce çıkarmalarını beklemek ve orada tüm sorulara cevap aramak .
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Halil haber çok güzel olmuş ellerine sağlik. Ben de üst tarafta 3 haberi de ayrı ayrı ortaya koyarak bu çelişkileri vurgulamak istemiştim. Haber - Engelliler.Gen.Tr de ki haber cok şık olmuş :)
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,483
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Ben teşekkür ederim özkan. O kadarda farkımız olsun artık. :)
 

golden_heart

Üye
Üye
Katılım
Mar 24, 2011
Mesajlar
4
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
fatma şahine bilmiyo arkadaşlar..bu sınav mayıs-haziran hatta temmuzu bulur..demedi demeyin..tecrübe konuşuyo burda :)
 

mehmetyaras

Üye
Üye
Katılım
Ara 3, 2011
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
selam ben 2 Aralık 2011 de raporumu aldım yalnız kafama takılan bir soru var . sağlık raporlarının belli bir kullanım süresi var mı ? ben bu raporumu nisan ayındaki sözde olacak sınavda kullanbilir miyim ? bu rapor ne zamana kadar geçerlidir. şimdiden teşekkürler.
 

pıtırcık

Üye
Üye
Katılım
Kas 24, 2011
Mesajlar
14
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ya kesin tarih nisan mı yoksa oda kesin degil mi kafamızı karıstırmaktan baska bişe yaptıkları yok
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Rica Ederim mehmetyaras :) pıtırcık malesef Nisan 2012 tarihi Revize edildi ve MART 2012 olarak değiştirildi. Bakalım ÖMSS 'ye kadar kaç kere daha değişecek.
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
Bakan Şahin Kocaeli'de

2002'de 5 bin özürlü memurumuz çalışıyordu, bugün 20 bin engelli memurumuz istihdam ediliyor.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin,

"2002'de 5 bin özürlü memurumuz çalışıyordu, bugün 20 bin engelli memurumuz istihdam ediliyor. İşçilerde de 10 bin engelli işçimiz çalışıyordu, 3 kat bir artışla bugün 30 bine ulaşmış durumda" dedi.

Yerel yönetimlerin sorumlulukları konusunda bilinçlendirilmesi amacıyla Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Çayırova Belediyesi işbirliğiyle Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen,

"Yerelden Genele 1. Engelsiz Hizmet Sempozyumu"nun kapanış töreninde konuşan Bakan Şahin, yola çıkarken 'önce insan' dediklerini, "insanı yaşat ki devlet yaşasın" anlayışıyla hareket ettiklerini söyledi.

"2001'de 'önce insan' dediğimiz noktada, insan merkezli yönetimle 74 milyonu kucaklayacak şekilde yola çıktık" diyen Şahin, 74 milyonda engelli, engelsiz, yaşlı, genç, kadın, erkek, çocuk herkesin birinci sınıf vatandaş olduğu ve herkesin onurluca yaşam mücadelesinde sosyal devlet olarak yanında olunması gerektiği anlayışıyla yola çıktıklarını ifade etti.

Şahin, 10 yılda büyük bir başarı hikayeleri olduğuna değinerek,

"Hatırlarsanız 90'lı yıllarda yurt dışından gelen yabancılar caddelerimizi, sokaklarımızı dolaşırken bize 'ne kadar şanlısınız, ne kadar az engelliniz var, caddelerinizde hiç engelli göremiyoruz' diyorlardı. Hal bu ki bizim engellilerimiz evlerinden dışarı çıkamıyordu. Evlerinden çıkamadığı için caddelerde görünemiyordu. Caddelerde yaşam alanına kavuşamıyor, alışveriş yapamıyorlar, ekonomik ve sosyal hayat içerisine giremiyordu. Yasal altyapı ve birçok mevzuat eksikliğinden dolayı bu süreç yaşandı" diye konuştu.

2003 yılında çıkartılan Özürlüler Yasası'nın, engellinin adı, yasası ve devrimi adına çok önemli bir başlangıç olduğunu vurgulayan Şahin, şöyle devam etti:

"Yasal altyapıyla beraber özellikle uygulamalarda engellimizin eğitim, sağlık, istihdam gibi alanlarda önündeki tüm engelleri kaldırma iradesini hem yasal hem de uygulama boyutunda ilgili tüm birimlerce birebir takibine başladık. Çünkü bizim bir anlayışımız vardı 'engel ayakta, gözde, kulakta değil, engel gönüller ve zihinlerdedir. Engel bedende değil mekanlardadır'. Engellilerin herkes gibi ve herkesle birlikte onurluca yaşam mücadelesinde tüm engellerini kaldırmak adına Sayın Başbakanımızın yüksek vizyonu ve cesaretli adımlarıyla bugünkü aşamaya gelindi. Bugün baktığımızda yine birçok aşılması gereken engellerle karşı karşıya olduğumuzu biliyoruz. Ama bugün engellimizin eğitiminin önünde birçok engelin kaldırıldığını, sağlıkta fırsat eşitliğine ulaştırıldığını görüyoruz. Özellikle AK Parti hükümetlerinin sağlıkta fırsat eşitliğiyle beraber engellilerimizin en çok sağlık imkanlarından istifade ettiği 10 yıl geçirdik."

-Engellilerin istihdamı-

Bakan Şahin, salona girerken engelli vatandaşların, "Bakanım bu sınav

((engelli memur seçme sınavı) ne zaman yapılacak" dediğini dile getirerek, şunları söyledi:

"Benim de zaman içerisinde sürekli söylediğim yeni bir süreç içine girildi. Biz istihdam için ne yaptık- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer'in Çalışma Bakanlığı döneminde Sayın Başbakanımızın talimatıyla engellilerimizin 'Bize Mali destek önemli ama bize para değil iş verin, biz çalışmak istiyoruz' anlayışıyla beraber özellikle istihdam paketinde pozitif ayrımcılıklar yapıldı. İstihdamdaki sigorta payını devletin ödemesiyle beraber engelli işçi ve memur alımlarıyla memurların oranı 4 kat arttı. 2002'de 5 bin özürlü memurumuz çalışıyordu, bugün 20 bin engelli memurumuz istihdam ediliyor. İşçilerde de 10 bin engelli işçimiz çalışıyordu, 3 kat bir artışla bugün 30 bine ulaşmış durumda."

Devlet Personel Başkanlığı ile yeniden ihtiyaç analizleri çıkardıklarına işaret eden Şahin, şöyle dedi:

"Hem kamuda hem de özelde ne kadar engelli istihdamı açığımız varsa çıkardık. Ama bunları çıkarmakla kalmadık bir şeyi daha yaptık. Özellikle engellilerimizi kendi içinde sınıflandırmadığımız, herkesi aynı sınava tabi tuttuğumuz zamanla bunun kendi içinde haksız rekabet olduğunu, her bir engelli grubumuzun kendi içinde sınava girdiği zaman bunun doğru bir model olacağını gördük. Bunun için ÖSYM, Sağlık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak bir komisyon oluşturduk. Burada her bir grubun, görme engellilerin kendi içinde, bedensel engellilerin kendi içinde, işitme engellilerin kendi içinde ayrı bir sınav sisteminin altyapısı komisyon tarafından tamamlandı. Geçen hafta ÖSYM Başkanımızla bir araya geldik. Şubat ayı içerisinde ÖSYM'nin engelliler sınavıyla ilgili süreci başlatacağı, mart ayının sonuna doğru sınavı yapacağımız ve nisan ayından itibaren sınav sonucuna göre engellilerimizin boş olan kadrolara hızlı bir şekilde iş sahibi yapılacağı 2012 yılının planlamasını yaptık."

Önemli olanın iradeyi beyan edebilmek olduğunu vurgulayan Şahin, "Bu, bir sorundur, gereğinin yapılması iradesi... Bu iş koordinasyon ve organizasyon işidir ve bu konuda irade beyanıdır. Bu süreci takip edeceğiz, istihdamla ilgili 2012'de eğer bu söylediğimiz takvimde engellilerimiz de birebir bunu takip eder, sınavlara girer ve yerleştirme konusundaki süreci takip ederlerse 2012'nin ilk yarısında söylediğimiz rakamların çok daha ilerisinde engellimizin işe başlayacağı bereketli bir yıl geçireceğiz" ifadesini kullandı.

"Engellimiz artık evden çıktı, Mali olarak özürlü parası, evde bakım ücreti gibi birçok Mali kaynakla desteklendi, şimdi caddeye çıktı, alışveriş yapması, kapalı mekanlara ulaşması lazım" diyen Şahin, kaldırımların, meydanların, şehirlerin bir şekilde yeniden yapılandırılması gerektiğine dikkati çekti.

Şahin, yaklaşık 7 yıl önce çıkarılan Özürlüler Yasası'nda bu işin önemli bir sorun olduğunun görüldüğüne değinerek, bunun için belediye başkanlarına 7 yıl gibi bir süre tanındığını, sürenin bitimine son 7 ay kaldığını hatırlattı.

-Engellilerin ulaşılabilirliği-

Fatma Şahin, oluşturdukları standartlarla ilgili şunları söyledi:

"Biz standartlarımızı belirledik. Kabineye girdiğimde '2012 yılı iki alanda bizim önemli şekilde eksiklerimizi tamamladığımız bir yıl olacak' dedim. İstihdam ve ulaşılabilirlik... Standart oluşturmayla ilgili TSE'nin standart belirleyip ve her belediyenin kendisine göre bir çalışma içinde olmaması, TSE'nin oluşturacağı standartlar üzerine süreci götürülmesi gerektiğini gördük. Kocaeli milletvekili olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün ile gerekli görüşmeyi yaptık ve birkaç çalıştay sonucunda standartlarımızı oluşturduk. Artık 'engellilerle ilgili standardımız yok' diye bir mazeretimiz yok. Standardımız mevcuttur, 7 aylık süreçte de belediye başkanlarımız, yerel yönetimlerimizin hızlı bir şekilde eksikleri tamamlayıp, engellimizin önündeki tüm engelleri kaldıracak şehir ve mekan anlayışını oluşturması gerekiyor. Burada önemli olan şey, 'bunu çözeceğim' iradesi. Hendek, Eyüp, Küçükçekmece, Başakşehir, Kocaeli, İstanbul bunu başarıyor. Demek ki lider, baş çok önemli. Baş, 'Bu bizim için sorundur, bu işi çözmeliyiz' iradesiyle ekibini talimatlandırırsa, takibini yapıp, sonucunu da takip ederse bu işi çözümlememek için hiç bir neden olmaz. Bu makamlar mazeret üretme yeri değil. Belediye başkanlıkları, bakanlıklar, biz hizmetkarız, milletimizin, engellimizin hizmetkarıyız. Engellimizin gözü, kulağı, ayağıyız. Çünkü aynı gönül dünyasıyla birbirimize bakıyoruz. Buradaki çalışmaları çok önemsiyoruz. Bundan sonraki kalan 7 aylık süreçte yapanla yapmayanın ayırt edildiği, yapanın ciddi anlamda kamuoyuyla paylaşıldığı, yapmayanın da yapması gerektiği, yapmıyorsa da bizim ona gerekli şekilde müdahale edeceğimiz bir 7 ay geçireceğiz. Bunu uzatmak gibi hiçbir planımız, projemiz yok. 7 aylık süreçte bunu hızlı bir şekilde tamamlamak istiyoruz. Kocaeli bunu başarıyorsa, 80 il de başarabilir. Bakanlığın buradaki iradesini, duruşunu tüm kesimlerin görmesi, anlaması ve buna göre tedbirlerini alması gerekiyor."

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak yeniden yapılandırıldıklarına dikkati çeken Şahin, bu yapılandırılmanın içinde sosyal hizmetlerle sosyal yardımlaşmaların bir bütün haline dönüştürüldüğünü, bunun, ustalık döneminin en önemli değişimi olduğunu söyledi.

Şahin, sosyal politikaların güçlendirildiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Biliyoruz ki ekonomik olarak kalkındığınızda bunu vatandaşınızla hakça paylaşmadığınız zaman, kaynaklarınızı, ekonominizi insan odaklı, insanı geliştirme odaklı politikaya dönüştürmediğiniz zaman toplumsal huzur ve barışı sağlayamazsınız. Zengin ve fakir, engelli ile engelsiz arasındaki farkı kapatmadığınız zaman, kadına yönelik şiddeti çözme iradesi koymadığınız zaman 74 milyonun huzur ve barışını sağlayamazsınız. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak görev alanımıza düşen her şeyin birebir takipçisi olacağız. 2012 bizim yapısal dönüşümleri başardığımız, hayata dokunduğumuz bir yıl olacak. Hakkari'de bir köye gittiğimde oradaki Ayşe teyzem, Ali bey bana 'sizin yaptığınız icraatı ben burada hissettim' diyorsa, bu salondan çıkıp yaşama dokunabiliyorsak kendimizi başarılı sayarız. Tüm politikalarımızın tepeden tırnağa takipçisi olacağız, 780 bin kilometrenin engelliler için yeniden yapılandırıldığı, 74 milyon vatandaşımızın birinci sınıf vatandaş olduğu bir Türkiye için mücadele edeceğiz. Bunu hep birlikte başaracağız."
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Benim Anlamadığım Konu Şu : ÖSYM Tarafından Resmi Olarak 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacak olan ÖMSS'y Bakan Fatma ŞAHİN halen neden Mart 2012 sonunda yapacağımız Engelli Sınavı ile şeklinde açıklamaktadır... Çözemiyorum gercekten .. Ya Bürokratları Bakana yanlış metin ve bilgi vermektedir ya da Bakan Fatma ŞAHİN'in dili sürçmektedir ... Neyse Sonucta ÖSYM nin Resmi İnternet Sitesinde ve Sınav Takviminde de ÖMSS 29 Nisan 2012 Tarihi olarak yer almaktadır...
 

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
48
28 bin engelli memur alınacak

Türkiye Beyazay Derneği Sakarya Şube Başkanı Ferruh Kaledibi, 2012 yılında ülke genelinde 28 bin engelli kadrosuna devlet memuru alınacağını söyledi.

Kaledibi, devlet memuru olmak isteyen engellilerin Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) girmeleri gerektiğini, sınava hazırlık için engellilere yönelik 3 ay süreli kurs düzenleneceğini kaydetti. Kurslara, ortaöğretim, önlisans veya lisans düzeyinde eğitim veren kurumlardan mezun olan engellilerin katılabileceğini dile getiren Kaledibi, şu bilgileri verdi: "Türkiye'de yaklaşık 8.5 milyon vatandaş yaşamını engelli olarak sürdürüyor. Engelliler engelli oldukları için değil, eğitimsiz oldukları için istihdam edilemiyor. ÖMSS sonuçları, iki yıl süreyle ve yeni sınav yapılıncaya kadar geçerli olacak.

Mynet
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
gülümse_hayata Haber Hemde Sakarya'danmiş :) Demek aynı ilde bile kacırıyoruz boyle bilgileri, gelişmeleri .. Gerci Ben Sakarya'da Halk Eğitim MErkezi Müdür Yardımcısı ile görüştüm.. Şu anda ÖMSS Kursu konusunda herhangi bir gelisme olmadığını soyledi.. Ben başka illerde Türkiye Beyazay Derneği ile ortak Halk Eğitim Merkezleri bu kursları düzenliyor dediğimde bana : Yeterki bize Resmi Yazı gelsin, biz öyle derneklerle filan degil, direk kendimiz düzenleriz şeklinde bir bilgi iletti.. Yani derneklerin düzenlediği ÖMSS Kursu mutlaka faydalı olur. Ancak Devletin Organize ettiği ÖMSS Kurslarını Tercih Ederim ...
 

hasan66600

Üye
Üye
Katılım
Ara 9, 2010
Mesajlar
70
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
merhaba

halil bey konuyla alakası yok biliyorum ama ögrenmek istedigim bir belediye kendi bünyesinde kendi içinde kaç adet engelli alabiir
teesekkurler
 

marcus_oredius

Üye
Üye
Katılım
Tem 11, 2012
Mesajlar
1,404
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
hasan66600 bunu uygun konu başlığı altında yeni bir konu olarak açarsanız daha kolay cevap alabilirsiniz.
 

sebboy

Üye
Üye
Katılım
Mar 8, 2012
Mesajlar
266
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bu ömss yapılmadan açılan konumu arkadaşlar
 
Tekerlekli Sandalye
Üst