Memurluktan VHKİ geçmek için şart varmı?

ismail06

Üye
Üye
Katılım
Ağu 25, 2012
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Memur olarak 3001 den sgk ya atandim. Bilgisayar sertifikam var zaten bilgisayar Programcılığı mezunuyum vhki geçmek için belli bir süre memuriyet yapmam gerekir mi? Başka şartlar varmı?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,504
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
VHK Şartlarını açıklayan şöyle bir döküman buldum. İşinize yarayacağını umuyorum. Ayrıca konuya dair tecrübesi olan konu altında fikirlerini yazarsa iyi olur.

VHKİ KADROSUNA ATAMA ŞARTLARI 2011 MARTTA YENİDEN DÜZENLEDİ
Maliye Bakanlığının, 2006 yılında yayımlanan görevde yükselme yönetmeliğine göre, Bilgisayar İşletmeni ile Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni unvanlarına yapılacak atamalarda, görevde yükselme suretiyle yapılacak atamalardan farklı bir usul benimsenmişti.

Yönetmeliğin 36. maddesinin 4. fıkrasında yapılan düzenlemeye göre, yazılı ve uygulamalı sınav yapılmaktaydı. Yapılacak sınava ise sadece "Memur, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru, Santral Memuru ve Sekreter unvanında" bulunanlar başvurabilmekteydi.

İKİ YILLIK YÜKSEK OKLU MEZUNU OLAN TÜM MALİYE PERSONELİ VHKİ SINAVINA BAŞVURABİLECEK
19 Mart 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenleme ile bu yöntem değiştirilmiş ve VHKİ ile bilgisayar işletmeni kadrosuna yapılacak atamalarda, normal görevde yükselme prosedürü kapsamına alınmıştır. Buna göre, VHKİ ve bilgisayar işletmeni kadrosuna yapılacak atamalarda, görevde yükselme duyurularında yer alacak; bu kadrolara başvurabilmek için "En az iki yıllık yüksekokul mezunu olmak," yeterli olacaktır. Ayrıca; Şoför kadrosunda görev yapan personelin en az üç yıl, Koruma ve Güvenlik Görevlisi kadrosunda görev yapan personel ile Yardımcı Hizmetler Grubunda görev yapan personelin en az beş yıl hizmetinin bulunması gerekmektedir.

MEMUR SINAVSIZ OLARAK VHKİ OLARAK ATANBİLECEK

Ayrıca yapılan düzenleme ile VHKİ ile bilgisayar işletmeni unvanı "Memur, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru, Santral Memuru ve Sekreter unvanları" sırasına alındığı için, yönetmeliğin 37. maddesinde yer alan "(10) Bu Yönetmeliğin 31 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde sayılan unvanlar arasındaki geçişler sınavsız yapılır" şeklindeki hüküm gereğince, sayılan unvanların sınavsız olarak VHKİ veya bilkgisayar işletmeni kadrosuna atanması mümkündür.

VHKİ kadrosunun önemi nedir?

Kamu kurumlarında, VHKİ kadrosuna geçişler genel olarak personele taltif şeklinde yürütülmektedir. Zira bu kadroya atanan memurların maaşlarında 40-50 YTL'lik artış olmakta, bunlar 5. derecenin altına inebilmekte ve yeşil pasaport alabilme imkanına kavuşmaktadır. Personeli ile Maliye Bakanlığı arasında sıkışan kurumlar, bu şekildeki uygulama ile hem personelinin ve hem de personeli temsilen sivil toplum örgütlerinin gönlünü almaktadır.
 

ismail06

Üye
Üye
Katılım
Ağu 25, 2012
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Halil bey bu yazıyı okumuştum. Ben yeni göreve başladım. Asaletim gelmedi. Yukarıda yazıda memurların bilgisayar sertifikası ile direk vhki ye gecebilecegi yazıyor. Ama belli bir süre memuriyet yapmam gerekir mi? Veya Asaletimin kalkması gerekir mi?
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,504
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
İnan net bilgim yok İsmail. Dediğim gibi konuya tecrübesi olan arkadaşlar yazarlarsa hepimiz öğrenmiş oluruz.
 
M

mavibalina2012

Guest
Evet, kurumunuzda iki üç yıl memur olarak veya yukarıda belirtilen ünvanlarda yani (Memur, Veznedar, Tahsildar, Ambar Memuru,Santral Memuru ve Sekreter unvanları) görev yapmanız gerekir. Bu süre bazı kurumlarda iki yıl iken bazılarında üç yıldır. Bu yasal sürecin tek istisnası eğer başka bir kurumda memur statüsünde görev yaparken özelleştirme nedeniyle nakil gelmişseniz geriye dönük süreleriniz VHKİ sürecinde hesaba katılır...Kurumlarda üst dereceye geçiş için ihtiyaca göre düzenlemeler yapılır ve talepler alınır...Şartları;Mezuniyet, hizmet süresi ve MEB' e bağlı kurumdan alınmış sertifika veya ilgili bölüm mezunu olmaktır...Talepler ve ihtiyaçlar belirlenir, Kurumunuzda geçirdiğiniz her hizmet süresine karşılık gelen puanlar hesaplanır tercihiniz ve ihtiyaç durumu gözönüne alınarak üst puandan alt puana doğru sıralama yapılarak sınavsız yerleştirme işlemleriniz tamamlanır...Eğer Memur iseniz Lisans düzeyinde Üniversite Mezunu olmanız bile sonucu değiştirmez Kadro Tahsis Dereceniz 5'ten aşağıya düşmez ancak VHKİ'de düşer, bir miktarda ücret farkından yararlanırsınız..Asaletinizinde mutlak surette kalkması gerekir...
 
M

mavibalina2012

Guest
Yanılmıyorsam işe yeni girdiğinizi söylüyorsunuz eğer kurumunuzun böyle bir ihtiyacı olsaydı memur yerine önlisans düzeyinde girmiş iseniz sınav giriş koşulunda bu kadroya ihtiyacı olduğunu gösterip sizi VHKİ ile atama yetkisi olabilirdi ancak anladığım kadarıyla memur statüsünde başlatmışlar sizi bu yüzden kurumunuzun ihtiyacı olduğu takdirde talebini beklemek zorundasınız asalet onaylanmadığı takdirde memuriyette adım atamazsınız...
 

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,021
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Bu bilgiler bizim bi arkadaş içinde lazımdı. mavibalana detaylı bilgi vermiş. teşekkürler mavibalina...
 

ismail06

Üye
Üye
Katılım
Ağu 25, 2012
Mesajlar
6
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Çok teşekkürler mavibalina gayet açık net anlatmissin.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst