MTV Muafiyeti İptal Olur mu?

3 ay önce sıfır ÖTV ve MTV muafiyetli araç aldık.

Benim engelli raporum çok eski 2005 tarihli sanırım.

Engel oranım 92% Ben engelli raporumu yenilemek istiyorum. Ayrıca Sürücü olabilir kısmının da değerlendirilmesini talep edeceğim. Ağır Engelli ibaresi kaldırılırsa ve engel oranım düşürülürse ehliyet alma imkanım doğar.

Yeni alacağım engelli raporunda engel oranım düşürülürse mesela 88% olursa MTV muafiyeti iptal olur mu? Yani MTV muafiyeti sadece 90% üzeri engelliler için mi geçerli? Benim mevcut araç ne olur?

Bunu öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.

araç almışsınız hayırlı olsun güle güle kazasız belasız kullan.

kimler kullanacağına dair vekalet vermişsiniz. Ama burada vurgu yapcam: siz kendiniz kullanamazsınız :) Lakin emin değilim. ama bildiğim bu, başkasının kullandığı tespiti halinde araç bağlanır.

Araç alınmış bir kere; rapor oranı düşerse sadece MTV muafiyeti düşer. ÖTV için yapacak yok: erken satmazsanız sıkıntı yok. Burada MTV kuralı için Maliyenin raporunuzdan bilgisi olması gerekiyor. Tespit edilirse geçmişe dönük faiz işler.

aklıma gelen bunlar ve şahsi yorumumdur. Eleştirebilirsiniz, belki yanlıştır.

Araç sadece kağıt üzerinde benim. Hayırlı olmasa da olur :)

Yeni raporda sürücü olabilir ibaresi yer alırsa ve kuruldan geçersem niye kullanamayım? Tertibat sonradan taktırılabilen bir şey.

MTV muhafiyetinin düşeceğine emin misiniz? Yani 90% oranın altına düşerse?

baslıgı gorunce bakalım dedık
engellı arac alımı 10 yıla cıktıya

yakında mtv muafıda kaldırırlarsa sasırmayız

baslıgı gorunce bakalım dedık
engellı arac alımı 10 yıla cıktıya

yakında mtv muafıda kaldırırlarsa sasırmayız
Keşke ÖTV ve MTV muafiyeti olmasa ama engellilerin ehliyet alabilmesinin önünü açsalar.

Herkes engelli ehliyetini yenileyememekten şikayetçi forumlarda.

Benim düşüncem bu.

Araç sadece kağıt üzerinde benim. Hayırlı olmasa da olur :)

Yeni raporda sürücü olabilir ibaresi yer alırsa ve kuruldan geçersem niye kullanamayım? Tertibat sonradan taktırılabilen bir şey.

MTV muhafiyetinin düşeceğine emin misiniz? Yani 90% oranın altına düşerse?
aynen anlatmaya çalıştığım bu: arabayı başkası kullanacak diye vekalet verdik. kendisi kullanacak ve başkası kullanacak: sistem çakışır.

%90 ve üzeri araçlar başkası kullanıma açılıyor, ama %89 ve altı olunca sadece sahibi kullanabiliyor. Burada vurgu yapayım okuyan başkalarının kafası karışmasın. Dipnot: %89 ve altı ortopedik engelliler içindir, herkes alamıyor. Yine de her ortopedik engelli de alamıyor.

Sizin engelinizi bilmiyorum: %90 ve üzeri raporla araç alınıp da ilerleyen yıllarda (merak etme%90 ve üzeri raporla da ehliyet alabilirsiniz),, rapor oranı %89 veya altına düşerse sıkıntı olur mu? Net emin olmamakla birlikte arabayı sizin kullanamayacağını düşünüyorum. Çetrefilli bir konu sanırım net anlatamadım.

Sonuç da denemekle ne kaybederiz? Biraz macera olur.

Maceralarınıda buraya yaz merak ettim gerçi..

Geri