Muhtaçlık aylığı ve engelli aylığı

Ptt den açtırmanız gerekir. Engelli kimliği halen geçerlidir ama eskidi, yırtıldı falan diyorsanız eski kimlik, fotoğraf ve kimlik kartınızla gidip yeniletebilirsiniz.

PTT kart internet alışverişi açtırma için en yakın şubeye başvuruda bulunmaları gereklidir. Şimdilik müşteri hizmetleri ya da PTT Bank online işlemler bölümünden bu işlemi gerçekleştiremiyorsunuz. Bu nedenle PTT kart internet alışverişi için başvuru kanalı olarak sadece şubeleri kullanabiliyorsunuz

Üstte verdiğim linkten ptt kartla ilgili yapılabilecekleri inceleyeblirsiniz.

Son düzenleme:
arkadaşlar merhaba sizlere bir sorum olacaktı. Ben %97 TAM BAĞIMLI engelli raporu engelli aylığı için başvuru yaptım kabul edilmedi.Gerekçe olarak babamın 2650 TL emekli maaşını gösterdiler. Evde 2 kişiyiz sadece.Annem vefat etti 4 yıl önce 3 yıl öncede boşandım. Haziran ayında beyin tümör ameliyatı oldum ve %97 ağır engelli raporu verildi.Artık bir işte çalışmıyorum. Muhtaç aylığı için başvuru yapabilirmiyim ? evde sadece babamın emekli maaşı 2650 olması engell olurmu. Allah rızası için yardımcı olun ben sosyal bir yardım varsa engelli raporuma başka yardımlar varsa hangisi lütfen.

Evet haklısınız, sağlık raporuda eklenerek Vakıflar Bölge Müdürlüğüne şahsen veya posta yoluyla göndererek başvuru yapabilir.

Geri