ÖMSS (Özürlü Memur Seçme Sınavı) Mart'ta: 20 bin engelli atanacak

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
15
Puanları
0
Yaş
49
- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Mart ayında yapılacak sınav sonucunda 20 bin engelliye kadro vereceklerini söyledi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca düzenlenen ''Özür Bedendedir, Engel Mekanda'' programında konuşan Şahin, Avrupa'nın kültür başkenti olan İstanbul'a her geldiğinde büyük bir heyecan duyduğunu ve aynı heyecanla geri döndüğünü kaydetti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu'nun buradaki duruşu, vizyonu ve cesaretinin kendileri için güç kaynağı olduğunu aktaran Şahin, ''Onun liderliğindeki AK Parti hükümeti, her alanda olduğu gibi engellilerle ilgili alanda da büyük bir başarı hikayesi yazmıştır'' dedi.

Türkiye'ye 1990'lı yıllarda gelen yabancıların, ''Ne kadar şanslısınız, hiç engellinizi göremiyoruz'' dediğini bildiren Şahin, şöyle konuştu:

''Böyle bir 90'lı yıllar geçirdik. Bu yıllarda dünya engellilerle ilgili birçok sorunu masaya yatırmıştı, ama biz hala onları yok sayıyorduk. Adı da yoktu, yasası da yoktu. AK Parti iktidarıyla 2005'te devrim niteliğinde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk defa çıkan Engelliler Yasası, bu işin en önemli miladı olmuştur. O yasaya imza atan bir milletvekili, bugün bu alanın bakanı olarak ne kadar önemli bir başlangıç yaptığımızın ve sayın Başbakanımızın o gün verdiği talimatın ne kadar önemli bir talimat olduğunu görüyoruz.''

Şahin, sosyal politikalara ayırdıkları bütçenin 1.2 milyar TL'den 12 milyar TL'ye çıktığını kaydederek, ''Toplamda büyüttüğümüz pastanın içerisinde engellilerimizin engelini kaldırmak için ayırdığımız bütçeyi de ülkemizin toplam büyümesinden en az 3 kat fazla olacak şekilde pozitif ayrımcılığa devam ettik'' dedi.

Rehabilitasyonda engellilerin daha fazla yarar sağlaması ve ücretsiz istifade edebilmesi için çok önemli radikal kararlar aldıklarını vurgulayan Şahin, çok çağdaş bir sistem olan evde bakım sistemini hayata geçirdiklerini bildirdi.



-İstihdam-



En önemli sıkıntılarından birinin istihdam olduğunu dile getiren Şahin, bu konuyla ilgili yönetmelik ve mevzuatları değiştirdiklerini aktardı.

Başbakan Erdoğan ve Ömer Dinçer'in Çalışma Bakanlığı döneminde çok önemli adımların atılmaya başladığını vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:

''Memur ve işçi kardeşlerimizin 3 kat ve 4 kat istihdama kavuştuğu bir yıl olmuştur. Söylediğimiz iki şey çok önemlidir; istihdam ve ulaşılabilirlik. İstihdamla ilgili 2012 eylem planımızı hazırladık. Engellileri kendi içinde kategorilere ayıracağımız, işitme, görme, bedensel, zihinsel engellinin kendi içinde yarışacağı yeni bir sınav sisteminin başlangıcının talimatını verdim. Yönetmeliğimizi değiştirdik. Mart ayında bu yeni sınav sistemine göre, herkesin kendi içinde yarışacağı bir sınavı başaracağız. Çıkan sonuca göre de hızlı bir şekilde, şu anda tahmini olarak belirlediğimiz 20 bin kadromuzu iş sahibi edeceğiz. Bu hedefi koyduk, Allah'ın izniyle bunu birlikte başaracağız.''
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ÖMSS'nin tarihi konusunda, bakan Fatma ŞAHİN'in son iki konuşması MART 2012 tarihini ifade ediyor ve kadro sayisi olarakta 20.000 kadrodan bahsetmektedir. Hadi Hayırlısı bakalım ...
 

endaze

Üye
Üye
Katılım
Ara 19, 2011
Mesajlar
12
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
45
insaallah hepimiz için hayırlısı olur .....
 

muneza

Üye
Üye
Katılım
Ara 6, 2011
Mesajlar
94
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Arkadaşlar bakan şahinin videosunu bende izledim her engelli kendi engelinden yarışacak diyor bizler türkiye geneline bakarakmı şehirler arası daha önce sağlık bakanlığın yapıldğı gibi alımlar olamayacakmı
 
Son düzenleme:

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
muneza ÖMSS ( Özürlü Memur Seçme Sınavı ) merkezi bir sınav haline getirildi. Yani Bir nevi KPSS nin Engelli versiyonu gibi düşünebilirisiniz. Sınav kategorilere ayrılacak ve Türkiye Genelinde Başvuran Adaylar arasindan ayrilacak. Siz eski Özürlü Memur Sınavlarının yapılış şeklini ve tarzını unutun.. ÖMSS yepyeni bir sınav ve herşeyiyle bir ilk olacak. Kategoriler Lise, Ön Lisans ve Lisans Düzeyinde Mezuniyete göre ayrılacak ve İşitme - Konuşma - Görme - Bedensel - Zİhinsel Kategorilerine göre de ayrılacak. Herkes Kendi Mezuniyet Kategorisinde Kendi Özür Grubunda Olan Adaylar ile yarışacak. Bu yarışma Şehirlerarasi vs olmayacak.. Tum Turkiyede Merkezi Olarak Aynı anda yapılacaktır. Şu anda elimizde Somut olarak Tek veri 3 EKIM 2011 de Yayımlanan ÖMSS Yönetmeliğidir : Link'te Ulaşabilirsiniz : Ba
Ayrıca Sınav Yönetmeliği ( Sınav Klavuzu ) yayımlanmasını beklemekteyiz. .. O klavuz yayımlanınca kafalardaki tum soru işaretleri de giderilmiş olacaktır.
 

mutlu1985

Üye
Üye
Katılım
Haz 22, 2011
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
merhabalar iyi akşamlar.ömss yönetmeliğini ince ince okudum fakat kilit bazı yerler var kafama takılan acaba sizleri de düşündürür mü? :
deniyor ki ilköğretim mezununa ilköğretim düzeyinde soru sorulur;ona göre bir kadro verilir.Liseye lise düzeyi soru lise düzeyi kadro velhasıl lisansa lisans düzeyi soru lisans düzeyi kadro önlisansa da gene aynı şartlar.Şimdi o zaman lisans mezununun sınavı daha zor ama kadrosu güzel iş oluyor da lise mezunun sorusu lisansa göre kolay ama kadro bakımından daha klası düşük bir kadro mu veriliyor? eğer durum buysa lisans son sınıfta okuyana mesela benim durumum öyle tek dersten örgün maliye öğrencisiyim dönem sonu mezunum sınavdan sonraki haziran.Hak tanırlarsa lisans mezunu olarak girebilirsin derlerse öyle mi girmeliyim sınava yoksa lise mezunu olarak mı girmeliyim benim durumumda olanlar ne düşünür acaba? Bir de kontenjan durumu var tabi az lise mezunu daha cok lisans mezunu alacağız derlerse lisansa zorlamak avantajlı,yok lise mezunu alım kontenjanı fazla olursa ömss'ya lise mezunu olarak girmeye cAlışmak daha avantajlı.BAHSETTİĞİM HANDİKAPA KİM NE YORUM YAPAR ACABA? VE son olarak diyelim lise mezunu olarak girdim kazandım sonra da lisans diplomamı teslim haliyle sınav sonuclanmadan okul bitmiş oluyor haziranda.maaşım ve sigorta primim elbet değişir ama lisans mezunlarının kazandığı kadrolara yükselemem mi? hadi buyrun:)) herkese iyi geceler bu arada!
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
mutlu1985 öncelikle şunu belirteyim. ÖMSS'de İlköğretim Mezunları ( ilkokul ve Ortaokul) Kura ile atamaya tabi olacaklar, yani sınava girmeyeceklerdir. Lise düzeyine farklı kadro , Ön Lisans düzeyine farklı kadro, Lisans Duzeyine tabiki de farklı kadrolar verilecektir. Takdir edersiniz ki Mezuniyet Düzeyi yukseldikce kadro daha iyi olup, maaş ve özlük hakları daha iyi seviyededirler. Bunu 3 EKIM 2011'de yayımlanan ÖMSS Yönetmeliği haricide bilmekteyiz. Sizin durumunuza gelince; durumunuz ne zaman netleşir Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) Yayımlanınca hemen hemen tüm sorular cevabını da bulacaktır. Sizin durumunuzda 2 alternatif söz konusu olabilir : 1-) Üniversitenizden alacağınız " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir yazı ile Lisans Mezunu olarak girme hakkınız olabilir ( Bu yorumlar Bana Ait Yanlış Algılamalara sebebiyet vermesin ) 2-) Son sınıfta okuduğunuz Üniversitenizden "Geçici Önlisans Belgesi" alıp sınava 2 yıllık üniversite mezunu olarak girebilirsiniz ( Bu Yorumlar da bana ait, önceki yıllarda bazı sınavlarda yapılan uyugulamalardan örneklerdir ) ... Dediğim gibi Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) Yayımlanınca bu konular netleşecektir. Kadro Sayısını da Devlet Personel Başkanlığı çalışmalarını tamamlayınca açıklayacaktır. Şoyle bir durum sozkonusudur, Tahmini rakam 50 000 Lise Mezunu giriyorsa , 10 000 Ön lisans mezunu , 5 000 de Lisans Mezunu Engelli Adayi vardir. ( Bu Rakamlar Rastgele Örnek vermek amacıyla benim tarafımdan ifade edilmiştir ) Yani Lisans Mezunu Engelli Adayi Lise ye göre cok cok azdir. O nedenle benim kişisel görüşüm Lisans Mezunu olarak ÖMSS'ye girmek ve atanmak , Lise mezunu da göre biraz daha avantajlıdır düşüncesindeyim. Eğer lise mezunu olarak girer ataman yapilirsa, kadron lise mezunu kadrosunda olur. Lisans mezunu olduğunda belgeni ibraz ettiğinde özlük hakları açısından gerekli işlemler mutlaka olur, ancak kadron atandığın kadrodur. Devlet Memuru Olmadığım için devlet içi işleyişi bilmediğimden , daha fazla detaylara giremiyorum.. Saygılarımla...
 

mutlu1985

Üye
Üye
Katılım
Haz 22, 2011
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
merhaba ozkancey.Tabi ben de biliyorum sınav kılavuzu çıkmadan benim soru işaretlerim ortadan kalkmaz.Neticede eski kanun toptan yürürlükten kalkmış bir nevi engelli kpss'sine gireceğiz.Ben yoruma actım yalnızca mesela ben kpss'ye A grubundan girmiştim mezun olma durumum yıllardır böyle olduğundan.Gel gelelim ben rahatsızlandım.Neticede rapor sahibi etti bizi kader.Madem bu özürlü KPSS'si seklinde olacak bir sınav(eski yönetmelik yürürülükten kalkmış) bu sınava da hak tanırlar lisans mezunu olarak girmem hususunda.Benim üstünde durduğum Lisans olarak girersem alan soruları da cıkacak karsıma(genel kültür ve yetenekten ziyade hukuk iktisat muhasebe vs.)şimdi lise mezunu olarak girince sadece genel kültür ve yetenek cevaplıyosun işin bitiyor.Ben bu süre zarfına bir de alan dersi konularını eklemek zorundayım zamanı inanılmaz daraltıyor bu durum.şurda kalmış 3 ay.Adamlar bir yıl kurs görüyor kpss ye hazırlanmak için ben 3 ayda hangi bir yere çalışayım.''diye düşünen coktur aslına bakarsanız ben de korkuyorum alan sorularından.Ha bir de atandıktan sonra 2 yıl kadron değşemiyormuş.Sadece genel kültür ve yeteneğe asılıp bi şekilde memur olup 2 sene sonra yükselme amaclı tekrar sınava girmek var ki.Eski yerim boşalmış oluyor hak da yememiş oluyorum.Güzel oluyor.Bilemiyorum o yüzden paylaşıyorum bu yazıları insanlar ne düşünür ki acaba diye??
 

mutlu1985

Üye
Üye
Katılım
Haz 22, 2011
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ha bu durum netleşene kılavuz cıkana kadar da alan derslerine de calışmak zaman kaybı da olabilir avantaj olarak da geri dönebilir.Bir an önce acıklansın ki ben de karar verebileyim nasıl girmek istediğime ona göre calışayım veya calışmayım diğer konulara degil mi?
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
mutlu1985 benzetme guzel Engelli KPSS si ne.. Ancak ÖMSS' de Alan dersleri Hukuk, İktisat, Maliye vs Sorulacak diye ilk kez senden duyuyorum.. Sen ÖMSS sinavini KPSS A grubu Kadrolarına sorularan soruların sorulacağı yorumunu yapmissin.. Oysaki KPSS B grubu tarzi sorular olacaktir. Yani benim kişisel görüşüme göre Lisans Mezunlarına Alan dersleri ( Hukuk, İktisat, Maliye vs ) sorularının sorulmayacağı düşüncesindeym. KPSS B grubu Soru tarzlarinda Genel Kültür ve Genel Yetenek Soruları mevcuttur.. Soru sayısının da 120 olmayacağı dusuncesindeyim.. ÖMSS de konular neler olur derseniz, o klavuz yayımlanınca belli olacaktır... Klavuz yayımlanıncaya kadar ise Önceki Özürlü Personel Konuları cercevesinde KPSS Konu Anlatımlı Kitaplardan çalışmak en guzelidir, düşüncesindeyim.
 

mutlu1985

Üye
Üye
Katılım
Haz 22, 2011
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bu senin verdiğin ekte denmş ki ilköğretime kura eyvallah liseliye lise eğitim düzeyinde önlisansa önlisans bilgisi düzeyinde soru lisansa da işte aynı aldığı eğitim bilgileri cercevesinde soru konularından sınav yapılacaktır diyor.Ben de yorumladım madem kpss gbi olacak eski sitem kalktı o zaman kpss b grubunda lise mezunu nasıl sadece genel kültür ve yetenek yapıp cekiliyor bunda da önlisansa 2 yıllık egitimi lisansa 4 yıllık egitimi cerevesnde soru cıkar ben maliye mezunu olarak konusma engelinden girersem bana mesela alanımla ilgili soru sormaları icab eder yoksa madem liseliden ne farkımız oluyor diplomadan baska..ha oradaki herkese kendi gördügü egitim düzeyinde okulda gördügü konularla ilgili soru hazırlanacak ifadesi benim yorduğum gibi degil de herkese genel kültür genel yetenek sorusu sorulacak olup tek farkın zorluk derecesi değişecek olacağı olabilir mi?
 

mutlu1985

Üye
Üye
Katılım
Haz 22, 2011
Mesajlar
17
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
(3) Sınav konuları, ortaöğretim mezunları için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında uygulanan eğitim programları; yüksek öğretim mezunları için yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak belirlenir.((sınavın yapılması başlığına dayanarak yazılmış)) ben okulda hukuk iktisat maliye muhasebe gördüm bu kitapları okudum farz-ı mahal.Lise okumuş adam da türkce matematik fen sosyal gördü okulda???
 

egeli45

Üye
Üye
Katılım
Ara 22, 2011
Mesajlar
1
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bir sorum olacak bu yapılan ömss de eski raporlar geçerli olacakmı yani benim 2007 de alınmış sürekli raporum var bununla girebilecekmiyim ? sınava
 

lale

Üye
Üye
Katılım
Ara 22, 2011
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
selam arkadaşlar... bu sınav gerçeten yapılır mı sizce ? yapılsa bile sorular zor olur mu? torpil oynar diyolar ama ne kadar doğrudur bilmiyorum... bu konudaki fikirleriniz nelerdir ... cevaplar için teşekkürler şimdiden
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
(3) Sınav konuları, ortaöğretim mezunları için Milli Eğitim Bakanlığına bağlı ortaöğretim kurumlarında uygulanan eğitim programları; yüksek öğretim mezunları için yüksek öğretim kurumlarında okutulan ders kitapları esas alınarak belirlenir.((sınavın yapılması başlığına dayanarak yazılmış)) ben okulda hukuk iktisat maliye muhasebe gördüm bu kitapları okudum farz-ı mahal.Lise okumuş adam da türkce matematik fen sosyal gördü okulda???

mutlu1985 bundan önceki özürlü sınavlarında çıkan sorularını gözümüzün önüne getirelim. İnkilap Tarihi, Türkiye Coğrafyası, Vatandaşlık, Türkçe, Matematik konularından sorular geliyordu. ÖMSS Yönetmeliğinde ve yukarıda yazdiğin bilgilerde Lisans Mezunu icin yine bu konular olacaksa Yüksek Öğretim Kurumlarında okutulan ders kitaplaro esas alınır demekte.. Yani Türkçe'nin Üniversitede Okutulan kitabı gibi, yada Tarihin kitabı kitabı.. BUrada demiyor ki Üniversitede okutulan alan dersleri cıkar.. O zaman senin yukarida bahsettiğin gibi bir durum olursa, Maliye Mezununa ayri soru, Ziraat Muhendisine ayri, Kimya bölümüne ayri vs vs düşünebiliyor musun o zaman bu durumu. O nedenle sen 3 Ekim 2011 de yayımlanan yönetmeliği biraz farklı yorumlamissin..

mutlu1985 diğer mesajında bahsettiğin, Lise - Ön Lisans - Lisans mezunlarına sorulan soruların zorluğu konusunda ise , yukarida bahsettiğim gibi, Lise Mezunlarının Milliğ Eğitim Bakanlığının uyguladığı eğitimler sonucu belirlenen konularda, lise düzeyine göre sorular sorulacaktır.. KPSS de nasil Lisan Düzeyi Genel Kültür ve Genel Yetenek var ise , Nasil KPSS de Lise Düzeyine göre de Genel Kültür ve Genel Yetenek Soruları uzmanlarca hazırlanıyorsa ÖMSS de de aynı tarz uygulanacaktır diye tahmin ediyoruz. Aslinda en buyuk sorun ÖMSS nin bir örneginin olmamasi ve Sınav Klavuzunun Yayımlanmamasi.. Her sitede farklı farklı sesler cıkmaktadır. Yorumlar cok çeşitli yapılmaktadır.. Biraz daha sabredip beklemekten başka bir caremiz yok.. Beklerken ne yapmali, tabiki de calismali..En guzeli KPSS Konu anlatımlı kitaplardan konulara calişmak.. Mesela Ben İnkilap Tarihine 11. sinif Zirve Yayınlarının T.C. İnkilap Tarihi ve Atatürkçülük Kitabına çalışıyorum. NT Mağazalarında satılmaktadır, tavsiye ederim.. Fiyatı 10 TL civarinda... Sınav Klavuzunda eğer sadece İnkilap Tarihi yok ise, kalan yerleri de calişilmalidir tabiki de..
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
bir sorum olacak bu yapılan ömss de eski raporlar geçerli olacakmı yani benim 2007 de alınmış sürekli raporum var bununla girebilecekmiyim ? sınava

egeli45 bu konuda cok fazla tereddüt yaşanmaktadır. Net cevap Sınav Klavuzu ( Sınav Yönetmeliği ) yayımlanınca belli olacaktır, düşüncesindeyim. Elde somut olan sadece 3 EKİM 2011 de Yayımlanan ÖMSS Yönetmeliği mevcut. Link'te okuyabilirsin : Ba

egeli45 benim kişisel yorumumu soracak olursan, Raporun % 40 ve sürekli olduğuna ÖMSS'ye girebilmelisin diye düşünüyorum... Ancak dediğim gibi yukarıda linkini verdiğim 3 EKIM 2011 ÖMSS Yönetmeliğini bir oku, incele .. Bu yönetmelik Sınav Yönetmeliği Değil, kafalar karışmasin.. Sınav Yönetmeliği ( Sınav Klavuzu ) hazırlaniyor, ve yakın bir zamanda yayımlanacaktır...

Özürlü Raporları ile ilgili son yönetmelik ise 16 Aralık 2010 tarihinde yayımlandı.. Bu tarihten önce alınan Özürlü Raporlarındaki farklılıklar şunlar : Raporun Ön Alt Sağ Tarafında Çalıştırılamayacağı İş Alanları kısmı mutlaka dolu olmalidir. Raporun Arka yüzünde Kişinin Özür Grubu belirtilmiş olmalıdır. V. RAPORUN KULLANIM AMACI : İstihdam = Evet Olmalidir. Diğer ( Açıklayınız ) : TÜM ÖZÜRLÜ HAKLARINDAN FAYDALANMASI HAKKINDA ... Yani kisaca 16 Aralık 2010 tarihinden sonra alınmış raporlarda bu bölümler çoğunlukla doldurulmuş vaziyette.. Sonucta bu bölümler doldurulmamişta olsa Adayların belkide Sınav Klavuzunda ÖMSS'ye girmelerinde bir sakınca yok diye bir ibare bulunabilir... Rapor Konusunda bu ayrintıları vermemin sebebi, her şeye hazırlıklı olmanız ve bu konuları da bilmeniz gerektiği icindir.. Son olarak şunu da açıklamış olayım: Ben kimseye ne sınava girersin ya da giremessin demiyorum.. Ne raporunu yenile ne de yenileme demiyorum..Sadece Fotoğrafı ortaya koyuyorum ve yorumlarda bulunuyorum, bilginiz olsun...
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
selam arkadaşlar... bu sınav gerçeten yapılır mı sizce ? yapılsa bile sorular zor olur mu? torpil oynar diyolar ama ne kadar doğrudur bilmiyorum... bu konudaki fikirleriniz nelerdir ... cevaplar için teşekkürler şimdiden

lale bu sınav Mart 2012 bilemediniz en gec Nisan 2012 de yapılır diye düşünüyoruz. ÖMSS önceki bir örneği olmadığı icin sorular zor ya da kolay bişey diyemeyiz.. Çalışan için bence farkeden bişey olmayacaktır. Önceki yıllardaki Özürlü Personel Sınavlarını MEB ( EĞİTEK ) düzenliyordu.. ÖMSS 'yi cok yüksek bir ihtimalle ÖSYM düzenleyecek. Bence önceki yıllardan daha zor olacaktır. Ayrıca önceki sınavlarda 50 soru vardı, ÖMSS 'de daha cok olacağını tahmin etmekteyiz. Aynı zamanda önceki sınavlarda Cevaplar 4 şıklı idi, ÖMSS de bu da 5 şıklı olabilir. Ayrıca 4 yanlış 1 doğruyu götürmüyordu, ÖMSS de bu da değişkenlik gösterebilir... Bunlara hazırlıklı olmalıyız.. Çalışan için bir şey değişmeyecektir, tek Doğru vardır ve onu da çalışan bulur zaten..

Torpil konusunda şöyle bir sıkıntı mevcut : 3 EKIM 2011'de Yayımlanan ÖMSS Yönetmeliğinde Der ki :" Adayların başvurmaları ve atanmaları " : " (2) Kamu kurum ve kuruluşları, yerleştirmeye ilişkin olarak atamaya yetkili amirin onayı ile beş kişiden oluşan bir değerlendirme komisyonu kurar. Bu komisyon, atanmak üzere bildirilen adayları, aranılan nitelikler yönünden inceleyerek, nitelikleri uyanların atamalarının yapılmasını teklif eder."
ÖMSS Yönetmeliği link'i : Ba

Ben yukarıdaki maddeyi yorumsuz olarak bırakıyorum arkadaşlar ..
 

lale

Üye
Üye
Katılım
Ara 22, 2011
Mesajlar
7
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
sosyal bilgiler öğretmeniyim... bu sınavı bekliyorum... eğitim bölümü kpss ye benzer mi bilmiyorum...keşke konuları hakkınnda bi açıklama getirilseydi... çalışamıyorum şu anda. kurs düzenlenecek die duymuştum... gerçeklik payı nedir bilmiyorum ama
 
Tekerlekli Sandalye
Üst