ÖSYM'yi yeniden yapılandıran teklif komisyonda kabul edildi

F

Fırtına

Guest
ÖSYM'yi ''Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'' adıyla yeniden yapılandıran yasa teklifi TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonunda kabul edildi.

Komisyon, teklifi alt komisyon metni üzerinden görüştü.

Teklife göre, ÖSYM'nin adı ''Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'' şeklinde değiştirilecek. Başkanlık, idari ve mali özerkliğe sahip, YÖK ile ''ilgili'', merkezi Ankara'da bulunan özel bütçeli bir kuruluş olacak.

Başkanlık, başta yüksek öğretim kurumlarında ön lisans, lisans veya lisansüstü öğrenim görecek adayların puan sıralamasına göre tespiti veya yerleştirilmesi ile yüksek öğretim kurumlarında atama veya yükselmelerde esas alınan sınavlar olmak üzere, her türlü bilim, yetenek veya yabancı dil sınavları ile gerektiğinde yerleştirme işlemlerini yapacak.

GÖRÜŞÜLÜYOR;

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın adının Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı olarak değiştirilmesini öngören kanun teklifi Meclis Milli Eğitim Komisyonu'nda görüşülüyor.

TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda 26 Ocak'ta görüşülmeye başlanan ve ÖSYM'nin yapısında köklü değişiklikler getiren Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Teklifi'nin alt komisyonda son şekli verilen metni, bugün AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Sağlam Başkanlığı'nda toplanan komisyonda ele alındı. Komisyon toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, 19 Kasım 1974 tarihinde Üniversitelerarası Kurul tarafından

Öğrenci, Seçme ve Yerleştirme Merkezi adıyla kurulan ÖSYM'nin, 1981'de YÖK'e bağlandığını hatırlattı. ÖSYM'nin bağımsız bir teşkilat yasasına ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çubukçu, teklifte bazı vakıf üniversitelerinin kurulmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığını belirtti.


AA - İHA
 
Tekerlekli Sandalye
Üst