ÖTV İndirimli Araç Alımı 10 Yıla mı Çıkıyor

Sağlık Teknikeri

Üye
Üye
Katılım
Haz 8, 2010
Mesajlar
1,090
Tepkime Puanı
23
Puanları
38
Maliye bakanlığı tarafından hazırlanan yeni vergi paketinde engelli bireylerin 5 yılda bir aldıkları ÖTV indirimli araç alımının 10 yıla çıkarılacağı yönündeki iddialar hazine ve maliye bakanlığı tarafından düzenlenen taslakta neredeyse netleşmiş durumda.

Maliye bakanlığı 5 yılda bir alınan araç alımı 10 yıla çıkarılması bu konuda yaşanan suiistimallere ve tasarruf tedbirleri kapsamında alınmayan vergilere bağlıyor. Bu kapsamda yıllık 48 milyarlık vergi kaybı olduğunu açıklayan yetkililer, yapılacak yeni düzenlemeyle bu kaybın önüne geçmeyi planlıyor.

Henüz taslak halinde yer alan bu düzenlemede ÖTV indirimli araç alımının hepten kaldırılıp bunun yerine sosyal yardım yapılması da planlanıyor. Ancak kaynaklar bu ikinci taslağın olasılığının daha düşük olduğunu ve ÖTV indirimli araç alımın 10 yılda bir defa olmasının daha yüksek olduğunu belirtiyorlar.
egea-sedan-dekupe-Photoroom.jpg

ENGELLİ BİREYLER VE STK LAR TEPKİLER

Yapılacak yeni düzenlemesi bir çok engelli tarafından tepkiyle karşılanırken konuya dair engellilerle ilgili dernek ve STK’ların kayda değer bir tepki göstermedikleri de açıkça görülmekte. Bu konudaki gelişmelri hep birlikte takip ediyor olacağız.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst