OKB hastasıyım. % kaç engelli raporu verilir ???

gokhankakiz

Üye
Üye
Katılım
Mar 5, 2024
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
merhaba. majör depresyon okb ve anksiyete rahatsızlığım yüzünden çalışmakta çok zorlanıyorum. sağlık kuruluna girip engel oranımı belirleyip kurul raporu almak istiyorum. gerekirse vergi indiriminden de faydalanacağım.
sadece kocaeli üni. psikiyatri bölümünde 3 kez yattım ve 9 yıldır orada tedavi görüyorum. tedavi geçmişim 2008'e kadar uzanıyor. o yıldan bu yana ilaç kullanıyorum. kamu kurumunda memurum şu an ama çok zorlanıyorum. yüzde kaç engelli raporu verilir ???

ikincisi: sağlık kurulunda direkt malülen emeklilik kararı verilebilir malülen otomatik olarak emekli ederler mi ???

cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Pskolojik hastalıklarda oran tahmininde bulunmak çok güç. Ancak hastalık hikayenize bakınca malulen emekliliğe kadar yolu var diye tahmin ediyorum.
 

gokhankakiz

Üye
Üye
Katılım
Mar 5, 2024
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
3 sorum var.
Merhaba. Ağır depresyon okb ve anksiyete yüzünden yeri geliyor işim gücüme vaktinde gidemiyor; yeri geliyor hiç gidemiyorum. Tedavi gördüğüm üniversite hastanesine engelli raporu için başvurdum. Pazartesi günü ön görüşmem ve bugün de yönlendirmem yapıldı sağlık kuruluna. Min. 3 hafta maks. 1 ay sürer mesajın gelmesi ve mesajda belirtilen tarih ve saatte kurula girersiniz ve engelli raporu oranına sağlık kurulu karar verir dediler. Bunların haricinde bir durum sözkonusu olabilir mi ? 2. Ufak bir işlem için sabahın köründe midesi bulana bulana 3. Kez üst üste yollara koyulduğum için şikayet dilekçesi verdim ufak işlem için kmlerce öteden getirtiyorsunuz diyerek. Şikayet dilekçemin sağlık kurulu engelli ve engel oranı kararında etkisi olur mu ? Üni hastanesi : kocaeli üniversitesi hastanesi. 3. 2003 yılından beri rahatsızım ve normal kpss ile atandıktan sonra öğretmenken geri hizmet istedim rahatsızlığımın öğrencilerin üzerindeki olumsuz etkileri nedeniyle. 3 kere hastanede yattım ama intihar girişimim yok. Sigara kullandım ama hastalığa rağmen bırakabildim. Hava depişimlerinden etkileniyorum. Takıntılarım kronik olduğu için askerlikten muafım. Majör depresyonum var hem de yeri geldiğinde kafamı kaldıramıyorum. İdareyle ve arkadaşlarla aram bozuldu hastalık yüzünden. Özbakım ve ihtiyaçlarımı karşılamam için kendimi çok zorlamam gerekiyor! Erteleme kronik bende. Korku ve kaygılarım ayyukta huzursuzum genel olarak. İlaçla biraz düzeliyorum ama . sizce yüzde kaç engel oranı verilir ve süreli mi süresiz mi verilir rapor ? (2003te başladı hastalığım ama 2008de tedaviye başladım.)
 

gokhankakiz

Üye
Üye
Katılım
Mar 5, 2024
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
oldukça ağır yaşıyorum. iş hayatım çok etkileniyor.
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,057
Tepkime Puanı
92
Puanları
48
@gokhankakiz

Siteye hoşgeldiniz.

Hocam geçmiş olsun,

1. Sorunuz için:

Sizin için çözüm emeklilik değil bence. Şöyle ki: Ben de şizofreni tedavisi görüyorum. İşe giderken çok zorlandığım zamanlar da oldu; yazdılarınızı aşağı yukarı ben de tecrübe ettim diyebilirim.
Tedaviniz başlayalı yıllar olmuş. Bu zamana kadar ilacınızı bulup ilerleme kaydetmeniz lazımdı bence; ama yine de yapacak şeyler var gibi.
Emekli olduğunuzda düşük bir maaş bağlanacak (Tahinim 10 - 15 bin lira kadar, tam bilemiyorum) ve emeklilik sizin sorunlarınızı çözmüş olmayacak bence.
İyi bir ilaç tedavisi oturtulup çalışmaya devam etseniz, bu; hastalığınıza da iyi gelir muhtemelen.
Bunun için farklı doktorlarla görüşüp, sizle en iyi ilgilendiğini düşündüğünüz bir hekimle yola devam edebilirsiniz.

2. Şikayet dilekçenizin Emekliliğinizle ilgisi yok. Emeklilikte, yaptığınız şikayet bir katkı sağlamaz.

3. Oran ne alırsınız bilmiyorum. Belki %40 / %45 üzeri oran alırsınız ama bu süreli olur. Emekli olsanız bile yıllar içinde en az bir kaç kere kontrol muayenesine çağrılırsınız.

Hocam, İlinizdeki Toplum Ruh Sağlığı Merkezine kayıt olup oradaki doktorlara durmunuzu anlatıp, çok zorlandığınız dönemlerde Rapor yazdırabilirsiniz.

Hatta gerekirse hastanede yatarak da kalabilirsiniz sanırım.

Son olarak: Aşağıya şuan okumakta olduğum bir kitabın bağlantısını yapıştırıyorum.
Kitabın yazarı bir psikiyatr ve kitap psikolojiyle alakalı. Benzer şikayayetler bende de olduğu için kitabı aldım; okuyorum.
80-90. sayfalardan sonra akıcılığı artıyor.
(Linkten kitabın ilk 10 sayfasını da görüntüleyip başlıklarına bakabilirsiniz.)

 

gokhankakiz

Üye
Üye
Katılım
Mar 5, 2024
Mesajlar
5
Tepkime Puanı
0
Puanları
1
Yalnız şunu eklemeyi unutmuşum; beni her gün üzen durum tazeyken akıl sağlığımı yitiriyorum.
2. Şikayet dilekçenizin Emekliliğinizle ilgisi yok. Emeklilikte, yaptığınız şikayet bir katkı sağlamaz.
ŞİKAYET DİLEKÇEMİN EMEKLİLİKLE İLGİLİ OLMAYACAĞINI BİLİYORUM VE SAĞLIK KURULU RAPORU ALMA KONUSUNDA BANA ENGEL OLUP OLMAYACAĞINI MERAK EDİYORUM. RAPORU VERECEK HASTANE ÜNİVERSİTE HASTANESİ. RAPOR ORANINDA KEYFİYET SÖZ KONUSU OLABİLİR Mİ ?
 
Tekerlekli Sandalye
Üst