okur-yazarlık belgesi ile engelli memur olunur mu .

uygarçağdaş

Üye
Üye
Katılım
Kas 16, 2014
Mesajlar
75
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
59
Okur-yazarlık (ilkokul 4) belgesi ile Memur olunur mu?

Site de ilgilenen herkese Merhaba ! ile başlıyorum .

Eşim % 72 engelli olarak kamu da memur olmak istiyor . Okur yazarlık belgesi var . ilkokul 4 .oluyor .yaş da 31 yaşından bir ay sonra gün alacak . Memur olma şansı var mı . sanırım kura çekiliyor . Memur olma hakkı yok ise , işçi olma hakkı olması gerek .
Memurluk için başvuru yapalım mı ?
Kamuda işçi olmanın özel sektörden farkı ne ?

bilgileriniz için teşekkür ederim .Dost düşman herkesin sağlıklı olmasını canı gönülden isterim ki, dünya yaşanılır olsun .:)
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,483
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
uygar sınava değilde kuraya girebilir. Tabi bu söylediğim kural 2014 yılı ekpss için geçerli. Onda başvurular bitti ilerde yapılacak ekpss lerde kural değişi,rmi bilemem.
İlgili madde:
Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Halk Eğitim Merkezi Müdürlüklerince yetişkinler için düzenlenen okur-yazarlık programlarına katılanlara verilen "Yetişkinler Eğitimi İkinci Kademe Başarı Belgesi" eğitim düzeyi olarak ilköğretim okulunun ilk beş sınıfına denk sayıldığından bahisle, bu belgeye sahip olan engelli adaylar, bu kılavuzda belirtilen başvuru tarihi itibariyle kuraya katılım amacıyla (ilkokul düzeyinde) başvuruda bulunabilecektir.
 

uygarçağdaş

Üye
Üye
Katılım
Kas 16, 2014
Mesajlar
75
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Yaş
59
Sağolun ...eşim başvuru yapacak sanırım belgeyi össm bürolarından alacak .
 
Tekerlekli Sandalye
Üst