Efe Özdemir ; Bazı Raporların ( Çoğunlukla Yeni Olanların ) Arka Sayfasında Kişinin Özür Grubu Bölümü yer alıyor ve orada işaretleniyor..Sanırım sizin Raporunuzda Kişinin Özür Grubu Kısmı yok.. Ön Tarafta Teşhis Bölümünde Görme Özürünüzun Rapor Oranı Sanırım Pskiyatri Özrünüzden daha fazla.. Hangi Özrünüz daha fazla ise o gruba dahil oluyorsunuz.Ayrıca Sınav Klavuzu daha yayınlanmadı, yayınlandığında bu konuda da bir iki madde olacaktır.... Zaten 20 Şubat 2012 Tarihinde Başlayacak olan ÖMSS Başvurularında, Başvuru merkezlerine bir uzman olacak ve sizin Raporunuza göre başvuru kabul edilecektir, orada Özür Grubu konusunda da yardımcı olacaklardır... Aşağıda ise Mezuniyet ve Özür Grupları ayrılmış bir şekilde tarafınıza sunulmuştur...
Efe Özdemir ; Akıl Sağlığı konusunda sıkıntı yapmayın..Şu anda devlette Şizofreni teşhisi olan , Özürlü Memur olarak istihdam altına alınmış tanıdıklarım var.. Sadece durum şu ; Siz ÖMSS ye girdikten sonra diyelim ki 80 aldiniz ve tercih yaptiniz atandiniz...Atandiktan sonra; atandiğiniz kurumdan 5 kişilik bir komisyon karşisina cıkacaksınız.. O nedenle Tercih edip atandiğiniz bolumu secerken cok dikkatli olmalisiniz.. O yuzden " Çalıştırılamayacağı İşlerin Niteliği " bölümü var , dolu ise, orada yazanlara gore uygun bir iş secmelisiniz..Pskiyatri sorununuz da olduguna gore; insiyatif gerektiren, sorumluluk gerektiren, zihnen ağır işleri tercih etmemelisiniz..
ÖMSS- Orta öğretim aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
ÖMSS-Ön Lisans aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
ÖMSS- Lisans aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
1. Genel Özürlüler (Ortopedik Özürlüler, Süreğen (kronik) hastalıklara
sahip özürlüler, Ruhsal ve Duygusal Özürlüler, Dil ve Konuşma
Özürlüler, vb.)
2. Görme Özürlüler (Genel özürlüler ile aynı testi almalıdır)
3. İşitme Özürlüler
4. Zihinsel Özürlüler
Ayrı sınıflarda eğitimleri gerçekleştirilecektir.
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
(ÖSYM) tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır. ÖMSS Başvuru Tarihi de 20 Şubat 2012 Tarihinde başlayacaktır..
NOT : Efe Özdemir; Aynı sorunuzu bana mail olarakta gönderip, sormuşsunuz.. Mailinize de bu sorunun cevabını gönderdim.. Saygılarımla...