ÖMSS'ye Hazırlanırken,SINAV KLAVUZU Yayınlanıncaya Kadar Çalışılacak Konu Başlıkları

nihal44 Hanım; bence sorun olur.. Noter Onaylı örneği değilse elinizdeki, ya da Hastaneden ASLI GİBİDİR yaptırmadı iseniz bence bir an önce o sorunu çözmeye bakmalisiniz..Özürlü Raporunuzun sadece fotokopisi ile ÖMSS Başvurunuz kabul edilmez.. Yapmanız gereken en iyi yol; Özürlü Raporunuzu aldığınız hastanenin Sağlık Kurulu Sekreteryasına elinizdeki Özürlü Raporu Fotokopisi ile giderek, durumu izah etmelisiniz.. Arşivden orada kalan Nüsha çıkararılıp, 4-5 Tane Fotokopi ile çoğaltıp, Önlü - Arkalı ASLI GİBİDİR kaşesi ve yetkili kişilerin imzasını almalısınız.. Hastanede bir tanıdığınız varsa; bu konuda sizin için daha iyi sonuç vereceğini dusunuyorum.. Cunku Sağlık Kurulundaki kişiler, bu ve buna benzer işleri angarya olarak görüp işi yokuşa sürebilirler.. Özürlü Raporunuzun tarihi umarım cok eski degildir.. Arşivden bulunması daha da zor olur.. Size bu rapor 2 nüsha halinde verilmiş olmali.. Eğer bulunduğunuz ilde bir kuruma ya da başka bir yere verdi iseniz; Oradan Raporu kısa süreliğine isteme imkanınız varsa, NOTERE gidip onaylatmayı denemelisiniz.. Benim aklıma başka bir yol gelmiyor.. Son yol ise; Yeniden Sıfırdan Rapor almanız, ancak oda ÖMSS Başvurularına yetişmeyebilir.. nihal44 Hanım Hakkınızda Hayırlısı Neyse O Olsun... Saygılarımla ...
 
raporum 2006 da çıkarlmıştı da ya sanırım işkura wermiştim aslını yarın gidip bi almaya çalışcam tekrar umarım sorun çıkarmazlar ya da sizin dediğiniz gibi hastaneye giderm... bakalım ya hayırlısı neyse o olsun bu arada çok çok sağolun cevaplar için
 
nihal44 hanım, Rica Ederim.. Önemli bir konu diye düşünüyorum.. En kısa zamanda çözmeniz ümidiyle, kolaylıklar diliyorum...
 
bence de önemli bi konu da ya ama tarihi nedeniyle kabul edilmezse çok üzülürüm... bi de ben şunu anlamıyorum neden tarihlere takılıyolar yani engelli biri engellidir we yeterince mağdurdur yani atıyorum 2002 de almıştır raporu sonradan engeli ortadan kalkmamıştır ki(istisnalar olabilir tabi) yani neden 10 yıl sonraki rapor kabul edilmez bi manık göremedim ben bu işte.... neyse ya umarım rapor konusunda bi engelle karşılaşmayız...
 
Ben bugün notere gittim aslını bulamıyordum 2004 te notere onaylatmıştım dosyaya ulaştılar ve yenisini hazırladılar bu şekildede inşallah bi aksılık çıkmaz.
 
nihal44 hanım; Rapor Tarihi eski olanlar Kabul edilmeyecek diye birsey yok su anda..Sınav Kılavuzunun yayınlanmasını bekliyoruz..Net olarak cevabı o zaman öğreneceğiz..Ben % 40 ve üzeri sürekli , ayrica süreli Raporlarda da en az 4-5 ay süresi bulunan tüm Raporların kabul edileceğini dusunuyorum.. Olumlu ve pozitif düşünmekte fayda var.. Ayrıca nihal44 hanım; Raporunuzla ilgili sorunu inşallah halledersiniz... Notere Onaylatmak aklıma gelmedi diyorsunuz yaa, aslinda notere hic gerek yok, Raporu aldiğiniz anda hastanede Arkalı - Önlü 5-6 Fotokopi çekip, ASLI GİBİDİR yaptırdığınızda oda yeterli oluyor.. Hem masraf etmemiş oluyorsunuz.. Hakkınızda Hayırlısı Olsun..
 
Ben bugün notere gittim aslını bulamıyordum 2004 te notere onaylatmıştım dosyaya ulaştılar ve yenisini hazırladılar bu şekildede inşallah bi aksılık çıkmaz.

Hayırlı Olsun Vijdanatilla , Noter Onaylı olunca sorun olacağını zannetmiyorum.. Hiç endişe etmeyin.. Soylediğiniz yöntem benimde hic aklıma gelmedi.. sizin durumunuzda olup elinde fotokopisi olan ya da rapor hic olmayan engelli kardeşlerimizden cok soru geliyor. sizin yonteminizide paylaşmiş oluruz..Verdiğiniz bilgi icin cok teşekkürler Vijdanatilla
 
ya yani özkn bey şimdi ben gidip noterden elimdeki fotokopiye aslı gibidir damgası yaptrnca yeterli oluyo mu bi de size bi şi daha sorcam sınawa 2 ay falan kaldı ama daha hiç bi şey belli diil sizce tarihin değişebilme ihtimali var mı yani sınav daha geç bi tarihe atılabilir mi ?
 
nihal44 hanım ; " şimdi ben gidip noterden elimdeki fotokopiye aslı gibidir damgası yaptrnca yeterli oluyo mu " --> Bu sorunuzun cevabı şu şekilde : Siz daha önce Raporunuzun Aslı ile X Noterine gidip, Suret Çoğaltmış olsa idiniz ancak X Noterine gidip, oradan çoğalttığınız Nüshayı bulup, size yenir nüsha çoğaltabilirlerdi... Ancak siz daha önce notere gidip bu işlemi yapmadı iseniz, yazılarınızdan bunu anliyorum, malesef noter size bu konuda yardımcı olamaz.. Vijdanatilla ; isimli üyemizin yukarıdaki mesajlarında yaptığı şudur; Raporunun Aslını daha önceden Noterden çoğaltmış, sonra elinde herhangi bir nüsha kalmayınca Tekrar Aynı notere giderek, bir örneğini daha çıkarmıştır..
 
bu sınava Lise mezunları giriyor mu ? ben şu anda iktisat fakültesinde okumaktayım . ve Nereye ne zaman başvuracağız ?
 
cemoz ; ÖMSS Hakkında Sınav Kılavuzu yayınlanana kadar en cok sorulan 15 Soru ve Cevabını vereceğim LİNK'te Bulabilirsin : http://engelliler.gen.tr/f58/ozurlu...inda;-en-cok-sorulan-15-soru-ve-cevabi-12063/

Senin soruna gelince; cevabını aşağıdaki soru - cevapta bulabilirsin.. Şu anda Sınav Kılavuzu yayınlanmadığı için Başvuru Şartları belli değil.. Başvuru başlangıc tarihi olarak 20 Şubat 2012 olarak açıklandı ancak, şua dan ÖSYM nin açıklama yapmasını bekliyoruz.. ÖSYM:::T.C. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi ve bizim sitemizi takipte kalmaya devam edin...

Soru: 6-) Lise Son Sınıf, Ön Lisans Son Sınıf, Lisans 3. ve Son Sınıfta Okuyanlar, Hangi Mezuniyet Kapsamında Özürlü Memur Seçme Sınavı ( ÖMSS ) 'na gireceklerdir ?

Cevap: Öncelikle bu Sorunun Net ve Kesin Olarak Cevabı; Sınav Klavuzu yayınlandığında belli olacaktır. Ancak önceki bazı sınavlarda yapılan uygulamalara göre bir yorum yapabiliyoruz.. Lise Son Sınıf öğrencileri okullarından alacakları " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir Mezuniyet Belgesi Sıava başvurabileceklerini düşünüyoruz..Eğer bu şekilde kabul olmazsa, O zaman KURA ile Atanmaya Çalışacaklardır. Son Sınıf Ön Lisans Mezunları da aynı şekilde okullarından alacakları " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir Mezuniyet Belgesi ile ÖMSS'ye Ön Lisans Mezunu olarak girebileceklerini düşünüyorum, aksi halde Lise Mezunu olarak ÖMSS'ye girebileceklerdir. Lisans Son Sınıf Öğrencileri, okullarından alacakları " Dönem Sonunda Mezun Adayıdır " şeklinde bir belge ile ÖMSS'ye Lisans Mezunu olarak girme durumları olabileceğini düşünüyorum.. Eğer bu şekilde kabul edilmezse; bu sefer Lisans 3. ve 4. sinif öğrencileri o zaman okullarından alacakları " Geçici Ön Lisans Belgesi " alarak, Ön Lisans Mezunu olarak girme şanları olabileceği düşüncesindeyim... Ancak bu cevaptaki tüm yorumların, Sınav Klavuzu yayınlandığında netleşeceğini tekrar altını çizerek söylüyorum.

Saygılarımla ...
 
özkancey emeginize teşekkürler
sınav klavuzu açıklanıncayas kadar nerden faydalancagız bulamadım burdan konu dagılımları var devamı nerde
 
zehra81 hanım; bu başlığın ilk sayfasında verdiğim konu dağılımlarını siz araştirip, bulup, çalışacaksınız.. Arzu ederseniz vereceğim LİNK'lerden de çalışma yapabilirsiniz :

1-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-o...vi-icin-kaynak-kitap-notlar-dokumanlar-10375/
2-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-o...v-hazirlik-soru-ornekleri-ve-cevaplari-10372/
3-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-sinav-sorular-[cikmis-sorular]-10705/
4-) http://engelliler.gen.tr/f58/omss-hazirlik-programina-iliskin-aciklamalar-12163/

Genel Müdürlüğümüz Eğitim Politikaları ve Programları Grup Başkanlığınca
hazırlanan Özürlü Memur Seçme Sınavına hazırlık programı 10 Şubat 2012 tarihinde
sitemizde yayımlanacaktır.
ÖMSS- Orta öğretim aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
ÖMSS-Ön Lisans aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
ÖMSS- Lisans aşağıdaki 4 Özür Grubu içerisinde;
1. Genel Özürlüler (Ortopedik Özürlüler, Süreğen (kronik) hastalıklara
sahip özürlüler, Ruhsal ve Duygusal Özürlüler, Dil ve Konuşma
Özürlüler, vb.)
2. Görme Özürlüler (Genel özürlüler ile aynı testi almalıdır)
3. İşitme Özürlüler
4. Zihinsel Özürlüler
Ayrı sınıflarda eğitimleri gerçekleştirilecektir.
Özürlü Memur Seçme Sınavı (ÖMSS) Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi
(ÖSYM) tarafından 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacaktır.

Engellilere memurluk kursları başlıyor
Engellilerin 29 Nisan'da yapılacak Özürlü Memur Seçme Sınavı'na (ÖMSS) hazırlanmaları için Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) işbirliğiyle ücretsiz kurslar düzenlendi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bağlı Özürlü ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğünün girişimleri sonucunda ÖMSS'ye hazırlık için MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından Halk Eğitim Merkezlerinde kurslar açılmasına yönelik çalışmalarda son aşamaya gelindi.

MEB Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilecek kurslar, Halk Eğitim Merkezleri ve uygun görülecek diğer merkezlerde düzenlenecek.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı ile Ölçme Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) arasında imzalanan protokol ile ÖMSS'nin ÖSYM tarafından yapılması kararlaştırılmış ve sınavın 29 Nisan 2012 tarihinde yapılacağı ilan edilmişti.

ÖMSS test içerikleri, KPSS'ye paralel olarak, orta öğretim, önlisans ve lisans sınavlarının içerikleriyle aynı olacak ve testler bu kapsamda 60 soruluk genel yetenek ve genel kültür kısımlarından oluşacak. ÖMSS hazırlık kurslarında verilecek eğitimin içeriği de sınav içeriğine paralel olarak, Türkçe, matematik, Atatürk İlkeleri, Türkiye coğrafyası, temel yurttaşlık bilgisi, genel kültür ve genel yetenek konularından oluşacak.
 
Geri
Üst