osteoporoz rapor oranları

Redline_1975

SMS Activated
Selamını aleyküm hocam bende kemik erimesi yoğunlaşmış t_skoru

AP_ SPİNE = 0.906 t skuru -2.7 / z skoru : -2.6
Sol femur = 0.935 t skoru -1.2 / z skoru : -0.49

Tanı : hastanın BMD düşüktür ( osteoporoz başlangıcı ) kırık riski artmaktadır . Tedaviye başlanmalıdır. Tedaviye olan yanıtın hastanın (1 yıl ) sonra BMD takibi ile ölçümü önerilmektedir..

hocam bu sonuçlara göre % kaç alırım beni bilgilendirir isen sevinirim çünkü kolum da ve ayak bileği bel de ağrılar artmaya başladı eğilip kalkamıyorum
2.ci husus sağ ayak bileğinde kırık başladı 3 .5 aydır ağrı devam ediyor endokrin dr.um
( CALCIMAX -D3 1000MG ) verdi raporlu olarak .. tavsiyeniz nedir .!!!

Kemik erimesi için alınabilecek oran;

A- Diffüz primer osteoporoz:% 50 (radyolojikde kalsifikasyonla birlikte spontan kırıklar, şekilbozuklukları yapan)
B- Osteomalazi Tıbbi tedaviye cevap vermeyen:% 50

Yalnız bu oranlar çok çok ileri düzeyde osteoporoz (kemik erimesi) durumunda verilir.

%31 puan verildi

A- Diffüz primer osteoporoz:% 50 (radyolojikde kalsifikasyonla birlikte spontan kırıklar, şekilbozuklukları yapan)

Yalnız bu oranlar çok çok ileri düzeyde osteoporoz (kemik erimesi) durumunda verilir.

selam hocam izmir katipçelebi egt. hast. heyete girdim osteoporoz a derece vermediler kayıtlarında yokmuş balthazard da geçmiyormuş denildi... ama sağlık bakanlığı engeli kurumunda dediğiniz gibi %40 ile % 50 arası veriliyor ..
bunlar neye dayanarak bu hastalığı rapor a almıyorlar...
izmir il sağlık müd. dilekçemi yazsam ne olur hastaneden verilen oran bu %31 puan verildi osteoporoz yok onun yerine ( klinefelter ile kbb ) 9 hastalıktan sadece 2 sine verilmiş ...
http://www.diabetcemiyeti.org/c/ozur-oranlari-yonetmeligi

Son düzenleme:
Valla dediğim gibi çok ileri derecede olanlara veriliyor. ama siz yinede rapora itiraz ederek şansınızı deneyin bencede.

Merhaba benim t skorları en düşük 2.5 en yüksek 3.8 değerinde Bu durumda rapor alma ihtimalim var mıdır. İleri derece seviyesinde mi oluyor.

Geri