ÖTV İndirimli araçla şehir dışına çıkmak

Engelli araci aldik engelli aracda bulunduğunda her ile gidebiliyoruz onda sorun yok sanırım benim merak ettiğim engelli araçta yok iken araci sürmeye yetkili o 3 kişi araci il dışına cikartabimiyormu çıkarırsa çevirmede herhangi bir sorun oluyormu lütfen net bilgisi cevaplasin kulak duyma bilgisi olmayan yanlış yönlendirme yapmasın

Son yönetmeliğe göre araçta engelli yoksa il dışına çıkmak yasak. Uygulamada nasıl onu bilemiyorum.

Yönetmeliğin linkini atarmisiniz

Yönetmelik linki alablrmym
bende merak ettim ağa link alabilir miyim?
Yanında engelli olması şart diye bir madde görmedim.
1721114565580.png

Son düzenleme:
Halil ağa bilgi kirliliği yüzünden herkesin kafası karışık: dolayısıyla net bilgi yok. Aslında kullanamaz diye bir madde yok. O zaman kullanabilir diyebiliriz.
Risk hala devam ediyor da diyebiliriz.

Halil ağa bilgi kirliliği yüzünden herkesin kafası karışık: dolayısıyla net bilgi yok. Aslında kullanamaz diye bir madde yok. O zaman kullanabilir diyebiliriz.
Risk hala devam ediyor da diyebiliriz.
Abi biz araç alalı 1 yıl oldu aracı alirken satış yetkilisi de bize engelli yaninizda yoksa şehir dışına cikmazsiniz sıkıntılı demişti

trafık muayenesı bıtıpte randevu alıp yola cıkan muayeneye gıden
ama yolda cevırmede muayenesı bıttı dıye 5 bın tl ceza esılen vardı
oysakı 1 saat sonra muayeneden gecmıs olacaktı ama kural boyle dıyorlar

sonuc olarak engellı kısıyı arabadan ındırmeyın arabada yasasın en garantısı

Ben, doğruysa bu yasayı destekliyorum. Engellinin hayatında görmediği araçları alıp gezenler, 5 yılda bir araç değiştiren insanları.. Hükümet detaylı takip edip suistimali önlemek yerine, çok acımasız kurallar koydu. Bunu da kabul ediyorum.

Ben, doğruysa bu yasayı destekliyorum. Engellinin hayatında görmediği araçları alıp gezenler, 5 yılda bir araç değiştiren insanları.. Hükümet detaylı takip edip suistimali önlemek yerine, çok acımasız kurallar koydu. Bunu da kabul ediyorum.
Varya Allah kimseyi yakiniyla ya da engelliyle sınamasın. Sana cunki beddua etmeye bile değmez. Engellinin hayatında görmediği araçlar ne demek ya. İhtiyaç bu ihtiyaç. Lüks değil. Kimse kimsenin bu devir de iyi olmasını cidden istemio herkes birbirinin sürunmesini istiyor. İnsanlar çok acımasız oldu.

engelli yangın tüpümü her zaman arabada olacak oldu olacak bagaja kilteyin engellıyı rahat rahat seyahat edın cevırmeye takılırsanız polıse bagajı acarsınız bakın engellı arabada dersınız

sımdıye kadar trafık kontrollerınde
polıs yada jandarma kontrolunde arac plaka vede surucu kımlık nosuyla kontrol edıyorlar
surucu kımlıgıne bakıp sonrada arac ne tur arac kıme kayıtlı goruyorlar

engellı soforu olarak bırsey soran sorun eden cıkmadı..zaten araba bos.

yanı araba apaçi çoluk cocuk tıkabasa dolu muzık acık sekılde olmadıgı ıcınde sorun cıkmıyor

ama bazen detaycılara denk gelırse ve sorarsa baglarsa..o zaman işin ıcınden cıkmanız zor cunku herkes bırsey dıyor kapı kapı gezdırırler

Geri