ÖTV muafiyetli araç alımı bilgilendirme

İyi günler herkese, ÖTV muafiyetli araç için herşey tamam evraklar vergi dairesine verilip onay alındığında hemen bayilerden araç alabiliyor muyuz, bazı bayiler 1 ay sürüyor diyor işlemler için örneğin İzmir'deki bayiler, diğer illerde araç varsa vergi dairesinde işlem 1-2 günde bitip araç alabilir miyiz, bilgisi olan varsa aydınlatabilir mı lütfen?

Ben de geçenlerde ÖTV muafiyetli araç alımıyla ilgili benzer bir süreç yaşadım ve açıkçası sürecin ne kadar süreceği tamamen bayiye bağlı diyebilirim. Vergi dairesindeki işlemler gerçekten hızlı ilerleyebiliyor, benim işlemlerim 2 gün içinde tamamlandı. Ancak, bayi tarafında işler biraz değişkenlik gösteriyor. İzmir’de görüştüğüm birkaç bayi sürecin 3-4 hafta sürebileceğini söyledi çünkü araç teslimatları ve stok durumları farklılık gösteriyor. Ama başka bir şehirde, stokta araç olan bir bayiyle görüştüğümde, sürecin çok daha hızlı ilerlediğini fark ettim.

Ben de araştırma yaparken bu sayfadaki bilgilere denk geldim ve oldukça faydalı oldu. https://teklifimgelsin.com/kredi/tasit-kredisi/blog/engelli-arac-fiyatlari sayfasında ÖTV muafiyetli araç alım süreci, fiyatlandırmalar ve dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda detaylı bilgiler var. Eğer farklı bir ilden almayı düşünüyorsanız, bayinin süreci nasıl yönettiğini önceden öğrenmek kesinlikle işinizi kolaylaştırır.

İyi günler herkese, ÖTV muafiyetli araç için herşey tamam evraklar vergi dairesine verilip onay alındığında hemen bayilerden araç alabiliyor muyuz, bazı bayiler 1 ay sürüyor diyor işlemler için örneğin İzmir'deki bayiler, diğer illerde araç varsa vergi dairesinde işlem 1-2 günde bitip araç alabilir miyiz, bilgisi olan varsa aydınlatabilir mı lütfen?

handeyenemez627

kardeşimizin dediği gibi; aynısı ek olarak araç ellerinde varsa işlem vergi dairesinden gelen yazısına göre 1-2 günde bitirirler. Plaka ve ruhsat işleri konusunda yani Muameleciler hallettiği için aynı günde bitirebilirler. Araç ellerinde yoksa sizi bekletirler. Araç genelde gölcük tesislerinden dağıtıma gidiyor. Yerli araç için birşey demem. Fabrikasından Türkiye genelinde dağıtıma gidiyor. Siz ön kapora yatırdığınızda size araç ayrılıyor (ben ellerindeki araç için kapora koyduğumdan dolayı 2-3 hafta bekledim(sizin bahsettiğiniz 1 ay konusu bu). Vergi dairesi işlemleri ve muameleciler tembelliği)..
sonuç olarak: Genelde 1 ile 3 ay bekletiliyor. tüm işlemlerin tam olması açısından.

Geri