Psikiyatri doktoruna bende aşiri cinsel istek sorunu var dersem beni döver mi?

• Konbuyu başlatan yeniuye
  • Başlangıç tarihi
1. Suçu Başkalarına Atmayı Bırak!
Kadınların ne giydiği senin hayatının sorunu değil. Kimse sana gelip “bana bak” demiyor. Mini etek giyen birini görünce içindeki dürtüyü kontrol edemiyorsan bu senin ahlaki zaafın ve psikolojik sorunun. Onlar değil, sen yanlışsın. Küçük çocuklara laf etmen ise asla kabul edilemez, ciddi sınırları zorluyorsun. Bu düşünceler seni ileride hem kanunen hem ahlaken çok tehlikeli durumlara sürükleyebilir.

2. Mastürbasyon Bağımlılığı Bir Hastalıktır, Ama Bahane Değildir
Evet, küçük yaşta başlayan cinsel alışkanlıklar beyin kimyasını etkileyebilir ama bu, sürekli aynı döngüde kalmak için bahane değildir. Sürekli “yapmıycam” deyip yapıyorsan artık konuşmayı bırak, harekete geç. Herkesin başında dert var ama herkes senin gibi davranmıyor.

3. Doktora Gitmeye UTANMA, ERKEK DOKTORDAN KORKMA
Kadın doktora gitmek istiyorsan elbette gidebilirsin. Ama bu mesele utanılacak değil, ciddiyetle çözülmesi gereken bir sağlık sorunudur. Psikiyatriye başvurman gerekiyor. Cinsel dürtüyü azaltan ilaçlar var ama bunlar tek başına işe yaramaz, yanında terapi gerekir. Sürekli “doktor ilaç verdi ama işe yaramadı” diyorsan belki de ilaçtan çok senin hayat disiplinin eksik.

4. Hayat Boş Geçerse Şeytan Doldurur
Okulun yok, işin yok, tüm gün boşsun… Tabii ki kafan şeytanlıkla dolar. Bir an önce meşgul ol, zorla da olsa işe gir, sabah kalk, vücut yor, dua et. Yoksa kendi kendini yiyip bitirirsin. “Ahiret, Allah” diyorsan o zaman biraz Allah korkusu taşı, sadece dilinde değil, davranışında olsun!

5. Amatem Korkusu Yerine Tedaviye İstek Göster!
Amatem seni yatıracak diye korkma, zaten seni kurtaracak yer orası olabilir. Bağımlılık varsa, tedaviye yatmak gerekiyorsa gidersin. İnsanlar sigaradan, alkolden, uyuşturucudan yatıyor da senin derdin onlardan daha küçük değil.

6. Hadım iğnesi çözüm değil!
Kendini hadım ettirmeye kafayı takma, bu senin sorununu kökten çözmez. Senin ihtiyacın olan şey:

• Psikiyatri desteği
  • Davranış terapisi
  • Günlük düzen
  • Ciddi irade ve sabır

Sonuç: Kendine Acımayı Bırak, Mücadele Et!
“Keşke doğmasaydım” demek kolay. Ama hayat sana verildiyse demek ki bir görev var. Sapıklığa yaklaşmadan, suç işlemeye varmadan bu işi çözmek senin elinde. Ama lafla değil, doktorla, terapiyle, mücadeleyle.

Bir daha aynı şeyleri yaşamak istemiyorsan artık adım at!

Geri