Psikolojik rahatsızlık ve mitral, aort yetersizliğinde hangi oranda rapor verilir?

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamun Aleyküm,
Cenab-ı Allahtan cümlemize acil şifalar dilerim.Konuyu doğru yerde açıp açmadığımı bilmiyorum,yine de mazur görün lütfen.
Ben yıllardır psikolojik tedavi görmekteyim.Hiç abartmadan diyebilirim ki kullanmadığım psikolojik ilaç kalmadı.Yaşadığım yerde en iyi dr,uzman,profesörlere gittim.Çocukken 4 kez menenjit(havale) geçirdim.Çocukluğumdan beri panik atak,sosyal fobi,obsesif kompulsif bozukluk,aşırı çekingenlik hastalığı ve şiddetli depresyon teşhisi konuldu.
2004'te Ankara GATA'dan çürük raporu aldım ve memleketime döndüm.Orda heyete girdim ve kalbimin mitral ve aort kapaklarında yetersizlik mevcut.GATA'dan %55 rapor aldım.Memlekete döndüğümde iş-kur'a başvurdum.tekrar devlet hastanesinden %55 rapor aldım.
2009'da maaş bağlanması için tekrar heyete başvurduğumda %55'lik raporum %30'a düşürüldü.28 yaşındayım ve çocukluktan beri hiçbir işte çalışmadım,çalışamadım.kimi zaman 55-60 gün evden çıkmadığım zamanlar oldu ve kalabalıktan,insanlardan kaçtım.hap kullanmaktan artık sağlıklı düşünemiyorum.ilkokuldan beri hep okuldan,düğünlerden,kalabalıklardan kaçmaya başladım.
Gündüz dışarıya hiç çıkmıyorum ta ki dr'a kontrole gidene kadar.bu yıl inşallah üniversite kazandım ve nasıl okuyacağımı ben de bilmiyorum.gerek rahatsızlıklarım gerekse maddi imkanlarım okumama olanak vermiyor.aynı evde iki aile yaşıyoruz ve kiracıyız.abim eşi ve çocukları da bizimle kalıyor.burda gereken yerlere başvurdum.valilik,kaymakamlık,sosyal hizmetler vs. milletvekillerine,bakanlığa mail attım ama duyarlılık gösteren olmadı hiç.
Bu ay tekrar heyete girmeyi düşünüyorum,çünkü yeşil kartımın süresi dolacak.heyete girerken iki bölüme özellikle gideceğim.psikiyatri ve kardiyoloji.psikiyatriye gittiğimde nasıl teşhis konulacak.benim tc kimlik numaramla bugüne kadar gittiğim nöroloji-psikiyatr ve kullandığım ilaçlar umarım bilgisayar ortamında dr tarafından görülür.klinik yöntem mi uygulanacak?ruhsal rahatsızlıklarda heyet raporu için hastaya teşhis konulurken dr'lar nasıl bir yöntem uygulayacak.önceden gitmiş arkadaşlar varsa Allah rızası için yardımcı olsunlar.Maaş almaya muhtacım.benim sosyal hayatım,ğlencelerim,aktivitelerim hiç yok ama ailemin o maaşa ihtiyacı var.Ben psikolojik rahatsızlığımdan ötürü üniversiteye gitmesem bile,kardeşimi okutmak istiyorum ve Allahın izniyle o da Yıldız teknik veya ODTÜ mühendislik yazacak.il dışına gidecek inşallah
çok konuştum,rahatsızlık verdiğim için özür dilerim.Fakat haftalarca evden çıkamayan birinin içindeki birikmişliği bunlar.kardiyolojiden ( kronik romatizmal mitral ve aort kapak yetmezliği) hiç ameliyat geçirmedim ve aylık peneslin iğne yaptırıyorum ve günde iki hap sabit kullanıyorum.ölene kadar her ay iğne ve hap.sağlığımda ilerleme oldu düzelme olmadı.dışarıya çıkamadığımdan doktora kalbim için gidemiyorum.buna da şükür.Allahtan gelen başla göz üstüne.Evet,dediğim gibi psikolojik rahatsızlıktan da,kardiyolojiden de heyete gireceğim.psikiyatr ların teşhis koyması için hastanede klinik tedavi görecek miyim,hastaneye yatıracaklar mı ve nasıl teşhis koyacaklar? 2004 te raporum %55 ti.2009 da tekrar heyete girdiğimde hastalığımda hiçbir iyileşme olmamasına rağmen %30 a düşürüldü.2009'da maaş bağlanması için başvurmuştum.
şimdiden Allah cümlenizden razı olsun.kardeşinize yardımcı olun.acil şifalar dilerim.Allah razı olsun
 

Halil Yılmaz

Admin
Yönetici
Katılım
May 19, 2010
Mesajlar
14,505
Tepkime Puanı
189
Puanları
63
Yaş
50
Merhaba mavercik,
Anladığım kadarıyla sen sadece "mitral ve aort kapaklarındaki yetersizlik" nedeniyle rapor almışsın. Psikolojik hastalıklarını söyleseydin onlar içinde ayrı bir oran verilir daha sonra kalp ve psikolojik rahatsızlık için aldığın iki ayrı oran balthazar formulüyle birleştirilerek bir oran belirlenirdi.
Yeniden sağlık kurulu raporu almak için gittiğinde bütün hastalıklarını söyle. Hepsini ayrı ayrı değerlendirirler. Ve psikiyatriden rapor alman için seni hastaneye yatırmazlar. Kronik şizofreni hastası bir yakın bu şekilde aldı. Muhtemelen hastanın daha önce kullandığı ilaçlar, dr ların koyduğu teşhisleride göz önüne alarak psikiyatr bir değerlendirme yaparak oran belirliyordur. Ben kalp ve psikolojik hastalıklarından dolayı %40'ın üzerinde bir oranla rapor alacağına inanıyorum. Bu oranda senin işini görür zaten.
 

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
selamun aleyküm
Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun.bu mübarek ayda Cenab-ı Allahtan cümlemize ve tüm Ümmed-i Muhammede acil şifalar temenni ederim.dualarım sizlerle.
daha önce ruhsal rahatsızlıktan rapor almış arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? teşhis nasıl konuluyor? bu konuda hiç bilgim yok. kalp rahatsızlığı olduğu için gündüz sıcaklarda çıkamıyorum ve psikolojimden ötürü gündüz çıkamıyorum dışarıya.bu yaz boyunca sadece aylık iğnemi yaptırmak için birkaç kez dışarıya çıktım.mecbur olmadıkça dışarıya çıkamıyorum.Cenab-ı Allah bana sınav kazanmayı da nasip etti.önceden de belirttiğim gibi aylar boyunca evden çıkmadığım zamanlar oldu ve oluyor.çıksam da gece 12 veya 1 gibi çıkabiliyorum.bu nedenle bu süreçte evde ders çalıştım ve kazandım.aslında dershaneye de yazılmıştım ama ilk başlarda bırakmak zorunda kaldım.kalabalığa çıkamıyorum.eniştemin yardımıyla dershaneye kaydolmuştum ama devam edemedim ve sanki 1300 tl çöpe gitti gibi :( üniversiteyi nasıl okuyacağımı da bilmiyorum eğer tercih yaparsam.bu sebepsiz korkularımdan ve fobimden ötürü sınavda sıralamam iyi gelmesine rağmen sevinemedim,mutlu olamadım.sadece Rabbime nefesimin yettiği kadar şükürler olsun.bana 11 yıldan sonra üniversite kazanmayı da nasip etti.2000 yılında mezun oldum liseden ve o günden beri hep evdeyim.hiç çalışamadım bugüne kadar.

önceden ruhsal rahatsızlıktan dolayı rapor alan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi? heyet raporunun nasıl alınacağını,gerekli evraklar,başvurmam gereken yerler vs. biliyorum.önceden heyete girmiştim. raporum %55 ten %30 a düşürüldü.(mitral ve aort kapak yetmezliği) ankara GATA dan da %55 almıştım ve çürüğe ayrılmıştım askerlikten 2004te. 2009 da hastalığımda ilerleme olmasına rağmen,hiçbir iyileşme olmamasına rağmen raporum %30 a düşürüldü.o zamanlar ruhsal rahatsızlıktan dolayı psikiyatri bölümünden de heyete girmeyi akıl etmemiştim ama ilerleyen zamanlarda artık ciddi bir hastalıkla karşı karşıya olduğumu anladım.dönüp ardıma baktığımda çocukluktan beri hep yerimde saymışım ve şimdi 29 yaşındayım.

şimdi ruhsal hastalık + kalp rahatsızlıklarımdan dolayı heyete girmeyi düşünüyorum gündüz dışarıya çıkmaya cesaret edebilirsem.ruhsal hastalıklardan daha önce rapor almış arkadaşlar yardımlarınızı bekliyorum.kardeşinizi bilgilendirin lütfen.teşhis nasıl konuluyor.nelere bakılıyor? Allah hepinizden razı olsun
 
F

Fırtına

Guest
Selamlar maverick1121..; Hayırlı ramazanlar.. Bilmukabele.. Amin..

Daha önce ruhsal rahatsızlıktan rapor almış arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.?!
mesajına cevap yazılmadığına göre; şu an aramızda ruhsal rahatsızlıktan dolayı rapor alan arkadaşlarımız yok sanırım.?! % 55 olan raporunun, % 30'a düşürüldüğünü yazmışsın.. son bir sene içinde, bir çok insanımızın sağlık raporlarının % leri düşürüldü..

Halil arkadaşımın dediği gibi; yeniden sağlık kurulu raporu almak için başvur.. ve bütün hastalıklarını söyle.. hepsi ayrı ayrı değerlendirilsin..
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamlar maverick1121..; Hayırlı ramazanlar .. Ruhsal rahatsızlıktan dolayı almış olduğum bir rapor var ama tek bir rahatsızlığım olduğu icin balthazar formulüyle birleştirilme olayım olmadi..O konuda tecrübeli değilim.Ancak ruhsal rahatsızlıktan aldığım rapor konusunda yardımcı olabilirim. benim raporun % 45 Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Calişma Olanaği Veren ) ..Özür Grubu ise Zihinsel .. Sürekli bir rapor...Sana yeni rapor alacaksan şöyle bir tavsiyede bulunabilirim : Kurul raporu icin poliklinikleri gezerken Psikiyatrist bölümündek doktora durumunu detaylı anlat ve onceki gordugun tedavine ilişkin elinde ne varsa gotur: Epikriz, kullandığın ilaclar, ilac raporların, hastanede yattı isen onunla iligi evraklar vs .. oda orada senin psikiyatri bolumune biseyler yazıyor..Diğer problemli polikliniklerini de aynı sekilde yazdır..Kurula girince de rapor alacagin bolumun doktorları ile gorusuceksin, aynı evraklarin yanında olsun..Onceki saglik kurulu raporlarin da dahil.Ayrıca Zihinsel, Ruhsal- Duygusal, Davranışsal Bölümden hangi oranlarin verilecegini aşağıda belirticem, oradan bakabilirsin maverick1121 :






 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
ZİHİNSEL, RUHSAL, DAVRANIŞSAL BOZUKLUKLAR
(Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.)
A- Zekâ İşlev bozuklukları Özür Oranı
1-Sınırda mental kapasite (IQ: 70-80) 25
2-Hafif (IQ: 50-69) 50
3-Orta (IQ: 35-49) _____________________________________ 70
4-Ağır (IQ: 20-34) 90
5-Çok ağır (IQ: 20’nin altında) 100
Erken çocukluk döneminde (0-6 yaş) bilişsel işlevler, IQ puanı ile değil, etkinlik ve katılım zorlukları ve kısıtlılıklarının düzeyleri ilgili uzmanlar tarafından, öncelikle aile ve çocuğun katılımı ile klinik değerlendirme yapılarak değerlendirilir. Uzmanın çocuğu, ailesi ve yaşadığı ortam ile birlikte ele alarak yapacağı “aile merkezli işlevsel değerlendirme” ayrıntılı teşhis ve sınıflandırma için esastır. Klinik değerlendirmenin güvenilirliği ve geçerliliğinin sağlanması için ek olarak standart testlerin bilişsel bölümleri kullanılır. Kullanılabilecek değerlendirme araçları bilimsel yazında yer alan, güvenirlik, geçerlilik ve norm çalışması yeterli olan ve işlevsel yetileri değerlendiren araçlar olmalıdır . Bu testlerin yukarıda belirtilen IQ puanına eşdeğer puan aralıklarında Özür Oranı verilir. Ortalama puanları 100, 1 Standart Sapması 15 olan testlerde -2SD 70 puan altı ya da 3.persantil altı ile eş değerdir.
Bilişsel alanlarda kaybı olan çocuklarda teşhis bölümüne işlev kaybının düzeyini açıklayan klinik değerlendirme bulgularının da yazılması gerekir. Bu yaş grubunda “zeka geriliği” tanısı/terimi kullanılmaz; “BİLİŞSEL GELİŞİMDE GECİKME” tanısı/terimi kullanılır.
B- Şizofreni (Paranoid, hebefrenik, katatonik, ayrışmamış, basit tip şizofreni ile post-şizofrenik depresyon ve kalıntılı şizofreniyi içerir)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80

C- Şizoaffektif bozukluk (manik, depresif ve karışık tip)
1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80

D- Sanrısal bozukluklar (paranoya, paranoid psikoz, parafreni tanılarını içerir)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 40
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 70

E- Atipik veya başka türlü adlandırılamayan psikozlar
1-Tedaviyle işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedaviyle çalışma olanağı veren 45
3-Tedaviyle çalışma olanağı vermeyen 80

F- Yaygın gelişimsel bozukluklar
1-Asperger Sendromu 40
2-Disintegratif psikoz ___80
3-Rett Sendromu ___80
4-Atipik otizm (başka türlü adlandırılamayan yaygın gelişimsel bozukluk) 40
5-Otizm* 80

*Beraberinde var olan bozukluklar ayrıca değerlendirilir.
GEÇİCİ FONKSİYON KAYBINA NEDEN OLAN RUHSAL HASTALIKLAR
Bu gruptaki hastalıklar 1 yıl sonra kontrol gerektirir. Özürlülük oranları belirtilere göre değil, işlevsellik düzeylerine göre verilir.
A- Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğu ve Bedensel Hastalıklara Bağlı Ruhsal Bozukluklar (organik hallusinozis, organik duygudurum bozukluğu -manik, depresif karışık ve bipolar tiplerini içerir-, organik sanrılı bozukluk, organik bunaltı bozukluğu)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 60

B- Beyin Hasarı, Beyin İşlev Bozukluğuna Bağlı Davranış Bozuklukları (organik kişilik bozukluğu
-frontal lob sendromunu içerir-, beyin sarsılması sonrası-postkontüzyonel sendrom-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen (40)
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70

C- Duygudurum Bozuklukları
a.Manik nöbet, bipolar duygudurum bozukluğu, yineleyici depresyon, kronik depresyon
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 40
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70
b.İnatçı duygudurum bozukluğu (siklotimi, distimi)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 10
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 30

D- Nevrotik, stresle ilgili ve somatoform bozukluklar; (yaygın anksiyete bozukluğu, panik bozukluğu, fobi, konversiyon bozukluğu, somatizasyon bozukluğu, hipokondriyazis, Ağır stres tepkisi ve uyum bozukluğu, Dissosiyatif bozukluk )
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 25
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 50
Obsesif Kompulsif Bozukluk, Travma sonrası stres bozukluğu
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 30
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 70
E- Psikoaktif Madde Kullanımına Bağlı Ruhsal ve Davranışsal Bozukluklar (duygulanım bozukluğu, bağımlılık sendromu, alkol ve madde kullanımına bağlı psikotik bozukluk -alkol halusinozisi, alkol paranoyası-)
1-Tedavi ile işlevselliği tam düzelen 0
2-Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen 20
3-Tedavi ile işlevselliği düzelmeyen 35

F- Kişilik bozuklukları
1-Paranoid kişilik bozukluğu 30
2-Şizoid kişilik bozukluğu 30
3-Antisosyal kişilik bozukluğu 30
4-Duygusal yönden dengesiz kişilik bozukluğu (sınır kişilik bozukluğunu da içerir) 30
5-Narsistik kişilik bozukluğu 30
6-Şizotipal kişilik bozukluğu 30
7-Histriyonik kişilik bozukluğu 15
8-Obsesif Kompulsif kişilik bozukluğu 15
9-Çekingen kişilik bozukluğu 15
10-Bağımlı kişilik bozukluğu 15

G- Cinsel Kimlik Bozuklukları, Cinsel Seçim Bozuklukları (transeksüalizm, fetişizm, gösterimcilik, çocuğa cinsel sevi, sadomazoizmi içerir)
1-Tedavi edilebilen 0
2-Tedavi edilemeyen 15

H- Özel Öğrenme Bozuklukları (Bu tanı mental retardasyon varlığında konulamaz)
1-Hafif 20
2-Ağır (Bu bozukluk nedeniyle ilköğretime devam ettiği ikinci eğitim yılının sonunda halen okuma yazma öğrenmemiş olması ) 30

I - Dikkat Eksikliği ve Hiperakivite Bozukluğu
1-Tedavi edilebilen 0
2-Tedavi edilemeyen 20
 

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamlar maverick1121..; Hayırlı ramazanlar.. Bilmukabele.. Amin..

Daha önce ruhsal rahatsızlıktan rapor almış arkadaşlar yardımcı olabilirler mi.?!
mesajına cevap yazılmadığına göre; şu an aramızda ruhsal rahatsızlıktan dolayı rapor alan arkadaşlarımız yok sanırım.?! % 55 olan raporunun, % 30'a düşürüldüğünü yazmışsın.. son bir sene içinde, bir çok insanımızın sağlık raporlarının % leri düşürüldü..

Halil arkadaşımın dediği gibi; yeniden sağlık kurulu raporu almak için başvur.. ve bütün hastalıklarını söyle.. hepsi ayrı ayrı değerlendirilsin..

selamun aleyküm,hayırlı ramazanlar ablam.Cenab-ı Allahtan cümlemize acil şifalar dilerim.teşekkür ettim,sağolasın yardımların için.ozkancey nickli arkadaş psikolojik rahatsızlıktan rapor almış ve aşağıda yazmış.tekrar teşekkürler
 

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Merhaba mavercik,
Anladığım kadarıyla sen sadece "mitral ve aort kapaklarındaki yetersizlik" nedeniyle rapor almışsın. Psikolojik hastalıklarını söyleseydin onlar içinde ayrı bir oran verilir daha sonra kalp ve psikolojik rahatsızlık için aldığın iki ayrı oran balthazar formulüyle birleştirilerek bir oran belirlenirdi.
Yeniden sağlık kurulu raporu almak için gittiğinde bütün hastalıklarını söyle. Hepsini ayrı ayrı değerlendirirler. Ve psikiyatriden rapor alman için seni hastaneye yatırmazlar. Kronik şizofreni hastası bir yakın bu şekilde aldı. Muhtemelen hastanın daha önce kullandığı ilaçlar, dr ların koyduğu teşhisleride göz önüne alarak psikiyatr bir değerlendirme yaparak oran belirliyordur. Ben kalp ve psikolojik hastalıklarından dolayı %40'ın üzerinde bir oranla rapor alacağına inanıyorum. Bu oranda senin işini görür zaten.

selamun aleyküm,hayırlı ramazanlar.teşekkür ettim halil abi,Allah razı olsun yardımın için.Cenab-ı Allah cümlemize acil şifalar versin
 

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamlar maverick1121..; Hayırlı ramazanlar .. Ruhsal rahatsızlıktan dolayı almış olduğum bir rapor var ama tek bir rahatsızlığım olduğu icin balthazar formulüyle birleştirilme olayım olmadi..O konuda tecrübeli değilim.Ancak ruhsal rahatsızlıktan aldığım rapor konusunda yardımcı olabilirim. benim raporun % 45 Şizoaffektif Bozukluk ( Tedaviyle Calişma Olanaği Veren ) ..Özür Grubu ise Zihinsel .. Sürekli bir rapor...Sana yeni rapor alacaksan şöyle bir tavsiyede bulunabilirim : Kurul raporu icin poliklinikleri gezerken Psikiyatrist bölümündek doktora durumunu detaylı anlat ve onceki gordugun tedavine ilişkin elinde ne varsa gotur: Epikriz, kullandığın ilaclar, ilac raporların, hastanede yattı isen onunla iligi evraklar vs .. oda orada senin psikiyatri bolumune biseyler yazıyor..Diğer problemli polikliniklerini de aynı sekilde yazdır..Kurula girince de rapor alacagin bolumun doktorları ile gorusuceksin, aynı evraklarin yanında olsun..Onceki saglik kurulu raporlarin da dahil.Ayrıca Zihinsel, Ruhsal- Duygusal, Davranışsal Bölümden hangi oranlarin verilecegini aşağıda belirticem, oradan bakabilirsin maverick1121 :




selamun aleyküm abi.hayırlı ramazanlar.Allah cümlemize acil şifalar nasip eylesin.yardımın için teşekkür ederim.işin kötü tarafı yeşil kartı yaklaşık iki yıl önce çıkarabildim.ondan önce hep annemin karnesiyle doktorlara gittim ve tüm ilaç raporlarım da annemin adınaydı.sık sık doktora gidip ilaç değiştirdiğim için eski raporları hep attım.hiç aklıma gelmedi o kadar ilaç raporlarımı saklamak ama 2004 te ankara GATA dan eski % 55 oranında raporum var ama aynı rapor 2009da %30a düşürüldü.ama hem 2004 ün hem de 2009 un raporları halen bende.GATA dan aldığım çürük raporu da elimde.son yıllarda artık rahatsızlığımın ciddiyetini anladım.yaşım 29 a geldi.aslında yeşil kartımda 2 yıl içinde gittiğim 8-9 doktorlar ve yazdıkları ilaçlar yeşil kartımda duruyor.bu işime yarar mı? hep gece 1-2 gibi dışarıya çıkıyorum.gündüz hastanelik işim olmazsa asla çıkmıyorum.öyle zamanlar oldu ki 62 gün evden dışarıya hiç çıkmadım.sigara içmek için bile balkona çıkmıyordum.taki akşam olana kadar.dershaneye kayıt yaptırdım sevdiklerimin zoruyla fakat birkaç hafta içinde dershanenin ilk günlerinde kaydımı aldırdım.çünkü gündüz yapamıyorum.tüm gün evde olduğum için ders çalıştım,niçin çalıştığımı bilmeden ve sınavı hiç beklenmedik bir sürprizle kazandım.şimdi ne yapacağımı bilmiyorum.profesörümden bu ayın 18 ine tekrar randevu aldım.psikolojik rahatsızlığımdan ötürü kullanmadığım ilaç kalmadı yıllardır.
doktorların koyduğu teşhis Obsesif Kompulsif Bozukluk.kullandığım ilaçlar:
anafranil,zophix,paxil,sormodren,remeron,ketilept,seroxat,cipralex,efexor,karbelax şu an sadece bunları hatırlayabiliyorum.inşallah bunlar yardımcı olur rapor alırken.bu ayın 18 inde profesörden randevu aldım.bakalım o ne diyecek ama ben daha çok gündüz nasıl dışarıya çıkacağımı düşünüyorum.düşündükçe şimdiden çarpıntı ve titreme başlıyor inan.29 yaşıma geldim hiç bir işte çalışmadım bugüne kadar.lise biteli 12 yıl oldu.ben hep evdeyim ve korkularla yaşıyorum.kardeşim üniversite tercihi yapmış benim yerime.ne yapacağımı ben de bilmiyorum.
kusura bakmayın çok konuştum,çok yazdım.hep içimizde birikmiş.Allah cümlemize hayırlı şifalar versin.her şeyin hayırlısı olsun cümlemiz için.
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Tekrar Geçmiş olsun maverick1121 ..Allah acil şifalar versin.. Sonuçta aldığın raporlarının fotokopilerini çek ve hastaneye giderken hem asılları hem de fotokopileri yanında olsun..Cunku poliklinik gezdikten sonra imzalattığın kurul kağıdını , sağlık kurulu sekreterliğine veriyosun.Psikiyatri doktoru poliklinik muayenesinde rapolarını gordukten sonra bunlarında fotokopilerini sağlık kurulu sekreterliğine ver diyebilir ya da demezse bile siz teklif edin bu durumu.. Ayrıca oranı duşuk olan rapor yerine yüksek olanı goturmeni ve gostermeni tavsiye ederim.Sonucta poliklinikte sana psikiyatriden teşhis yazılması cok onemli..o raporu da ekletirsen, bu sefer yaklaşık 1-2 hafta sonra kurula girerken o eklenmiş rapora da bakar kuruldaki psikiyatri doktoru..Ayrıca diğer bölümlerdeki rahatsızlıklar icinde aynı dediklerimi yapmani tavsiye ederim..Tüm işe yarar epikrizlerini, ilaç raporlarini vs yanına al.. Ayrıca hastanede yattı isen daha once yattığına dair epikriz alabiliyosan o cok işe yarar..Dediğim gibi düşük oranlı psikiyatri raporunu gostermeni tavsiye etmem kardeş.
 

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Tekrar Geçmiş olsun maverick1121 ..Allah acil şifalar versin.. Sonuçta aldığın raporlarının fotokopilerini çek ve hastaneye giderken hem asılları hem de fotokopileri yanında olsun..Cunku poliklinik gezdikten sonra imzalattığın kurul kağıdını , sağlık kurulu sekreterliğine veriyosun.Psikiyatri doktoru poliklinik muayenesinde rapolarını gordukten sonra bunlarında fotokopilerini sağlık kurulu sekreterliğine ver diyebilir ya da demezse bile siz teklif edin bu durumu.. Ayrıca oranı duşuk olan rapor yerine yüksek olanı goturmeni ve gostermeni tavsiye ederim.Sonucta poliklinikte sana psikiyatriden teşhis yazılması cok onemli..o raporu da ekletirsen, bu sefer yaklaşık 1-2 hafta sonra kurula girerken o eklenmiş rapora da bakar kuruldaki psikiyatri doktoru..Ayrıca diğer bölümlerdeki rahatsızlıklar icinde aynı dediklerimi yapmani tavsiye ederim..Tüm işe yarar epikrizlerini, ilaç raporlarini vs yanına al.. Ayrıca hastanede yattı isen daha once yattığına dair epikriz alabiliyosan o cok işe yarar..Dediğim gibi düşük oranlı psikiyatri raporunu gostermeni tavsiye etmem kardeş.

selamun aleyküm özkan abi.teşekkür ederim.kardiyolojiden daha önce heyete girmiştim zaten.2004 te hem GATA'da hem de devlet hastanesinde girdim.%55 almıştım.fakat sadece kardiyolojiden girmiştim,kalp rahatsızlığımdan yani.2009'da tekrar devlet hastanesi ve fakülte'de tekrar sadece kardiyolojiden girdim.raporum %30' düşürüldü.sizin anlayacağınız psikiyatriden ilk defa heyete gireceğim.bu defa inşallah hem kardiyoloji hem de psikiyatriden gireceğim yani.abi,raporlarımı göstermemi söylediniz ya ben sağlık daha önce kardiyolojiden aldığım sağlık raporlarını mı göstereyim yoksa?daha önce psikiyatriden raporum yok.çünkü heyete hep kardiyolojiden girdim.yeşil kartı çıkaralı da 2 yıl falan etti.ilaç raporlarımın tarihi bitince de çoğunu attım :( daha önce hep annemin karnesiyle doktora giderdim.ilaç raporlarımın çoğu da annemin karnesi üzerine yazılmıştı.ilaç raporlarının tarihleri geçince de onları da attım.sadece yeşil kartımda reçete olarak yazdırdığım ilaçlar var.o da yeterli olmayacak galiba psikiyatriye gittiğimde :( doktorum kaç kez yatıralım seni demişti.ben de gündüz dışarıya çıkamadığım için,hiç yatmadım hastanede psikiyatriden.işim çok zor görünüyor değil mi? :( çok rahatsızım ama onları nasıl inandırabilecem ben de bilmiyorum inan.yıllardır hayatım böyle.mesaj attığım saatlere dikkat etseniz hep gece.elimde sadece 2004 te devlet hastanesinden %55,ankara GATA dan %55 ve 2009 da %30 a düşürülen heyet raporum ve reçeteme yazılan ilaçlar var sadece.bu ne kadar yardımcı olur bana bilmiyorum.Allah cümlemizin yardımcısı olsun,ne yapacağımı ben de bilmiyorum.çok tşk yardımın için abi.acil şifalar dilerim.
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
maverick1121 elinde olanlari götürmeni tavsiye ederim, ancak dediğim gbi GATA dan almiş olduğun % 55 i götürsen bence daha iyi olur.. % 30 olanini bence götürmemelisin, tabiki bu benim fikrimdir. Diğer olan reçeteler vs götür..Ayrıca psikiyatride yukarıda yazdıklarıma dikkat et ve durumunu iyi izah etmeni tavsiye ederim..Hem poliklinik te hem de heyete girince psikiyatri bolumu doktoruna ve kardiyololji doktoruna .Tekrar geçmiş olsun..Herşey gönlünce olsun kardeş..
 

maverick1121

Üye
Üye
Katılım
Tem 3, 2011
Mesajlar
9
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
maverick1121 elinde olanlari götürmeni tavsiye ederim, ancak dediğim gbi GATA dan almiş olduğun % 55 i götürsen bence daha iyi olur.. % 30 olanini bence götürmemelisin, tabiki bu benim fikrimdir. Diğer olan reçeteler vs götür..Ayrıca psikiyatride yukarıda yazdıklarıma dikkat et ve durumunu iyi izah etmeni tavsiye ederim..Hem poliklinik te hem de heyete girince psikiyatri bolumu doktoruna ve kardiyololji doktoruna .Tekrar geçmiş olsun..Herşey gönlünce olsun kardeş..

Selamun Aleyküm,
yardımların için sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Kendimi toparlayıp gündüz dışarıya çıkabilsem hayırlısıyla gidip işlemlere başlayacağım.İnşallah bu süreç içersinde yine yazarım ben.Allah hayırlı şifalar versin,cümlemizin hakkında hayırlısını nasip etsin.görüşmek üzere abi
 

YassaX

Üye
Üye
Katılım
Şub 21, 2011
Mesajlar
3,458
Tepkime Puanı
0
Puanları
0
Selamun Aleyküm,
yardımların için sana ve diğer arkadaşlara çok teşekkür ederim.Allah razı olsun.Kendimi toparlayıp gündüz dışarıya çıkabilsem hayırlısıyla gidip işlemlere başlayacağım.İnşallah bu süreç içersinde yine yazarım ben.Allah hayırlı şifalar versin,cümlemizin hakkında hayırlısını nasip etsin.görüşmek üzere abi

Aleykum Selam, maverick1121 ..
ALLAH acil şifalar versin sana kardeş..inşallah istediğin raporu da cıkarırsın..Ben her zaman buralardayim, yazarsan her konuda, tabiki bildigim ölçüde yardımcı olmaya calisirim..Saygı ve sevgilerimle ..
 
Tekerlekli Sandalye
Üst