F
Fırtına
Guest

Başiskele’de kurulu ARK Otomotiv, rampa sistemli tekerlekli sandalye nakil aracı üreterek, bir ilki gerçekleştirdi. Aracın test sürüşü yapılarak, 5 adet sipariş alındı.
Karadenizliler Mahallesi, Başyiğit Caddesi No: 184 Başiskele adresinde faaliyet gösteren ARK Otomotiv, tekerlekli sandalye nakil aracı üreterek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ark Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Kasım, şunları kaydetti;
“ARK Otomotiv Türk otomotiv ana sanayisine orijinal parça üretimiyle hizmet sunan iki şirketten oluşmaktadır. 1968 yılında, 16 metrekarelik işyerinde bizzat çalışarak yola çıktım, bugün toplam 15000 metrakere açık alan ve 11.500 metrekare kapalı alan olmak suretiyle muhtelif 2 ayrı işyerinde, yüksek teknoloji ürünü tezgah ve makinelerde orijinal parça üretmekteyiz. Geçtiğimiz yıl otomobil bebek koltuğu üretimi ile bir ilki gerçekleştirmiştik ve çok tutulmuştu, fakat Çin pazarı bu sektörü ülkemizde derinden etkiledi.
HOLLANDA ORTAKLI
Şimdi yine Türkiye’de bir ilki gerçekleştirip, bedensel engelli vatandaşlarımıza katkıda bulunmak için, rampa sistemli tekerlekli sandalye nakil aracı üretiyoruz. AB çerçevesinde engelliler konusu gün geçtikçe yaygınlaştı. Biz de boş durmayıp Hollanda’da 52 yıldır faaliyet gösteren Bierman firmasıyla görüşüp anlaştık. Bu firmanın çalışmalarını izledik, elemanlarımız Hollanda’da bu proje hakkında eğitim aldı. Türkiye’de engelliler konusu çok eksik bir konu ve ilgi düşük, biz de bu projeyle tekrar gündeme taşıyoruz. Türkiye’de bu projeye en büyük desteği Eskişehir Üniversitesi ve Eskişehir Odun Pazarı Belediyesi verdi.”
5 ADET SİPARİŞ
Sistemin Renault Kango ile Volkswagen Caddy marka araçlara uygulandığını, Avrupa’dan onaylı olup ruhsata işlenebildiğini söyleyen Kasım, “Sistem bedensel engelli vatandaşlar için çok emniyetli ve sağlıklı.. Bu araçları vatandaşlardan ziyade Sağlık kuruluşlarına da tanıtıp pazarlayacağız. Araçlarımızın fiyatları 50 – 60 bin TL arasında değişiyor, bu marka araç kullanan vatandaşların bu sistemi yaptırma maliyetleri ise 9 ile 10 bin Euro arasında değişiyor ve araçları 2 gün içerisinde teslim ediyoruz. İlk test aracımızı yaptık ve 5 adet araç siparişi aldık” dedi.
Emir Hüseyin Özkan