rapor oranım yada malülüllük degerlendirmesi ne olur !!!

ARKADASLAR ,​

GECİRDİĞİM KALP KRİZİ ACİL ANJU VE STENT İLE EKOKARDİYOGROFİ RAPORLARIMI BURAYA ATMAYA ÇALIŞTIM, ANLAYABİLDİĞİNİZ KADARIYLA ZATEN KALPTE TANI OLARAK KALP YETMEZLİĞİ MEVCUT KALBİ BESLEYEN ANA DAMAR % 100 TIKANDIĞINDAN KRİZ SONRASI ANJU İLE STENT TAKILDI VE HALİ HAZIR DA 3 DAMAR % 100 VE İKİ DAMARDA % 40 VE % 30 OLMAKLA 5 DAMAR DAHA TIKALI DURUMDA BU BİZE DOKTORUN VE ELİMDEKİ ANJU RAPORUNDA MEVCUT ,
BENİM ÖĞRENMEK İSTEDİĞİM BEN BAYRAMDAN BİR HAFTA ÖNCE MALÜLEN EMEKLİLİK İÇİN HEYETTEN GECTİM VE TESLİM ETTİM 26/05/2025 DE
DYS EVRAK SORGULAMADAN BAKTIM DAHA SİSTEME DÜŞMEMİŞ FAKAT BEN 14/06/2025 DE KALP KRİZİ GECİRDİM AYNI GÜN ÖGLEDEN SONRA ANJU YA ALINIP STENT TAKILARAK YOĞUM BAKIMA GÖNDERİLDİM 2/3 GÜN YATTIKDAN SONRA 2 GÜN SERVİSTE YATIP TABURCU OLDUM BU KRİZ ANJU STENT VS MALULEN EMEKLİLİK İÇİN MÜRACATIMDA SONRADAN GELİŞME OLDUGUNDAN MEVCUT DEĞİL BANA MALULEN EMEKLİLİK RET Mİ GELECEK DAHA BELLİ DEĞİL BU GELİŞMEYİ MÜRACATIM SONUCLANINCA TEKRAR MALULEN EMEKLİLİK İÇİN HEYETEMİ GİRMELİYİM ZATEN YİNE YSK YA İTİRAZ VE SONUCLANACAK VS EPEYCE BİR UZAYACAK AKİBETİMİZ NE OLACAK BELLİ DEĞİL BU YAŞANAN GELİŞME KALP YETMEZLİĞİ STENT 5 DAMARIN DAHA TIKALI OLMASI BANA TEK KALP HASTALIĞINDAN % 60 KAYIP ORANINI VERİR MALÜLEN EMEKLİ OLABİLİRMİYİM YOK SA BEN SAĞLIK KURULUNDAN HEYETE ENGELLİ RAPORU ALMAK İÇİN MÜRACATTA BULUNSAM SONUCLANDIGINDA BEN YÜZDE KAÇ ORTALAMA ENGELLİ RAPORU ALIRIM ?

ARKADASLAR DEĞERLİ BİLGİLERİNİZLE BENİ BİLGİLENDİRSENİZ ÇOK MİNNETKAR KALIRIM
SAYGI VE SEVGİLERİMLE

1​

Hastanın Adı SoyadıMEHMET ŞERBETCİProtokol Numarası..............
CinsiyetiErkekÇekim Tarihi-
LOINC Kodu42707-0-Kalp, US, sınırlıErişim Numarası................
Doğum Tarihi.. .. ..Klinik163-KARDIYOLOJI

Bulgular​

SONUÇ : . AÇIKLAMA : . DİYOSTATİK ÖZET : . MİTRAL ÖZET : . TRİKUSPİT ÖZET : . PULMONER OZET : . AORT ÖZET : . RAPOR ÖZET : . TRANSTORASİK SONUÇ : PAB 19+3 MMHG EF:%55-60 E

Sonuç ve Öneriler​

SONUÇ : . AÇIKLAMA : . DİYOSTATİK ÖZET : . MİTRAL ÖZET : . TRİKUSPİT ÖZET : . PULMONER OZET : . AORT ÖZET : . RAPOR ÖZET : . TRANSTORASİK SONUÇ : PAB 19+3 MMHG EF:%55-60 E

2-​

T.C. Sağlık Bakanlığı Teleradyoloji Sistemi​

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ​

Radyoloji Sonuç Raporu​

Hastanın Adı SoyadıMEHMET ŞERBETCİProtokol Numarası............
LOINC Kodu42707-0-Kalp, US, sınırlıErişim Numarası..................
Doğum Tarihi............Klinik163-KARDIYOLOJI

Bulgular​

SONUÇ : . AÇIKLAMA : . DİYOSTATİK ÖZET : . MİTRAL ÖZET : . TRİKUSPİT ÖZET : . PULMONER OZET : . AORT ÖZET : . RAPOR ÖZET : . TRANSTORASİK SONUÇ : E>A EGZANTRİK 2 MY MİN TY EF:%50-55 PAB 28+5 MMHG POSTERİOR DUVAR MİD BAZAL HAFİF HİPO İNFERİOR DUVAR HAFİF HİPO MİTRAL KAPAK DESELERASYON ZAMANI:140 MS İAS İNTAKT İVC 1,3 CM SOLUNUMSAL VARYASYONU VAR.

Sonuç ve Öneriler​

SONUÇ : . AÇIKLAMA : . DİYOSTATİK ÖZET : . MİTRAL ÖZET : . TRİKUSPİT ÖZET : . PULMONER OZET : . AORT ÖZET : . RAPOR ÖZET : . TRANSTORASİK SONUÇ : E>A EGZANTRİK 2 MY MİN TY EF:%50-55 PAB 28+5 MMHG POSTERİOR DUVAR MİD BAZAL HAFİF HİPO İNFERİOR DUVAR HAFİF HİPO MİTRAL KAPAK DESELERASYON ZAMANI:140 MS İAS İNTAKT İVC 1,3 CM SOLUNUMSAL VARYASYONU VAR.

3-

Rapor Detay Bilgisi​

T.C. Sağlık Bakanlığı Teleradyoloji Sistemi​

KARABÜK ÜNİVERSİTESİ KARABÜK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ​

Radyoloji Sonuç Raporu​

Hastanın Adı SoyadıMEHMET ŞERBETCİProtokol Numarası.............
LOINC Kodu26220-4-Dirsek - bilateral, MRGErişim Numarası................
Doğum Tarihi........Klinik197020-KORONER YOĞUN BAKIM

Bulgular​

Hasta Akut Inferıor MI tanısı ile kateter laboratuvarına alındı. Gerekli ön hazırlık sonrası sağ femoral artere seldinger yöntemiyle giriş yapıldı ve 6F sheath yerleştirildi. Selektif sağ sol koroner anjiyografi 6F JL4 ve JR4 kateterler ile yapıldı. Bulguları özetle:

BULGULAR:
LMCA: Normal.
LAD: S1 sonrası %20. D1 distal plaklı. LAD distal plaklı.
CX: OM1 mid plak. OM2 hizası %40. OM3 osteal %100, distali sol sistemden retrograd doluyor.
RCA: Proksimal plaklı, %30. RV dalı hizası %100. Distal crux öncesi %100 tromboze lezyon.

TANI: Akut Inferıor MI.

Aynı seansta RCA'ya PCI kararı alındı. JR4 guiding kateter RCA ostiumuna yerleştirildi. 0.014'' floppy guidewire ile lezyon bölgesi geçildi. Lezyon bölgesi 2.0 x 15 mm SC (Shunmei) balon ile 12 atm de predilate edildi. Ardından 2.50 x 34 mm DES (Medtronic/Onyx Trucor) 14 atm de implante edildi. Tam açılma sağlandı. İşlem sırasında komplikasyon olmadı. Hasta sheath ile birlikte Koroner Bakım Ünitesine gönderildi.

Sonuç ve Öneriler​

Hasta Akut Inferıor MI tanısı ile kateter laboratuvarına alındı. Gerekli ön hazırlık sonrası sağ femoral artere seldinger yöntemiyle giriş yapıldı ve 6F sheath yerleştirildi. Selektif sağ sol koroner anjiyografi 6F JL4 ve JR4 kateterler ile yapıldı. Bulguları özetle:

BULGULAR:
LMCA: Normal.
LAD: S1 sonrası %20. D1 distal plaklı. LAD distal plaklı.
CX: OM1 mid plak. OM2 hizası %40. OM3 osteal %100, distali sol sistemden retrograd doluyor.
RCA: Proksimal plaklı, %30. RV dalı hizası %100. Distal crux öncesi %100 tromboze lezyon.

TANI: Akut Inferıor MI.

Aynı seansta RCA'ya PCI kararı alındı. JR4 guiding kateter RCA ostiumuna yerleştirildi. 0.014'' floppy guidewire ile lezyon bölgesi geçildi. Lezyon bölgesi 2.0 x 15 mm SC (Shunmei) balon ile 12 atm de predilate edildi. Ardından 2.50 x 34 mm DES (Medtronic/Onyx Trucor) 14 atm de implante edildi. Tam açılma sağlandı. İşlem sırasında komplikasyon olmadı. Hasta sheath ile birlikte Koroner Bakım Ünitesine gönderildi.

Geri