Renkli Reçete Kullananlar H.K.

tolgahan0

Üye
Üye
Katılım
Tem 13, 2021
Mesajlar
26
Tepkime Puanı
8
Puanları
3
Arkadaşlar bende %80 oranında organik olmayan psikoz tanımlanmamış atipik psikoz tanısı var. Ayrıca özel bir kaç muayeneyede gittim bir uzman dr. da bana sen bipolarsın dedi. Normal sivil ve Adli vaka ve Mahkum olarakta İstanbul mazhar OSMAN başta olmak üzere ankara dada çeşitli hastanelerdede dönem dönem yatılı tedavilr gördüm. Hayatımdan kesitler hikayeler değilde e nabızdanda paint atabilirim inanmayan dostlar olursa diye tek bir reçetemde Lyrica 300 mg, Rivoclon 2 mg, Xanax 1 mg başta olmak üzere bir çok ağır ilaçlar kullanmaktayım. İğneleri risperdalleri depakinleri ve daha nicelerini saymıyorum bile demek istediğim ben bu ilaçlara bağımlı oldum amatem önerildi fakat siz beni bağımlı ettiniz diye karşı geldiğim içinde ilaçlarım halen reçete edilmektedir. Söylediğim üzere bağımlı oldum fakat ben etrafıma zarar vermeyen düşmanımı bile seven bir insan haline geldim onun dışında hayatımda extra bir değişiklik olmadı. Şimdi bu ilaçlar kötüye kullandığın zaman zaten uyuşturucu niteliği taşımaktadır rahatlatması sakinlik vermesi herkesi düşmanlarımı bile sevdirmesi elimin bol olması herşeyimi var olduğu sürece herkesle paylaşma durmumu bu ilaçlar yaptırıyor memnunumda fakat sizin bana bu hikayemde önerebileceğiniz ne var acaba. İlaçsız bir hayat düşünemiyorum kimyasalsız aslında :) bana nasihatmı verirsiniz başka bir ilaçmı önerirsiniz veya aklıma gelmiyor siz söyleyin ne yapıyım daha ne yapmam lazım. İçimdeki diğer kişi şu anda dile geldi sizden başka bir ilaç önerisi tavsiyesi istiyor şahsen ilaçlarımın mükemmel bir kafası ve rahatlığı olduğu için bunların üstünde veya zirvesinde bir şey ne olabilir ki acaba. Şimdiden teşekkürler.
 

unuttum.29

Moderatör
Moderatör
Katılım
Eyl 8, 2012
Mesajlar
1,053
Tepkime Puanı
91
Puanları
48

@tolgahan0



Merhaba,

Dağınık olmuş bilgiler biraz. Yaşınız ve çalışma durumunuzu da yazmamışsınız. Yine de birşeyler yazayım istedim.

  • Amatem Alkol veya uyuşturucu kullananlar için tedavi merkezidir. İlaçlarınızı bıraktırmak için değildir. Eğer Alkol veya uyuşturucu alışkanlığınız varsa bırakmalısınız. İkisi de normal insanları bile yoldan çıkarabilecek alışkanlıklardır ki sizin psikiyatrik tanınız var; sizi daha kötü çarpar bu alışkanlıklar. (Eğer bırakamıyorsanız AMATEM’den yardım alıp biraz da motivasyonla bu zararlı alışkanlıklardan kurtulabilirsiniz.)

  • Maddi durumunuz ne olursa olsun bir iş bulup çalışmanızı öneririm. Çalışmak hayatınıza bir disiplin getirir, bir standart sağlar.

  • İlaçlarınızı düzgün, atlamadan kullanmalısınız. Takibinizi yapacak, hikayenizi bilen bir psikiyatr bulun ve düzenli olarak görüşün. İlaçlarınızın dozlarını bırakın doktor ayarlasın. Muhtemelen ömür boyu ilaç kullanacaksınız. En az ilaçla en iyi durumu yakaladığınızda işiniz de daha kolaylaşacaktır.

  • Mesajda yazdığınız ilaçlar bildiğim kadarıyla bağımlılık yaratmazlar ama size verdikleri iyilik hali ilaçları bıraktığınız zaman sona erdiği için siz bağımlıymış gibi hissedebilirsiniz. Bu konuda takibinizi yapan doktora güvenmelisiniz. Sizin için en iyi tedaviyi düzenleyecektir.

  • Son olarak iletişiminiz (doktorla veya başka insanlarla) iyi ve açık olmalı. Ne hissediyorsanız söylemelisiniz.
 

tolgahan0

Üye
Üye
Katılım
Tem 13, 2021
Mesajlar
26
Tepkime Puanı
8
Puanları
3
güzel aydınlatıcı bilgileriniz için çok teşekkür ederim. evet ilaçlarım mutluluk hissi verdiği için olmadığı yada bırakma kararı aldığım zaman mutsuzluk hatta intihar hisleri vermekte. yoksunluk sendromu sanırım. ilaç isimlerine iyi bakınız hepside bağımlılık yapan ilaçlardır özellikle pregabalin etken maddesi olan lyrica. doktorum zaten bağımlı olduğumu amateme bu yüzden başvurmam gerektiğini söylemişti çünki kontrole tabi ilaçlar listesinde olan bir ilaçtır kendisi. kısaca evet şu an ilaç bağımlısıyım ketiapin etken maddesi olan uyku ilaçları kullanmaktan hatta yan etkisi intihar veya uyumak ve bir daha uyanamamak olan ilaçlardan iyidir. keşke hiç tanımasaydım bu ilaçları ama iş işten geçti bırakamıyoırum. hayatımda hiç çalışmadım çünki basit ve klasik olacak ama emir almktan hoşlanmıyorum 40 yaşımdayım.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst