Saçlar ve Cilt İçin Haşhaş Yağı

gülümse_hayata

Üye
Üye
Katılım
Kas 9, 2010
Mesajlar
16,299
Tepkime Puanı
13
Puanları
0
Yaş
49
Doğanın bizlere sunduğu nimetler bitmek tükenmek bilmeyen bir mucize gibidir. İşte bu mucizelerden bir taneside haşhaş dır, haşhaş yağının vücudumuz için bir çok faydası olduğunu belirtmek isterim. Saç ve cilt için mükemmel bir sorun giderici iksir niteliğindedir. Tabiki faydaları sadece saç ve ciltle sınırlı değil, kabızlıktan tansiyona kadar bir çok şifa sağladığı hastalık türü vardır. Şimdi bu şifa kaynağı olan haşhaş yağı hakkında bilgi sahibi olmaya ne dersiniz?

hashas-yagi.jpg


Haşhaş yağı, haşhaş bitkisinin tohumlarından elde edilen bir yağdır. Faydaları yeni yeni keşfedilen haşhaş yağı son zamanlarda en dikkat çeken bitkisel yağlardandır. Özellikle saç ve cilt sorunlarında kullanılması tavsiye edilmektedir. Çünkü haşhaş yağının, saç ve cilt sorunları başta olmak üzere, bir çok sağlık sorununun oluşmasını önceden ekarte ettiği keşfedilmiştir.

Haşhaş yağı, saç ve cilt bakımında kullanıldığında harikalar yaratıyor. Saçların yıpranmasını ve dökülmesini engelleyerek sağlıklı uzamasını sağlıyor. Ciltte ise adeta bir gençlik iksiri etkisi yaratıyor. Ayrıca, içeriğindeki omega6 ve omega 9 yağ asitleri, yüksek orandaki E vitamini sayesinde, vücuttaki doku hücrelerinin yapı taşlarını oluşturup, bağışıklık sistemini güçlendirerek kan dolaşımını düzenliyor.

Haşhaş Yağı Nasıl Kullanılır?

Haşhaş yağı, yarım çay bardağı suyun içine damlatılarak tüketilmektedir. Düzenli tüketildiği taktirde saç sağlığından tutunda mütenevvi hastalıklara kadar yararlı şifalı bitkiler arasındadır.

Hem cilde, hem saça hem de bedene önemli faydaları bulunan haşhaş yağını aşırı kullanmamaya dikkat etmeyi de unutmayın. Çünkü aşırı dozda tüketildiğinde uykulu bir hale sahip olmanıza neden olur ve günlük aktivitelerinizi önler.

Haşhaş Yağının Faydaları ve İyi Geldiği Hastalıklar

– Tansiyonu düşürür.

– Rahat bir şekilde uyutur.

– Ağrı kesici özelliği bulunur ve bilhassa da diş ağrılarını dindirir.

– Kabızlığı önler.

– Keyif vericidir.

– Haricen çıbanlara sürülebilir.

– Cildi besler.

– Saçları uzatıp besler.

– Aromaterapide masaj yağı olarak kullanılır.

– Ayrıca bazı hamur işleri, yemekler, salata ve soslara özel aroma katmak için kullanılır.
 
Tekerlekli Sandalye
Üst