Sağlık Bakanlığı, korunmaya muhtaç çocuk alımı sınavını, 22 Ocakta yapacak

  • Konuyu başlatan Fırtına
  • Başlangıç tarihi
F

Fırtına

Guest
Bakanlığımız Taşra Teşkilatında münhal bulunan ekte ilan edilen çeşitli unvanlardaki 340 kadroya açıktan atama yoluyla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/A maddesi kapsamında memur statüsünde çalıştırılmak üzere 2828 sayılı Kanuna göre SHÇEK Genel Müdürlüğünce yetiştirilenlerden aşağıda belirtilen şartlara haiz olanlar için, Bakanlık Makamının 24.12.2010 tarih ve 306312 Sayılı Onayı gereğince 22.01.2011 tarihinde (Cumartesi günü) sınav yapılacaktır.

Sınava, 2828 sayılı Kanuna istinaden 02.03.1995 tarih ve 22218 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan “Korunmaya Muhtaç Çocukların İşe Yerleştirilmesine İlişkin Tüzüğün 3 üncü maddesine göre korunma kararı alınmış olup; reşit oluncaya kadar sosyal hizmet kuruluşlarında kalmış, bir koruyucu aile yanına yerleştirilmiş veya ayni nakdi yardım yapılarak ailesinin yanına gönderilmiş korunmaya muhtaç olanlar başvurabileceklerdir.

A. ATAMA YAPILACAK KADROLARA BAŞVURU ŞARTLARI;

I- Genel Şartlar;

1- Türk Vatandaşı olmak.

2- Sınav tarihi itibariyle en az 18 yaşını tamamlamış olmak. (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanunu’nun 12 nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla atanabilirler. Kazai rüşt kararının 22/01/2011 tarihinden önce alınmış olması gerekmektedir.)

3- Aynı Kanunun değişik 41inci maddesindeki öğrenim şartlarını taşımak,

4- Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

5- Türk Ceza Kanununun 53üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile;

kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, Millî savunmaya karşı suçlar, devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamak,

6- Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

2- Özel Şartlar;

a- Genel İdare Hizmetleri Sınıfı;

1- Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni Kadroları İçin;

a) Fen Fakültesi Matematik Bölümü, Meslek Yüksek Okullarının Bilgisayar Teknolojisi ve Programlama Bölümü, Muhasebe Bölümü, Ortaöğretim Kurumlarının, Çok Programlı Lise, Ticaret Lisesi ve Meslek Liselerinin Muhasebe, Bilgisayarlı Muhasebe Alanlarından, Anadolu Meslek Lisesi, Kız Meslek Lisesi ve Meslek Liselerinin Bilgisayar Alanından, Ticaret Lisesi Bilgisayar Programcılığı, Bilgi İşlem Alanlarından mezun olmak,

b) Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı en az 120 saat süreli bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak, okulların bilgisayar bölümünden mezun olmak veya örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli iki dönem bilgisayar eğitimi aldığını belgelemek.

2- Memur Kadroları İçin;

Hukuk Fakültesi, Halkla İlişkiler, Kamu Yönetimi, İşletme, İktisat Bölümleri ile Meslek Yüksek Okullarının Büro Yönetimi ve Sekreterlik, İşletme bölümlerinden mezun olmak.

b- Sağlık ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı;

1- Sağlık Memuru (Röntgen Teknisyeni) Kadroları İçin;

Radyoloji önlisans programı ile ortaöğretim kurumlarının Radyoloji veya Radyoloji Teknisyenliği alanından mezun olmak.

2- Sağlık Memuru (Acil Tıp Teknisyeni) Kadroları İçin;

Ortaöğretim kurumlarının Acil Tıp Teknisyenliği veya İlk Yardım ve Acil Bakım Teknisyenliği alanından mezun olmak.

3- Sağlık Memuru (Anestezi Teknisyeni) Kadroları İçin;

Anestezi veya Anestezi Teknikerliği önlisans programları ile ortaöğretim kurumlarının Anestezi veya Anestezi Teknisyenliği alanından mezun olmak.

4- Sağlık Memuru (Diş Protez Teknisyenliği) Kadroları İçin;

Ortaöğretim kurumlarının Diş Protez Teknisyenliği alanından mezun olmak.

5- Sağlık Memuru (Laboratuar Teknisyeni) Kadroları İçin;

Tıbbi Laboratuar Teknikerliği önlisans programı ile Ortaöğretim kurumlarının Laboratuar veya Laboratuar Teknisyenliği alanından mezun olmak.

6- Sağlık Memuru (Tıbbi Sekreter) Kadroları İçin;

Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik önlisans programından mezun olmak.

7- Hemşire Kadroları İçin;

Ortaöğretim kurumlarının Hemşirelik alanından mezun olmak.

8- Ebe Kadroları İçin;

Ebelik önlisans programı ile Ortaöğretim kurumlarının Ebelik bölümünden mezun olmak.

c- Teknik Hizmetler Sınıfı;

1-Mühendis (İnşaat) Kadroları İçin;

İnşaat Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

2- Mühendis (Kimya) Kadroları İçin;

Kimya Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

3- Mühendis (Elektronik) Kadroları İçin;

Elektronik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

4- Mühendis (Elektrik-Elektronik) Kadroları İçin;

Elektrik-Elektronik Mühendisliği lisans programından mezun olmak.

5- Mimar Kadroları İçin;

Mimarlık lisans programından mezun olmak.

6- Tekniker (Elektrik) Kadroları İçin;

Elektrik önlisans programından mezun olmak.

7- Tekniker (Kimya) Kadroları İçin;

Kimya veya Kimya Teknolojisi önlisans programından mezun olmak.

8- Tekniker (Elektronik) Kadroları İçin;

Elektronik, Elektrik-Elektronik önlisans programlarının birinden mezun olmak.

9- Tekniker (İnşaat) Kadroları İçin;

İnşaat önlisans programından mezun olmak.

10- Teknisyen (İnşaat) Kadroları İçin;

Ortaöğretim kurumlarının İnşaat alanından mezun olmak.

11- Teknisyen (Kimya) Kadroları İçin;

Ortaöğretim kurumlarının Kimya alanından mezun olmak.

12- Teknisyen (Makine) Kadroları İçin;

Ortaöğretim kurumlarının Makine veya Makine Teknolojileri alanlarının birinden mezun olmak.

d) Yardımcı Hizmetler Sınıfı;

1- Gassal Kadroları İçin;

İmam Hatip Lisesi Mezunu olmak.

B- BAŞVURU USUL VE ESASLARI;

1- Sınava başvuran adayların sınav müracaat tarihi itibariyle atama yapılacak kadrolar için aranan Genel ve Özel Şartları taşımaları gerekmektedir.

2- Sınava başvuru işlemlerinin http://personel.saglik.gov.tr/internet adresi üzerinde bulunan “sınav başvuru ekranından” T.C. Kimlik Numarası ile yapılmasını teminen İl Sağlık Müdürlüklerinde Personel Şube Müdürünün sorumluluğunda Sınav Başvuru Merkezi oluşturulacaktır.

Dilekçe veya posta yoluyla yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

3- Adayların, sınav başvuruları; Bakanlığımız internet adresindeki “Sınav Başvuru ve Giriş Belgesi’ doldurularak kontrolü yapıldıktan sonra elektronik olarak onaylanacaktır. Elektronik onaylama işlemi yapıldığı anda adayın başvurusu gerçekleşmiş olacaktır.

4-Elektronik onaydan sonra Sınav Başvuru ve Giriş Belgesinin bilgisayar çıktısı alınıp, İl Sağlık Müdürlüklerince adayın vesikalık fotoğrafı yapıştırıldıktan sonra Personel Şube Müdürü tarafından imzalanıp mühürlemek suretiyle (onaylayanın adı soyadı, unvanı ve onay tarihi belirtilecek şekilde) onaylanacaktır.

5- Onaylanan “Sınav Başvuru ve Giriş Belgesi” aday tarafından sınava giriş esnasındaki kontrolde görevlilere gösterileceğinden adaylarca muhafaza edilecektir.

6- Eksik ve yanlış doldurulan veya onaylanmayan Sınav Başvuru ve Giriş Belgesi ile son müracaat tarihinden sonra yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

7- Sınava başvurularda adayların beyanı esas olduğundan başvuru işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve bu duyuruda belirtilen usul ve esaslara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacağından, adayların onaylama işleminden önce, başvuru bilgilerini bizzat kontrol etmeleri gerekir.

C- SINAV USUL VE ESASLARI;

1- Sınav; sınava başvuran ve başvurusu uygun olan aday sayısının Bakanlığımız internet sitesinde ilan edilen atama yapılacak kadro sayısı kadar veya bu sayıdan az olması halinde Yeterlilik Sınavı Şeklinde, fazla olması halinde ise Yarışma ve Yeterlilik Sınavı şeklinde yapılacaktır. Yeterlilik Sınavı; Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfı ve Teknik Hizmetler Sınıfındaki kadro unvanları için “mülakat ve uygulamalı sınav” şeklinde, diğer kadro unvanları için ise “mülakat sınavı” şeklinde yapılacaktır.

2- Sınav, sınav takviminde belirtilen tarih ve saatte; Prof Dr. Nusret Fişek Cd. No: 41 Eski Hekimevi Kurtuluş Parkı Vedat Dalokay Nikah Salonu Karşısı Sıhhıye/ANKARA adresindeki Ankara İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Merkezinde (Eski Hekimevi) yapılacaktır.

3- Adaylar sınava, Sınav Başvuru ve Giriş Belgesi ve özel kimlik (T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı aslı, sürücü belgesi veya pasaport) belgelerinden birisi ile gireceklerdir. Sınav Başvuru ve Giriş Belgesi ile özel kimlik belgesi yanında olmayan adaylar kesinlikle sınava alınmayacaktır.

4- Sınav sonucunda 100 (yüz) tam puan üzerinden en az 70 (yetmiş) ve daha yüksek puan alan adaylar başarılı sayılacaktır.

5- Gerektiğinde sınavla ilgili olabilecek değişiklikler ve adaylara duyurulması gerekli görülen bilgiler bilahare T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet adresinde yayımlanacaktır.

D- SINAV SONUÇLARI VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ;

1- Sınav sonuçları 28.01.2011 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet adresinde ilan edilecektir.

2- Sağlık Hizmetleri ve Yardımcı Sağlık Hizmetleri Sınıfındaki kadrolara yapılacak atamalar Sağlık Bakanlığı Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 14 ncü maddesi hükümleri ile Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği ve eki Cetveller ile Personel Dağılım Cetveli, Genel İdari Hizmetler, Teknik Hizmetler ve Yardımcı Hizmetler sınıflarındaki kadrolara yapılacak atamalarda atama yapılacak yerler Taşra Teşkilatı Yatak ve Kadro Standartları Yönetmeliği ve eki Cetveller dikkate alınarak illerin doluluk oranına göre belirlenecek ve 14.02.2011 tarihinde T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet adresinde ilan edilecek olup adaylar ilan edilen yerlerden atanmak istedikleri yerleri 14.02.2011-21.02.2011 tarihlerinde en fazla 5 (beş) tercih yaparak belirleyeceklerdir.

3- Tercih işlemlerinin hatasız, eksiksiz ve duyuruda belirtilen hususlara uygun olarak yapılmasından adayın kendisi sorumlu olacaktır.

4- Adaylar, tercihlerini İl Sağlık Müdürlüklerinde oluşturulan Sınav Başvuru Merkezlerinde S.B. Personel Bilgi Sistemi Personel Bilgi Sistemi (PBS) internet adresi üzerinden yaptıktan sonra elektronik ortamda onaylayacaklardır.

5- Elektronik onaylama işlemi yapıldığı anda adayın tercihleri gerçekleşmiş olacaktır.

6- Eksik veya yanlış doldurulan tercih formları ile yapılan başvurular ve yukarıda belirtilen tarihten sonra yapılan tercih başvuruları kabul edilmeyecektir.

7- Yerleştirme işlemi; adayların tercihleri ve puanları doğrultusunda noter tarafından bilahare ilan edilecek olan tarih, yer ve saatte noter tarafından çekilecek kura ile yapılacak olup kura sonuçları aynı tarihte T.C. Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü internet adresinden ilan edilecektir.

8- Adaylar Bakanlığımız internet adresinden yerleştirme sonuçları ile birlikte duyurulacak olan atamaya esas belgelerini 11.03.2011-18.03.2011 tarihleri arasında Mithatpaşa Cad. No : 3 06434 Sıhhıye / ANKARA adresindeki Bakanlığımız Personel Genel Müdürlüğüne (evrak kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra) elden teslim edeceklerdir. Kargo veya posta ile evrak teslimi kabul edilmeyecektir.

E- ATAMA;

1- Atama işlemleri noter tarafından yapılan yerleştirme kurası sonucuna göre adayların atamaya esas belgelerinin Bakanlığımızca incelenmesi neticesinde yapılacaktır.

2- Atama yapılacak kadro için genel ve özel şartları taşımayan adayların, (sınavda başarılı olsalar dahi) atamaları yapılmayacak, sehven ataması yapılmış olanların ise atamaları iptal edilecektir.

İlgililere duyurulur.


Sınav başvuru belgesine ulaşmak için tıklayınız

Memurlar.Net
 
Tekerlekli Sandalye
Üst