Sağlık kurulu raporlarının geçerlilik süresi ne kadardır?

  • Konbuyu başlatan ENB ESKİÜYESİ
  • Başlangıç tarihi
E

ENB ESKİÜYESİ

Guest
Sağlık kurulu raporlarının geçerlilik süresi neye göre belirleniyor bu konuda bir bilgi varmı?
 
Size verilen raporlarda sürekli veya süreli yazar buna göre raporunuzun süresini veya devamlılığını raporda görebilirsiniz.
 
MERHABA.
ben bugun sağlık raporu için başvurdum ve 96 lira ödedim. ben platın taşıyorum ve kaburgamdanda kemik aldılar.4. kez farklı sebeplerden ameliyat masasına yatmaya hazırlanıyorum.acaba bu raporu alabilmem söz konusu mudur? ve ben tüm haklardan yararlanmak adına almak istiyorum. sürelive süreksiz diye irşeyden bahsetmişsiniz.beni rapor hakkında izlemem gereken yol konusunda bilgilendirirseniz sevinirim Halil Bey
 
valla bende hasekiye eşimin sağlık raporu bitti 2 yıllıktı hastaden randevu aldık 31 ocak 2013 e birde 81 tl getirin dediler.Ne yapmam gerek ?
 
merhaba,

ben 2005 tarihli süresiz raporumu yeniletmek için devlet hastanesinden gün aldım. Eylül ayında bana verilen gün 18 Şubat. çok uzak gelmişti bana .şuan bakıyorum da 2 ay kaldı :) rezalet değilmi.. hem süresiz raporumu yenilemek durumunda kalıyorum ( vergi indiriminden faydalanmak için ) hemde bana 5 ay sonrasına randevu veriyolar. bütün bu çabaları da 18 yılda (erken ) emekli olabilmek için gösteriyorum.
 
MADDE 13 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporunun sürekli olup olmadığı ile süreli raporlarda raporun geçerlilik süresi mutlaka belirtilir.

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

(3) Özürlü sağlık kurulunca özürlünün özür durumunun sürekli olmadığına karar verilmesi halinde de bu husus ilgili bölümde belirlenerek özürlü sağlık kurulu raporunun geçerlilik süresi belirtilir. Zaman içinde değişebilen veya kontrolü gerektiren hastalıklar, hastanın önceki özürlü sağlık kurulu raporu da kurula sunularak, özürlü sağlık kurulunun belirleyeceği süre içinde yeniden görüşülür ve karara bağlanır.

(4) Bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlar ile süreli raporların geçerlilik süresi dolmadan tekrar rapor alınmak istenmesi durumunda, mükerrer rapor tanzimini önlemek maksadıyla, ilgililerin daha önce özürlü sağlık kurulu raporu alıp almadıklarına ilişkin beyanı istenir. İlgilinin beyanı üzerine veya bir başka şekilde, evvelce özürlü sağlık kurulu raporu verilmiş olduğunun tespiti halinde tekrar rapor verilmez. Kullanım amacına uygun olarak düzenlenmiş ve bu Yönetmelik hükümlerine göre alınmış olan sürekli raporlara sahip kişilerden kurumlarca yeniden rapor istenilmez.
 
Sağlık kurulu raporlarının geçerlilik süresi neye göre belirleniyor bu konuda bir bilgi varmı?
Heyet karar veriyor. Heyet başkanı ve o alanın ilgili uzmanı kararlaştırır. Rapor süresi hastalığa , tedavi süresine göre değişir .
Ör: Kas hastası olan bir bireyin hastalığı ömür boyu sürecektir. Bu hastaya sürekli rapor vermek gereklidir diye düşünürüz. Fakat bu yanlış karardır . Çünkü kas hastaları zaman ilerledikçe genellikle daha daha ağır bir seyir izlerler. İlk teşhis konulduğunda %20 olan özür oranı bir kaç yıl içinde hastalığın seyrine göre %80 özür oranını bulabilir. Bu hastaya ilk raporda sürekli rapor verirseniz sıkıntı yaşar.
Normalde özür oranı değiştiğinde sürekli rapor olsa bile değişikliği ilgili uzmandan alacağın belgeyle heyete dilekçe karşılığı sunup yeni rapor başvurusu yapılır fakat uygulamada sıkıntı yaşanma riski var. Bu tür durumlardan dolayı her hastalıkta sürekli rapor istemek uzun vadede sıkıntıya yol açabilir.
 
Geri
Üst