Sakatlık indirimi başvurum

Merhabalar ben ankarada oturmaktayım benim sol gözüm alındı ve sağ elimde iki parmağımı kullanamıyorum deftardarlığa başvurdum beni numune hastanesine gönderdiler kurula göz, kulak, pisikriyatri, plastik, fizik ve ortopediye girdim. göz %32 plastik, fizik, ortapedi %8 verdi toplam %40 etti maliye bunu baltazara göre %37 yaparak baltalamış devamlı olarak şimdi ben kuruldan %5 daha almam gerekiyor tekrar kurula göz, kulak, pisikriyatri, plastik, fizik ve ortopediye girsem kulaktan numara yapsam %5 alırsam bunu maliye yutarmı. yoksa bunların dışında bir hastalıkmı bulmalıyım. teşekkürler

Buna hakları yok aslında. Vergi indirimi yasal tabiriyle "sakatlık indirimi" başvurularında "hastanenin verdiği rapor oranları" geçerlidir diye verilmiş mahkeme kararı var. Sizin tabirinizle "numara yapsanız" yutarmı yutmazmı bilmem ama bilinen şey maliyenin yaptığı şey kanun tanımamazlık. Ha ne yapabilirsiniz. Sizde hakkınızı mahkeme yoluyla arayabilirsiniz. Yada söylediğiniz yolu izlerseniz karar size kalmış.

ama şimdi 2012 yönetmeliğe göre balthazarmı ne karın ağrısıysa hastanenin verdiği rapor % 40 şimdi balthazara göre şöyle hesaplanıyor %32 göz 100-32=68 68*8=544 544/100=5.44 5.44+32=37.44 yapıyor bunlar böyle hesaplamış herhalde acaba hastanedemi balthazara göre hesaplıyor yani hem hastanede hemde maliyedemi baltalıyor.

Baltazar hesaplaması tam bilmiyorum. İsen Buga arkadaşımız var o çok iyi anlıyor baltazar hesaplamasında o gelince hesaplayacaktır. Hastane baltazar neyse ona göre hesaplar kırpamaz. Buna hakkı yok.

Balthazar formülü hesaplarken sakatlığınız birden fazla ise işgücü kaybı oranını en büyükten küçüğe doğru sıralarsınız. İlk önce en büyüğü alır 100 den çıkarırsın. sonraki 2. büyük sakatlığınızı alır çıkan kalan ile çarpar sonrada 100e bölersiniz. Elde ettiğiniz sonucu ilk hesaplamanıza yani en büyüğüne eklersiniz. varsa 3 sakatlığınız en son elde ettiğiniz rakamdan 100 çıkarırsınız kalanı 3 sakatlığınızla çarpar sonra 100 e bölersınız: yeni ettiğiniz rakamı da en büyük+2 büyük toplamına eklersiniz.. sistem öyle devam eder. İnanılmaz baltalanır...

Kaya kardeşim raporunuzdaki tüm hastalığı ve verilen % oranını buraya yazar mısın bende matematiksel olarak balthazar formülü ile hesaplayayım

gözümden kaçmış; ayrıca sen Maliye lehine çalışmışsın. %37 doğru tespit..
Kulaktan numara yapamazsın, hastanedeki odyo ttestleri gelişmiş..

Geri