Sınırı geçmediği halde gelir değişikliğini bildiren var mı

Merhabalar
Her sene ocak ayında gelirimizi, ilgili tutarları geçmediği halde dilekçe ile kuruma bildirim ediyoruz.
Sırf dilekçeden ötürü her sene kontrole geliyorlar. geçen gün gelmiş bulamamışlar (alt komşudan ögrendim)
Mayıs ayında bir daha gelecekler kurumu aradım oğlumun otizimli oldugunu evde pek durmadıgımızı çeşitli etkinlikler gezmeler vs yaptıgımızı anlattım yinede gün vermiyorlar evde bulmamız lazım diyorlar 10 gündür tıkıldık kaldık.

bulunduğumuz yerde bu maaşı alan tanıdıklardan kimse bu tür dilekçe vermiyor, haliyle kimsede denetime gelmiyor.
bazen kurallara uyarak hatamı ediyoruz.

geliriniz limiti aşmadıgı halde bildirim ediyor musunuz?

Hiç gerek yok bildirmeye. Bu şekilde sınırı geçmediği halde bildirim yapanda yok bildiğim kadarıyla.

İyi gunler bizede subat ayinda denetimi geldiler ve esimin hamile oldugunu soyledik ve bebek dunyaya geldi ve bizimle ayni evde yasayan kardesim sigortali ise girdi bebegide sayarsak siniri gecmiyoruz bebegin dunyaya geldigini ve kardesimin sgortali ise girdigni bildirmemiz gerekirmi

Aslına bakarsanız yönetmelikte hertürlü gelir değişikliği kuruma bildirilir deniliyor ama gelir geçilmediği müddetce bir sorunda çıkmıyor. Ve sınırı geçmeyenler bildirimde yapmıyor. Ama ben işimi sağlama alacağım derseniz oda ayrı bişey tabi.

İyi gunler bizede subat ayinda denetimi geldiler ve esimin hamile oldugunu soyledik ve bebek dunyaya geldi ve bizimle ayni evde yasayan kardesim sigortali ise girdi bebegide sayarsak siniri gecmiyoruz bebegin dunyaya geldigini ve kardesimin sgortali ise girdigni bildirmemiz gerekirmi geldiklerinde dogmamisti bebek

Sizinle yaşayan ve işe giren kardeşinizin geliriylede belirlenen sınır geçilmiyorsa bir sıkıntı yok endişe etmeyin ama kardeşinizin maaşını mutlaka gelire dahil edip hesaplamanızı yapınız. Yukarıda Halil bey'inde belirttiği gibi kafam rahat olsun derseniz bildirebilirsiniz.

Geri