Sosyal konut projesi engelliler

ARKADASLAR MERHABA BABAM YUZDE 84 ENGELLİ BİR BİREY ANNEM BAKİCİ AYLİGİ ALMAKTA KİRADALAR HALİ HAZİRDA TEK GECİM KAYNAKLARİ BU 500 BİN KONUT PROJESİNE BASVURMAK İSTİYORUZ FAYDALANİR İSEK BABAMİN ENGELLİ MAASİNDA YADA BAKİCİ MAASİNDA BİR KESİLME SOZ KONUSU OLUR MU HİC BİR FORUMDA BU KONUYU ACMAMİSLAR TEŞEKKÜR EDERİM

Mühendis olarak olaya açıklık getireyim:
Belki herkes bilmiyordur..

Ev almak güzel birşey bu sitede herkese çıksın temennim bu yönde...
Lütfen yanlış anlamayın; kötülemiyorum: sizi aydınlatmaya çalışıyorum: Alabilirseniz alın tabii ki, güle güle keyfinizi de çıkarın...

Bilgi olarak şunu söyleyeyim: ev kurada çıktığında %10 peşinat var: en düşük 300 bin lira ediyor (yanlış hesaplamamışsam). 300 bin lira peşinat ödenmesi akabinde hemen ev verilmiyor. Çünkü ortada hiç ev yok daire yok inşaat bile yok... Bende baktım Proje bile göremedim. Nasıl bir ev hiç görmedim. 1+1 ve 2+1 deniyor güzel: Proje nerde? 65 m2 ve 80 m2 deniyor tamam da proje nerde? Projeye bakar içimize sinerse alırdık ama yok..
Buna razıyız tamam diyelim: bir ev çıksın ne olursa olsun fikrindeyiz tamam...

Peşinat ödendi ve taksitler ödeniyor ama tekrar yazayım gözünüzden kaçmasın ortada hiç ev yok. Kurada adım çıktı diye hemen ev alacağını düşünen arkadaşlarımız olabilir diye yazdım vurguladım: ev gerçekten ortada yok. Daha inşaatı yapılmadı...
Ev en erken Mart 2027 teslim deniyor. Yani ev hazır olabilir, bitmiş olabilir ama kullanılmaz. Neden kullanılmaz çünkü inşaat bitmedi, nasıl bitmedi derseniz, amaçları para almak değil.
İnşaat kuralları bilen mühendizler anlar. Yani bilmeyenlere diyeyim inşaatın %80 bitmiştir (müteahhittin sözleşmesi öyle; kanunen %80 bitirdiğini bildirmek ispatlamak zorunda). Bunu bahsetmeyeyim uzun ve karışık hikaye..
Halen inşaat çalışmalar devam ediyordur. Neden öyle derseniz dediğim gibi inşaat kuralları var; %80-%85 oranına gelindiğinde bitti kabul edilir ama kullanılmaz. İşçiler halen çalışmaya devam ediyor alt yapı tamam değildir. En basit açıklama ile tuvalet bile kullanılmaya hazır değildir. Çevre çamur içinde olur, yol tamam değildir. Çamurdur... Ha bitti ha bitecek denir ama asla bitmez...

BANKA O zaman ayrı bir peşinat isterler. Miktar (ya da yüzde) yazmadılar. Ev teslim peşinatı. açıklamada var ama miktar belirtmediler.

Yani diyelim ev teslim aldınız, ertesi gün, hafta yada ay hemen oturamıyorsunuz. Çünkü ev tamam ama oturulmaya hazır değildir. Taşınırsanız ki yine de oturmanıza izin vermezler; inşaat halen sürüyordur. Tehlikelidir ve burada ödemelere devam edeceksiniz ama miktar yılda bir defa olmak üzere artacak (aşağıda yazdım)..

Altyapı çalışmalar yani çevre çalışmaları bittiği an oturabilirsiniz. Güle güle oturun keyfinizi çıkarın...
Bu da 1-3 yıl sürebilir 6 ay sürebilir; çalışma hızı ve büyüklüğüne bağlı ve illerden ile değişir...

İkincisi daha kötü...

Ev teslim başladığında hadi diyelim mart 2027 de ev teslim aldınız: oturmadınız daha, banka adına kayıtlı olduğu için size tapu vermezler, banka tapuya el koyar.
Birde ev için ayrıca DASK sigortası ve hayat sigortası size satar. Alternatif bankalardan yada özelden alınan sigorta ve DASK kabul etmezler.
Sadece Kira öder gibi devam edemezsiniz. DASK ve hayat sigortası (sağlık sigortası değil) ve kira ayrıca aidatlar ödemeye devam edersiniz..
Ödemeler artar yani, belimiz bükülmesin...

Öyle ki zor durumda kalmayınız. Bilinçli başvuru yapmalısınız.
Evimiz olsun diye hayattan zaten sağlığımız berbat ondan da zorlanmayınız derim.

Sağlıkça kalın...

Son düzenleme:
Geri